Nuci si ulei de nuca

7 beneficii surprinzătoare ale uleiului de nucă

Dacă nucile sunt considerate un superaliment, atunci este simplu să ne gândim că beneficiile uleiului de nucă sunt nenumărate. Descoperă la ce te ajută uleiul de nucă!
Uleiurile vegetale presate la rece, din diverse nuci şi seminţe, au o mulţime de beneficii pentru corp. Fie că le foloseşti în bucătărie sau în ritualul de înfrumuseţare, aceste uleiuri vegetale conţin nutrienţi importanţi pentru corp şi piele. Ştim multe despre uleiul de cocos sau cel de măsline, însă nu cunoaştem foarte multe lucruri despre beneficiile uleiului de nucă.

Un lucru foarte important când alegi aceste uleiuri vegetale este acela de a opta întotdeauna pentru sortimentele presate la rece, deoarece înseamnă că ele conţin nutrienţi valoroşi pentru sănătate.
Uleiul de nucă presat la rece este foarte sănătos şi îl poţi folosi pentru multe reţete, dar şi pentru a-ţi hidrata pielea.

Nucile şi uleiul de nucă presat la rece au un aport însemnat de grăsimi sănătoase omega-3 care sunt benefice pentru întregul corp, în special pentru inimă, creier şi piele. Găseşti uleiul de nucă presat la rece la plafar sau în magazinele specializate pe alimentaţie sănătoasă. Poţi să consumi câte o linguriţă de ulei de nucă de 2-3 ori pe zi sau să-l foloseşti la salate.

Iată care sunt beneficiile uleiului de nucă şi de ce ar fi bine să-l foloseşti:

1. Beneficii ulei de nuca: Scade colesterolul


Uleiul de nucă presat la rece favorizează scăderea colesterolului. Datorită conţinutului bogat în grăsimi sănătoase s-a constatat că are acest efect benefic pentru corp.


2. Fortifică și ajută la regenerarea părului


Un consum regulat de nuci sau ulei de nucă va furniza organismului două dintre cele mai importante minerale pentru păr: fier și zinc. Aceste substanțe fortifică firele de păr și contribuie la regenerarea rapidă a podoabei capilare.
De asemenea, uleiul de nucă are în conținutul lui vitamina E, care ajută părul să strălucească și să aibă un aspect sănătos. Îl poţi folosi şi ca mască, aplicându-l la rădăcina părului şi prevenind astfel căderea lui.


3. Beneficii ulei de nuca: Te ajută la slăbit


În ciuda faptului că nucile sunt bogate în grăsimi şi calorii, se pare că o dietă care include zilnic aceste oleaginoase în cantităţi mici, în stare crudă sau sub formă de ulei presat la rece, te ajută să slăbeşti la fel de mult precum regimurile care sunt sărace în grăsimi, este de părere dr. Cheryl Rock, autoarea unui studiu realizat pe un eşantion de 245 de femei supraponderale şi obeze, cu vârste cuprinde între 22 şi 72 de ani, fiindu-le urmărită dieta timp de un an de zile.
Rezultatele au arătat că nucile sau uleiul de nucă consumate zilnic, în cantităţi mici, au un efect spectaculos asupra siluetei, favorizând scăderea în greutate, potrivit studiului realizat de dr. Cheryl Rock de la University of California.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod