Dr. Oz: Cum să faci unt din diverse nuci şi la ce este bun

Caju, migdale sau arahide? Poţi să le foloseşti separat sau împreună pentru a face acasă o pastă delicioasă şi sănătoasă pentru tartine.

Oleaginoasele (nuci româneşti, nuci braziliene, caju, arahide, migdale) pot să fie folosite pentru a prepara o un unt delicios. Acesta poate să fie folosit ca înlocuitor al unutului din lapte de vacă atât pe pâine prăjită, cât şi în prăjituri.

Dacă preferi să cumperi untul de arahide de exemplu trebuie să alegi o variantă sănătoasă. Citeşte întotdeauna eticheta cu ingrediente care nu trebuie să conţină denumiri necunoscute. Încearcă să alegi un produs care să conţină doar nucile. De preferat este să-l prepari în casă, deoarece astfel vei ştii cu exactitate că el produsul final conţine doar arahide sau alt tip de nuci coapte şi mixate până rezultă o pastă cremoasă.

Ca să le prepari acasă trebuie să cumperi oleaginoasele crude, să le coci în cuptor, să le laşi la răcit şi să la mixezi în robotul de bucătărie timp de 5 minute până îşi eliberează uleiurile şi se transformă într-un unt cremos.



Folosite în cantitate moderată (aproximativ două linguri pe zi), aceste variante de unt din nuci aduc nutrienţi benefici pentru inimă şi sistemul osos, susţine celebrul Dr. Oz.

Iată câteva dintre cele mai bune combinaţii de unt din nuci:

1. Untul de arahide îţi dă energie


Este bogat în proteine, acid folic şi grăsimi bune, spre deosebire de untul din lapte de vaci care conţine grăsimi saturate, avertizează Dr. Oz. Este una dintre cele mai bune surse de energie pe care te poţi baza dimineaţa sau după-amiaza.

Îl poţi folosi pe pâine prăjită cu felii de banane şi puţină scorţişoară, în smoothie-uri sau în prăjituri.

Cum să-l prepari acasă: cumpără 500 grame de arahide crude, pune-le 10 minute la cuptor, lasă-le la răcit şi mixează-le în robotul de bucătărie cu foarte puţină sare de mare, timp 5 minute până când îşi eliberează uleiurile.

 

Citeşte şi articolul: Cum să faci acasă unt din seminţe de floarea-soarelui şi arahide coapte



2.Untul de migdale este bun pentru slăbit


Este bogat în fibre şi sărac în calorii, de aceea este potrivit şi pentru persoanele care urmează o cură de slăbire, susţine Dr. Oz.
Poţi să-l foloseşti pentru tartine, prăjituri, smoothie-uri şi dressing-uri cremoase. Dr. Oz recomandă să-ţi începi dimineaţa cu acest smoothie: 1/2 cană cu lapte de vacă sau vegetal, 1 cană cu fructe de pădure congelate, 1 banană, 1 lingură cu unt de migdale.

Cum să-l prepari acasă: cumpără 500 grame de migdale crude, pune-le 10 minute la cuptor, lasă-le la răcit şi mixează-le în robotul de bucătărie cu foarte puţină sare de mare, timp 5 minute până când îşi eliberează uleiurile.


3. Untul din nuci româneşti este bun pentru inimă


Conţine acizi graşi omega-3 care sunt esenţiali pentru sănătatea inimii. Pe lângă întrebuinţările obişnuite peste toast, în smoothie sau prăjituri, untul din nuci poate fi amestecat cu parmezan, usturoi şi busuioc proaspăt pentru a obţine un pesto delicios pentru paste.


Cum să-l prepari acasă: cumpără 500 grame de nuci crude, pune-le 10 minute la cuptor, lasă-le la răcit şi mixează-le în robotul de bucătărie cu foarte puţină sare de mare, timp 5 minute până când îşi eliberează uleiurile.


4. Untul din caju este bun pentru sistemul osos


Are un conţinut ridicat de cupru şi magneziu, dar şi o dulceaţă aparte spre deosebire de toate celelalte tipuri de nuci. Este potrivit pentru smoothie-uri, toast, dar şi ca sos pentru diverse legume sau fructe, în funcţie de preferinţe.

Cum să-l prepari acasă: cumpără 500 grame de nuci caju crude, pune-le 10 minute la cuptor, lasă-le la răcit şi mixează-le în robotul de bucătărie cu foarte puţină sare de mare, timp 5 minute până când îşi eliberează uleiurile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod