Motivele pentru care nu ar trebui să folosești produsele cosmetice ale altor persoane

Sigur ți s-a întâmplat să ți se termine fardul de obraz sau alt produs cosmetic și să rogi o prietenă să-ți împrumute unul dintre produsele ei. Însă te-ai gândit vreodată că există anumite motive pentru care nu ar trebui să folosești produsele cosmetice ale altor persoane?
Împrumutarea produselor cosmetice de la o prietenă reprezintă o soluție perfectă pentru momentul respectiv, însă pe termen lung este bine sau nu? Pe lângă textura diferită a tenului, microbii și bacteriile de pe produsele cosmetice ale altor persoane pot fi transferate cu ușurință pe fața ta. Iată de ce nu ar trebui să folosești produsele cosmetice ale altor persoane!

De ce nu e bine să împrumuți produsele cosmetice ale prietenelor?


1. Viruși și bacterii


Pensulele, bureții și periuțele de machiaj nu ar trebui niciodată împărtășite cu alte persoane. Pensulele reprezintă un motiv de îngrijorare atunci când vine vorba de viruși și bacterii.
Conform specialiștilor, unii oameni sunt purtători de stafilococi, așa că au mai mulți stafilococi pe piele decât alte persoane. Însă nu știi despre ce persoane este vorba, așa că poți evita răspândirea acestei infecții cu stafilococi prin folosirea produselor cosmetice și instrumentelor de aplicare proprii.

2. Iritații ale pielii și acnee


Cremele de față, hidratante și de ochi reprezintă un aspect puțin mai complicat. Cremele de față și hidratante sunt adesea împărtășite, în special între parteneri.
Se știe că bărbații folosesc produsele partenerelor lor. Însă ceea ce funcționează pentru un tip de piele s-ar putea să nu funcționeze și pentru altul. De exemplu, o persoană cu tenul uleios ar putea tolera anumite produse, însă persoanele cu tenul uscat sau sensibil au nevoie de produse diferite. Iar un produs cosmetic care face minuni pentru o persoană poate crea reacții adverse pentru alții, cum ar fi apariția dermatitei, erupțiilor, petelor roșii.

3. Infecții ale ochilor


De câte ori nu ai auzit că nu este bine să folosești rimelul altei persoane? Acest lucru este cauzat de apariția infecțiilor atunci când vine vorba de ochi. Conform specialiștilor, unul dintre produsele contraindicate pe care le poți împărtăși cu altcineva este rimelul sau orice alt tip de machiaj pentru ochi.
Infecțiile oculare sunt foarte contagioase. În cazul în care persoana de la care împrumuți rimelul are vreo infecție la ochi, ale cărei bacterii au fost transmise produselor cosmetice, există mari șanse să o iei și tu. De aceea, este recomandat să nu folosești periuțele de machiaj ale altor persoane, pentru a evita răspândirea infecțiilor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod