Beneficiile pe care le aduce smirna sănătății

iulia-mirica
Smirna este o rășină care provine de la o specie de arbori (Commiphora) ce crește în Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Seva acestor copaci are o aromă dulce unică și puțin afumată.
Smirna este folosită în timpul ceremoniilor religioase, în parfumuri, pentru îmbălsămare, pentru a da aromă produselor alimentare sau pentru proprietățile sale terapeutice. Atunci când este folosită în tratamente naturiste, smirna este utilizată sub formă de ulei, fumigații sau infuzii.

Ce proprietăți benefice sănătății are smirna?


1. Antimicrobiene și antivirale


Uleiul de smirnă împiedică microbii să se dezvolte sau să infecteze organismul. Poate fi folosit ca măsură de prevenție a afecțiunilor cauzate de infecțiile microbiene, cum ar fi febra, tusea și răceala, intoxicațiile alimentare, rujeola, oreionul. 

2. Astringente


Uleiul de smirnă este un astringent, ceea ce înseamnă că poate contracta pielea, mușchii, intestinele și alte organe interne. Întărește și rădăcina firului de păr, prevenind astfel căderea părului.
Poate opri hemoragia, deoarece contractă vasele de sânge și verifică fluxul de sânge.

3. Expectorante


Tinctura de smirnă luptă împotriva răcelilor și tusei. Combate infecțiile virale care pot duce la apariția tusei și răcelilor, ameliorează congestia nazală și reduce depunerile de flegmă în plămâni și tractul respirator.

4. Antiseptice


Dacă ai la îndemână ulei esențial de smirnă, nu trebuie să îți faci griji cu privire la infectarea micilor tăieturi și răni. Uleiul de smirnă are proprietăți antiseptice și poate proteja organismul și de tetanos într-o anumită măsură.

5. De întărire a sistemului imunitar


Smirna întărește și activează sistemul imunitar, reușind să proteje organismul de infecții.

6. Antiinflamatoare


Tinctura de smirnă împiedică apariția inflamațiilor diferitor țesuri (în cazul febrei sau infecțiilor virale, în sistemul digestiv din cauza unei indigestii cu alimente picante, în sistemul circulator din cauza toxinelor din fluxul sanguin).

7. De îmbunătățire a circulației


Această substanță puternică stimulează circulația sângelui și asigură cantitatea corespunzătoare de oxigen din țesuturi. Acest efect este bun pentru atingerea nivelului adecvat al metabolismului și pentru întărirea sistemului imunitar.
Creșterea fluxului sanguin în părțile mai greu accesibile ale corpului duce la îmbunătățirea aportului de substanțe nutrive și oxigen din aceste zone.

8. Antispasmodice


Uleiul de smirnă poate ameliora contracțiile nedorite și spasmele musculare. Prin urmare, te poate ajuta în cazul crampelor și durerilor musculare.

Efecte secundare ale smirnei


Cu toate acestea, pe lângă numeroasele beneficii pe care le poate aduce sănătății, smirna poate avea și efecte negative dacă este utilizată în exces. Femeile gravide ar trebui să evite smirna, deoarece aceasta stimulează uterul și poate cauza un avort spontan. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod