Cum alegi nuanța rujului în funcție de culoarea tenului

Atunci când sunt atât de multe nuanțe de ruj disponibile în magazinele de cosmetice, iar trendurile în cosmetică se schimbă odată cu fiecare sezon, poate părea dificil să alegi nuanța rujului potrivită pentru tine.
Mai jos, poți regăsi câteva sfaturi care te pot ajuta să potrivești nuanța rujului în funcție de culoarea tenului. Iată care sunt acestea!

Trucuri pentru a alege nuanța rujului


1. Află care este nuanța tenului tău


În primul rând, ghidează-te după elementele de bază. Pielea poate avea fie nuanțe galbene, fie tonuri roz. Cele galbene sunt calde, iar cele roz reci. Este foarte important să știi dacă ai un ten în tonuri calde sau reci atunci când alegi nuanța rujului.

O modalitate rapidă de a afla răspunsul la această întrebare este cu ajutorul venelor de pe încheietura mâinii.
În cazul în care acestea sunt în nuanțe de albastru, ai un ten în tonuri roz. În cazul în care culoarea venelor este verde, atunci ai tenul în tonuri galbene, mai calde. Există și posibilitatea ca venele să aibă atât tendințe albastre, cât și verzi, caz în care tonul pielii tale este neutru și te poți bucura de o varietate mult mai mare de nuanțe ale rujurilor.

Dacă nu ești convinsă încă, ține o bijuterie din argint și una din aur în apropierea feței tale. Încearcă să-ți dai seama care se potrivește mai bine tenului tău - pielea cu tonuri reci se potrivește cu bijuteriile din argint, pe când tonurile calde ale pielii merg cel mai bine cu bijuteriile din aur.

2. Potrivește tonul pielii tale cu nuanța rujului


Este recomandat să alegi nuanțe de ruj similare tonului pielii. Tonurile galbene ale pielii pot fi complimentate de culori calde ale rujului, iar tonurile roz se potrivesc cu rujurile cu tendințe albastre sau violet.

3. Ghidează-te după sfaturile specialiștilor


Tenurile măslinii sunt neutre, așa că nu este greu să găsești nuanța corectă a rujului. Poți alege nuanțe de nude, roz, portocaliu și roșu.
Iar în momentul în care ai o ținută în culori mai calde, optează pentru o nuanță mai deschisă a rujului.

Tonurile deschise ale pielii sunt complimentate de nuanțele îndrăznețe de roșu și alte culori puternice. Evită rujurile în nuanțe prea deschise sau galbene.

Pentru tonurile închise ale pielii poți alege nuanțele de mov închis și roșu în ceea ce privește culoarea rujului. De asemenea, evită rujurile deschise la culoare. Nuanțele mai închise dau un aspect natural măgulitor. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod