Homeopatia in tratamentul copiilor

Homeopatia, aceasta ramura medicala blanda, dar eficienta, este tot mai des aplicata in tratamentul diferitelor afectiuni, atat la copii, cat si la adulti.
Homeopatia, aceasta ramura medicala blanda, dar eficienta, este tot mai des aplicata in tratamentul diferitelor afectiuni, atat la copii, cat si la adulti.

Alegerea remediului potrivit se face in urma unei consultatii homeopate amanuntite, pe parcusrul careia se noteaza toate simptomele, modul de reactie si tipul constitutional al pacientului.

In ceea ce priveste tratamentul diferitelor manifestari sau afectiuni aparute la copii, homeopatia merita sa fie pe primul loc in alegerea terapiei.

Argumente pentru tratamentul homeopat


Argumentele pentru aceasta optiune sunt extrem de complexe. In primul rand, homeopatia nu are reactii adverse sau contraindicatii, element important in restabilirea sanatatii, iar raspunsul copiilor la acest tip de terapie este excelent (la adulti afectele apar putin mai lent datorita multiplelor tratamente urmate, a toxinelor ingerate sau ca urmare a unui stil de viata mai putin sanatos).
Restabilirea starii de sanatate se face bland, rapid si complet.

In urma unei consultatii homeopate se poate stabili si tipul constitutional al copilului, un alt avantaj deloc de neglijat in cunoasterea factorilor de stres ce ar putea produce dezechilibre si imbolnaviri de-a lungul vietii. Fiind cunoscuti factorii favorizanti ai imbolnavirilor, se poate face o profilaxie primara inca din copilarie.

Tipul constitutional ne poate dezvalui partile vulnerabile ale organismului, bolile la care sunt predispusi copiii, precum si modul lor de reactie la factori externi.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Iulia Coseriu pe 17 Feb 2011, 13:58
    erizipel picior stang la pulpa

    Am inceput sa am iarasi dureri de picior(unde a fost erizipelul) si acum mi-a aparut la genunchi o pata rosie(dimineata nu este vizivila dar seara este foarte rosie, imi este umflat piciorul si ma deranjeaza). Ce sa fac sa scap de dureri pana cand veniti in Alba Iulia sa vin la dumneavoastra?

    0
    0

  • guta mirela pe 8 Apr 2010, 08:49
    homeopatie

    Buna ziua Fiul meu de 22 ani prezinta o umflatura exact in spatele urechii stangi. La palpare , e o umflatura plata, lata, , nu sunt noduli, parca ar fi o fisie de grasime. Umflatura e de cam 1 an si ceva, e nedureroasa nici macar la atingere, nu creste dar nici nu scade ca marime si isi aminteste de ea cand se tunde scurt. De ce nu se retrage?Ce tratament este necesar? Poate cineva sa-mi dea unsfat? Multumesc!

    0
    0

  • Simona Lazar pe 14 Apr 2009, 10:24
    baiat, 4,5ani, astm bronsic

    Este tratat cu FLIXOTIDE administrat, seara. Se intampla sa faca crize. Urmeaza sa faca a doua cura(una pe an) la Govora. In ce masura homeopatia poate interveni?

    0
    1

  • istrate irina pe 10 Apr 2009, 12:51
    tratamente

    oamenilor ,in general mai intii le trebuie tratat psihicul si apoi fizicul

    0
    0

  • mackanzie pe 10 Apr 2009, 12:33
    dr homeopat

    La DR TR SEVERIN cunoaste cineva vreun medic homeopat pt copii ca as vrea sa imi duc copilul la o consultatie si nu stiu sa fie? Multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod