Ce se întâmplă dacă bei apă cu sare în fiecare dimineață

Până de curând, sarea era considerată ca fiind dăunătoare sănătății noastre. Când auzi că ar trebui să bei apă cu sare, pare un proces contra-intuitiv.
Cu toate acestea, o soluție concentrată de sare roz de Himalaya cu apă este sănătoasă și benefică pentru organism, conform nutriționistului holistic, Kelly LeVeque. Sarea roz ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, menținerea sistemului osos puternic, reglarea metabolismului, întărirea sistemului imunitar. În plus, această sare oferă o serie de nutrienți și minerale într-o formă pe care organismul o poate recunoaște și o poate folosi. 

De ce să bei apă cu sare roz?


1. Pentru îmbunătățirea digestiei


Apa cu această sare activează glandele salivare din gură, eliberând amilază. În stomac, sarea stimulează producția acidului clorhidric și a unei enzime care digeră proteinele, ambele substanțe ajutând la descompunerea hranei.
Atunci când se acumulează mâncare nedigerată într-un stomac cu probleme, pot apărea arsurile stomacale și refluxul gastroesofagian. Un pahar cu apă cu sare băut regulat poate rezolva problema digestiei proaste prin stimularea funcției naturale a stomacului.

2. Pentru reducerea inflamației


Aportul necesar de sare al corpului uman este de 1,5 lingurițe sau 8 grame pe zi. Dacă nu consumi această cantitate esențială de sodiu, corpul intră într-o criză, astfel încât să poată menține echilibrul fluidelor și tensiunea arterială. Această criză reprezintă un mecanism critic de supraviețuire, care are și consecințe negative. În cazul unui aport scăzut de sare în alimentație, crește producția unei enzime numite renină și a unui hormon cunoscut sub numele de aldosteron.
Pe termen lung, nivelurile ridicate ale acestor substanțe duc la deteriorarea sistemului circulator și la apariția inflamaților în organism. Dacă bei apă cu sare roz, poți evita aceste probleme.
 
Atenție! Asta nu înseamnă că puteți consuma orice tip de sare, în orice cantitate. Puteți afla dacă organismul are nevoie sau nu de mai multă sare prin analize genetice. 

3. Pentru un somn liniștit


Sarea naturală nerafinată poate ajuta la scăderea nivelului de stres. Iar stresul este unul dintre cel mai des întâlnite motive pentru care oamenii nu pot dormi noaptea. Apa caldă cu sare vine în ajutor și în cazul acestei probleme. Creșterea nivelurilor de sodiu din sânge poate reduce nivelul de stres.
Sarea ajută la atenuarea anxietății și împiedică mintea să creeze toate acele scenarii care nu te lasă să dormi noaptea.

4. Pentru detoxifierea organismului


Datorită mineralelor, apa cu sare roz ajută organismul în procesul de detoxifiere naturală. Această soluție are și proprietăți antibacteriene, stimulând corpul să scape de bacteriile periculoase. Multe persoane au o digestie proastă, iar tractul gastro-intestinal acumulează alimente nedigerate și deșeuri de-a lungul timpului. Aceste resturi fermentează și produc bacterii dăunătoare și agenți patogeni. Apa caldă cu sare te poate ajuta să speli acele deșeuri și toxine prin curățarea tractului digestiv.

5. Pentru sănătatea pielii


Sarea cu tentă roz conține minerale care ajută pielea să arate mai bine. Cromul luptă împotriva acneei și reduce infecțiile pielii.
Sulful menține pielea curată și catifelată. Zincul grăbește vindecarea rănilor, întărește sistemul imunitar și echilibrează activitatea glandelor sebacee. Iodul poate crește consumul de oxigen și metabolismul pielii.
iulia-mirica
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adrian pe 8 Feb 2017, 17:58
    Ce se întâmplă dacă bei apă cu sare în fiecare dimineață

    Iar tu Mihai, în ce bază recomanzi apă+bicarbonat de sodiu natural+lămâie, urmare căror studii? Așa c-ai citit tu pe NET? Ce crezi că face lămâia la cei cu ulcer, reflux gastroesofagian sau aciditate?!

    0
    0

  • Ali pe 8 Feb 2017, 00:08
    Raspunsul la intrebarea autoarei

    Raspunsul la intrebarea autoarei este: O MIERLESTI !!!

    0
    0

  • eugen pe 7 Feb 2017, 22:30
    remarca

    am scris un comentariu mai ...acid referitor la lipsa de discernamant intelectual si moral al autoarei articolului de mai sus si mi-a fost sters ! remarcam exact ce remarca in termeni mai blanzi cititorii de mai jos. sincer, eu daca as fi redactor sef al acestei reviste online, as concedia-o rapid pe autoarea articolului si simulatn as sterge articolul. acest articol este extrem de periculos el putan duce la moartea unor cititori naivi care vor baga sare grupa mare in solutie apoasa si vor face accese de hipertensiune si posibil si AVC - adica accident vasculare cerebrale. fara nicio exagerare, Iulia Mirica este o catastrofa intelectuala si o persoana total inconstienta, care poate duce redactia revistei la procese intentate de familia unor decedati care au urmat sfaturile criminale ale autoarei articolului. si nu uitati , draga conducere a revistei Eve, la ora actuala despagubirile castigate in instanta de familii afectat la modu lgrav de o astfel de propaganda criminala pot depasi 500.000 de euro !

    1
    0

  • gabo pe 7 Feb 2017, 21:28
    daca vrei sa te pensionezi pe caz de boala bea apa cu sare

    Daca ai 40 de ani si vrei sa te pensionezi, bea 2 pahare de apa cu cate 3 linguri de sare si iti garantez ca tensiunea creste la 200/100 mmHg. Astfel vei reusi sa pacalesti medicul ca esti bolnav si te va pensiona vrand-nevrand. In plus, daca iti va doza sodiul urinar iti va iesi ca pierzi sodiu prin urina si te va suspecta de nefrita interstitiala cronica. Medicii nu vor intelege de ce la o varsta asa de tanara esti asa de bolnav. Ceea ce din nou te va ajuta la pensionare. Astfel ca obti un venit frumusel luna de luna, o pensie frumusica, si poti lucra un al doilea job "la negru" fara sa stie nimeni cum i-ai pacalit pe doctori.

    3
    0

  • Gogu pe 7 Feb 2017, 20:21
    Sfat gratuit

    si care poate deveni periculos pentru anumite categorii de bonlavi. Nici cu bicarbonatul nu e asa, de fapt e in regula sa te alimentezi sanatos si sa nu te tratezi daca nu ai nevoie. Iar tratamentul e cel mai bun atunci cand il prescrie un medic bun.

    2
    0

  • Gheorghiu C. pe 7 Feb 2017, 17:26
    Despre sfaturi....utile

    NU sunt medic, prin urmare nu-mi permit să dau sfaturi medicale nimănui pe această cale Nu sunt medic, prin urmare nu-mi permit să dau pe această cale sfaturi medicale nimănui, dar din informaţiile acumulate de-a lungul anilor, de la specialişti, ştiu că sarea de bucătărie (NaCl) este contraindicată chiar şi oamenilor sănătoşi "tun", dar mai ales hipertensivilor. Asta nu înseamnă că trebuie să lipsească total din alimentaţie; dar , dacă nu s-a schimbat "ştiinţa", să dai sfatul de a bea apă cu sare mi se pare o CRIMĂ. Or fi ele utile site-urile astea de socializare, dar trebuie să fim foarte circumspecţi atunci când găsim sfaturi din aste "trăznite". Aşa cum nu cumpărăm şi nu mâcăm tot ce e pe piaţă, la fel să procedăm şi cu aceste informaţii !

    2
    1

  • Rusu pe 7 Feb 2017, 17:22
    Aiureala totala

    "Ce sa intampla daca bei apa cu sare " ??? Cu siguranta ca -ti creste periculos tensiunea arteriala inteligentilor !!! Pe vremea mea - inainte de '89 , asa se scapa de armata : tinerii mergeau in toaleta si inghiteau cateva pahare cu apa cu sare inainte de controlul medical ...

    1
    0

  • stefi pe 7 Feb 2017, 17:21
    beton

    daca bei ciment cu apa iti vei intari organismul

    3
    0

  • Victor pe 7 Feb 2017, 14:59
    Sarea de mare

    Pentru restul vietii consumati sare de mare, nu alte tipuri de sare, care sunt toxice.

    1
    0

  • Mihai pe 7 Feb 2017, 14:19
    Articolul e gresit!

    Numai buna sarea daca ai tensiune mare, probleme cu stomacul sau esofagul (aciditate,reflux,ulcer...)....te trimite direct intre scanduri! Corect este bicarboonat de sodiu...nu SARE (si mai ales nu cu IOD) !!! Stiri traduse in graba de prostimea romana.

    2
    2

  • Mihai pe 7 Feb 2017, 14:04
    titlul e gresit

    Corect ar fi : apa + bicarbonat de sodiu natural + lamaie Aceasta combinatie asigura in afara de cele de mai sus lupta impotriva cancerului, intareste imunitatea, ajuta origanismul la reechilibrarea ph-ului, usureaza presiunea in vasele de sange. Cititi mai multe daca va intereseaza in cartile de specialitate

    3
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod