Care sunt cauzele durerii în piept?

De cele mai multe ori, durerea în piept este corelată cu un atac de cord, însă există o multitudine de alte boli și afecțiuni care pot duce la declanșarea acestui simptom.
De exemplu, poate fi vorba despre întinderea unui mușchi la nivelul pieptului atunci când ai făcut anumite exerciții fizice. Însă există și cauze mai grave. Recomandarea doctorilor este să iei legătura imediat cu un specialist, în cazul în care nu știi 100% care sunt cauzele durerii în piept. 

Iată care sunt cauzele durerii în piept despre care ar trebui să știi mai multe!


Ce cauzează apariția durerii în piept?


Arsurile stomacale


Dacă te întrebi cum ar putea confunda cineva simptomele refluxului de acid cu un atac de cord, avem răspunsul pentru tine. Refluxul gastroesofagian apare atunci când conținutul stomacului unei persoane, inclusiv acidul gastric care ajută la descompunerea alimentelor, ajunge în esofag (tubul care face legătura dintre gât și stomac).
Acidul gastric are un nivel ridicat de aciditate, astfel apărând senzația de arsură din spatele sternului. Stomacul uman este căptușit cu o membrană de protecție, care acționează ca un scut împotriva efectelor corozive ale acidului, în timp ce esofagul nu dispune de o astfel de protecție.

Întinderile musculare


Dacă nu ai mai făcut mișcare de ceva vreme și începi un antrenament intens, ar trebui să te gândești și la consecințele acestei decizii. Există posibilitatea de a confunda o întindere musculară la nivelul pieptului cu un atac de cord.
Dacă apeși pe peretele pieptului și durerea se intensifică, este foarte probabil să fie vorba de o leziune musculo-scheletală cauzată de exercițiile fizice.

Costocondrita


Unele persoane adulte care ajung la urgență cu o durere toracică acută sunt diagnosticate cu costocondrită, o inflamație în care coastele se întâlnesc cu cartilajul. Cu toate că medicii nu pot indica exact factorul care a cauzat această afecțiune, principalii vinovați variază de la infecții virale la leziuni la nivelul pieptului. De obicei, pacienții simt o presiune pe peretele pieptului și, similar cu o întindere musculară, o sensibilitate tensionată atunci când aplică presiune pe zona în cauză.
Cu ajutorul unui doctor, durerea provocată de costocondrită poate dispărea în câteva zile sau săptămâni.

Pericardita


Dacă ai avut de-a face cu o infecție virală în ultimele câteva zile, după care ai observat o durere ascuțită sau un junghi în piept, este posibil să fi dezvoltat pericardită, o inflamație a straturilor de țesut care înconjoară inima. Infecțiile respiratorii sunt adesea principalii vinovați, deși pericardita poate fi provocată și de tulburări autoimune. Pericardita este o afecțiune benignă, însă poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod