Nu ocoli nucile româneşti! Au o mulţime de vitamine

Abundă în acizi graşi omega-3 şi sunt la fel de sănătoase ca migdalele sau nucile caju. Le găsim la noi şi sunt proaspete în această perioadă.


Alege nucile româneşti pentru o gustare sănătoasă între mesele principale! De asemenea, poţi să le foloseşti în terciul de ovăz de la micul dejun alături de alte superalimente care asigură saţietate. Le găsim la piaţă în această perioadă şi este de preferat să le iei în coajă pentru a le păstra în acest fel. Se sparg cantităţi mici, pe măsură ce le consumi, deoarece astfel îşi păstrează aroma intensă şi toate proprietăţile.

Iată de ce este bine să mănânci nuci româneşti:

1.

Protejează bărbaţii de cancerul la prostată

Potrivit unui studiu, bărbaţii care obişnuiesc să consume câteva nuci în fiecare zi se protejează de cancerul de prostată.

2. Sunt bogate în grăsimi bune

Datorită conţinutului ridicat în acizi graşi omega-3, specialiştii ne recomandă să consumăm în fiecare zi 4-5 nuci crude.

3. Protejează împotriva cancerului la sân

Potrivit unui studiu efectuat pe 30.000 de adolescente, consumul de nuci reduce riscul de apariţie a tumorilor la sân.

Tot acizii graşi omega-3 sunt responsabili de acest beneficiu, potrivit specialiştilor.

4. Sunt benefice pentru inimă

Potrivit unui studiu apărut în publicaţia “American College of Cardiology”, consumul zilnic de nuci menţine arterele sănătoase şi protejează inima de boli.

5. Te apără de bolile gingivale

Cercetătorii au analizat efectele unei diete bogate în grăsimi polinesaturate (nucile fiind o sursă importantă) pe aproximativ 9.200 de adulţi, cu vârste de peste 20 de ani.

La sfârşitul studiului s-a observat că particpanţii care au optat pentru o dietă bogată în astfel de grăsimi au fost mai feriţi de problemele gingivale, riscul scăzând cu până la 30%.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod