Ai grija de alimentatia copilului tau!

Cum motiveaza parintii respingerea produselor lactate proaspete de catre copiii lor? 77% spun ca nu sunt pe placul micutilor, 25% nu le considera sanatoase, 10% dintre parinti nu cumpara astfel de produse, 8% le considera prea scumpe, iar 1% dintre parinti spun ca doctorul a recomandat neconsumarea acestor produse.

In schimb, mezelurile sunt consumate frecvent de catre cei mici - 23% din ei consuma zilnic astfel de produse. Desi aceste alimente nu sunt considerate foarte sanatoase, mai ales pentru copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, motivele includerii mezelurilor in alimentatia lor sunt destul de variate: lipsa de timp a parintilor de a prepara o masa calda, comoditate etc.
Dragi parinti, nu uitati ca alimentatia celor mici este foarte importanta si de aceea trebuie sa aveti mare grija cu ce ii hraniti in fiecare zi!

MAMM ofera totodata si informatii importante privind obiceiurile alimentare ale copiilor. 100% dintre copii consuma masa de pranz si cina, 99% micul dejun, iar 78% consuma o gustare in cursul diminetii. Desi numarul recomandat de mese pe zi este, in general, respectat, o concluzie interesanta este ca in week-end, copiii consuma semnificativ mai multe alimente. Asadar, parintii au tendinta sa isi "indoape" copii.

Alte statistici dezvaluite de acest MAMM - mare parte din cerealele consumate de cei mici sunt reprezentate de biscuiti si snacks-uri; 39% dintre copii nu consuma uleiuri vegetale (masline, nuci etc.); 54% dintre copii au un aport hipercaloric, ceea ce ar putea explica rata de crestere a obezitatii in cadrul acestei grupe de varsta; 40% dintre copii au un aport insuficient de fier (copiii intre 1-3 ani au risc de anemie feripriva datorita insuficientului aport alimentar de fier).

Acest studiu a fost facut in speranta de a alerta parintii sa modifice proportia principiilor nutritive in alimentatie.
Ce poti face tu pentru a-ti invata copilul ce inseamna "alimentatie corecta"?
  • Mai intai de toate, afla cat mai multe informatii referitoare la nutritia celui mic si cauta, in permanenta, trucuri pentru a-l determina sa faca si miscare.
  • Incearca sa "impamantenesti" ideea ca alimentatia zilnica a copilului tau trebuie sa includa fructe si legume proaspete.
  • Reconsidera locul produselor lactate in ratia zilnica a micutului tau, care ar trebui sa fie de 2-3 portii/zi, si incearca sa il faci sa  renunte la consumul de dulciuri, snack-uri si chips-uri, care aduc numai calorii fara valoare nutritionala.

Iata cateva recomandari nutritionale pentru copilul tau:

  • Proteine - lactate 500 ml/zi, carne 75 g/zi, oua (1 ou/2 zile);
  • Grasimi (lipide) special polinesaturate (uleiuri vegetale, peste etc.);
  • Glucide - paine integrala (150 g/zi), bogata in vitamine din grupul B, paste sau cereale integrale (fara zahar);
  • Aportul de calciu - 500 mg/zi (1-3 ani) si 800 mg/zi (4-8 ani), iar din calciul ingerat doar 100 mg/zi se absorb la copilul cu varsta intre 2-8 ani.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nuta pe 17 Oct 2008, 18:57
    raspuns pt Adini

    Stiu pe cineva caruia ii tremura miinile si in urma analizelor s-a constatat ca nu-i mai functiona glanda. Asadar discuta cu medicul. Succes!

    0
    0

  • ani pe 17 Oct 2008, 10:29
    inca un sfat

    pentru copii, dar la fel de bine si ptr adulti si batrani, exista produsele firmei Ganoexel care pe langa gustul delicios(ciocolata calda, cereale, cafea sanatoasa) au un efect terapeutic evident si imediat: sporesc rezistenta la imbolnaviri, revitalizeaza organismul prin oxigenare si regleaza sistemul imunitar; pentru afectiuni sau disfunctii diferite exista si capsule, toate continand extract de ciuperca ganoderma lucidum; in familia mea nu se mai cumpara medicamente...Pot oferi mai multe informatii precum si o lista cu site-uri medicale cu studii ample despre aceata planta daca nu miraculoasa cum era considerata in antichitate cel putin extraodinar de benefica pentru sanatatea noastra...0745 340 009

    0
    0

  • LT pe 16 Oct 2008, 15:29
    adaug

    Mie medicul pediartu mi-a recomandat Imunobaby si Oscillococcinium(1 tub diz in apa 1 data pe saptamana). Iti recomand cu desavarsire ca vara sa mergi la mare cel putin 2 saptamani (cu plimbari lungi pe faleza pt aerosoli, iar copilul sa faca baie in mare a.i. sa-i intre apa pe nas). Aerosolii se pot face si in Buc. dar iti treb recomandare medicala(cu masti care se pun pe fata, eu cd eram mica dp o cura nu am mai racit 2 ani).

    0
    0

  • gina_elli pe 16 Oct 2008, 15:26
    oscillococcinum

    oscillococcinum este foarte bun, dar in faza preventiva, nu cand deja este racit. cauta pe google si ai sa vezi ca e bun si pentru femei insarcinate si pt copii. vb cu doctorul si vezi ce parere are. sanatate!

    0
    0

  • ADINI pe 16 Oct 2008, 15:13
    Sfaturi

    ce as putea sa fac cu copilul meu care are 14 ani si ii tremura miinile.As dori u8n remediu naturist..Multumesc

    0
    0

  • smonica pe 16 Oct 2008, 11:22
    remedii antiraceala

    draga pasarik eu am un bebe care implineste luni 1 anisor. Pt imunitate ii dau vitamina c solutie cate 8 pic pe zi. Deocamdata a mers pt ca nu mi a racit cu toate ca cei din jurul lui au fost raciti. Poti incerca si SEPTOLIN e pe baza de plante si ii creste imunitatea Sper ca ti am fost de ajutor

    0
    0

  • dora pe 16 Oct 2008, 10:45
    fara antibiotice

    draga pasarik eu le dau copiilor mei, imediat cum incep sa raceasca, Isoprinosine, 1 past. la 8 ore. se sfarama si se da cu putina mancare, pt. un copil de 2 ani. am si eu unul asa mic. chiar azi face 2 ani. daca vezi ca ii curge nasucul rau de tot si ca are si putin rosu in gat da-i si Sumetrolim sirop - vezi pe instructiuni doza, ca nu mai stiu. asta este biseptolul. dar trebuie sa urmaresti sa nu faca alergie, pt. ca sunt persoane care fac alergie la biseptol. despre Isoprinosine, foarte multi medici nu-l recomanda, pt. ca spun ca este doar pt. ridicarea imunitatii. daca citesti instructiunile, ai sa vezi ca la I punct spune ca se da pt. tratarea virozelor, si abia dupa aceea spune ca se da ca imunostimulator. mie mi l-a recomandat pediatra copiilor mei, care este cea mai buna de aici din oras si rar ajung sa le mai dau antibiotic. poti incerca sa-i dai Bronhovaxom pt. imunitate - cate 10 pastile timp de 10 zile pe luna, timp de 3 luni. adica ii dai 10 zile, apoi 20 zile pauza si tot asa, pana ii administrezi de 3 ori. se da in lunile care contine litera r - septembrie, octombrie, etc. dar nu se da odata cu Isoprinosinul. succes si asteptam vesti bune

    0
    0

  • pasarik pe 16 Oct 2008, 10:14
    salut

    ce as putea sai dau la copilul meu in varsta de 2 ani sa nu mai raceasca tot timpul (fara antibiotice)?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod