5 trucuri simple pentru o pedichiură perfectă

Cum zilele în care vom purta sandale și pantofi decupați sunt tot mai aproape, este timpul să le oferi picioarelor tale câteva momente de răsfăț și să-ți faci singură o pedichiură impecabilă.
Nu e nevoie să irosești mulți bani la salonul de înfrumusețare dacă știi câteva trucuri simple de îngrijire pentru picioarele tale. Iată ce să încerci:

Stai cu picioarele în apă

Unghiile nu se taie niciodată fără să fi fost înmuiate cel puțin zece minute înainte. Este una dintre regulile de bază care te vor ajuta să-ți faci mult mai ușor pedichiura. Pregătește un lighean cu apă caldă în care să pui câteva picături de gel de duș. Stai cu picioarele în apa caldă timp de zece minute sau chiar mai mult, în funcție de cât de rigide sunt unghiile tale. 

Nu folosi unghiera

Chiar dacă îți este simplu să folosești unghiera pentru a-ți tăia unghiile, nu este o alegere bună pentru unghiile de la picioare. Pentru că nu poți estima corect cât tai, unghiera poate fi periculoasă.
Iar atunci când sunt tăiate prea aproape de patul unghiei, riști să cauzezi apariția infecțiilor sau deformarea unghiilor. Folosește o foarfecă special concepută pentru tăierea unghiilor și ai grijă să le tai urmând forma lor naturală.

Evită oja

Dacă pentru tine a-ți face pedichiura este sinonim cu a aplica o ojă colorată, află că nu este un obicei prea bun. Lacurile colorate cauzează îngălbenirea permanentă a unghiilor, mai ales dacă sunt purtate timp îndelungat. Vei deveni în acest fel dependentă de ojă pentru că unghiile tale de la picioare vor fi îngălbenite.
În cazul în care nu te poți despărți de ojă, folosește întotdeauna un lac de protecție de bună calitate înainte a aplica oja.

Exfoliază-ți călcâiele

Ce ar însemna o pedichiură frumoasă fără călcâie netede? Este obligatoriu ca de fiecare dată când îți faci pedichiura să acorzi la fel de multă atenție și călcâielor tale. Folosește o pilă specială pentru a elimina pielea moartă de pe călcâie, numai după ce picioarele tale au stat suficient timp la înmuiat, în apă caldă. Este de preferat să-ți exfoliezi călcâiele de fiecare dată când îți faci duș pentru a preveni acumularea pielii uscate care provoacă în timp apariția crăpăturilor inestetice și dureroase.

Hidratează-ți intens picioarele

Pielea uscată din jurul unghiilor sau de pe călcâie afectează serios frumusețea picioarelor tale. Un truc foarte simplu pentru a o combate este tratamentul hidratant intensiv.
Ai nevoie vaselină cosmetică sau o cremă foarte grasă, pe care să o aplici seara pe picioare în cantitate generoasă, insistând asupra unghiilor și călcâielor. Pune-ți apoi o pereche de șosete pe care să le ții în picioare până dimineața. Pielea ta va fi complet transformată, iar pedichiura va arăta cu adevărat perfect!
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod