Nucile: 8 beneficii majore. Cum te ajută să fii sănătoasă!

Nucile sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe oleaginoase din lume. Au în compoziție o pleiadă întreagă de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase, de pe urma cărora poți obține o mulțime de beneficii. Nutriționiștii și medicii recomandă cu încredere consumul de nuci, fie ca gustare între mesele principale, fie ca ingredient în diferite preparate culinare. Iată care sunt cele mai importante beneficii ale nucilor pentru sănătatea ta.

1. Stimulează memoria

Uiți diverse lucruri și nu reușești să memorezi detalii importante? Atunci consumul de nuci îți va prinde foarte bine, mai ales dacă înveți pentru școală sau facultate sau dacă vrei să dai un randament mai bun la serviciu. Nucile conțin lecitină, o substanță care stimulează memoria și puterea de concentrare.

2. Te ajută să dormi mai bine

Nimic nu este mai enervant decât insomniile sau trezitul brusc în timpul nopții. Nucile, prin conținutul lor ridicat de melatonină, te ajută să te odihnești corespunzător și să te simți în formă maximă a doua zi.

3.
Combat depresia


Depresia este una dintre afecțiunile cel mai des întânite în prezent, la persoane din ce în ce mai tinere. Nu aștepta să cazi în ghearele ei. Poți combate depresia cu un consum regulat de nuci. Studiile arată că alimentele bogate în acizi grași esențiali, cum sunt și nucile, contribuie la alungarea depresiei și la dobândirea unei stări de calm.

4. Fortifică și ajută la regenerarea părului

Nucile sunt un aliat de încredere al frumuseții părului. Un consum regulat de nuci va furniza organismului două dintre cele mai importante minerale pentru păr: fier și zinc.
Aceste substanțe fortifică firele de păr și contribuie la regenerarea rapidă a podoabei capilare. De asemenea, nucile au în conținutul lor vitamina E, care ajută părul să strălucească și să aibă un aspect sănătos.

5. Previn bolile cardiovasculare

Nucile contribuie din plin la prevenirea bolilor cardiovasculare, iar meritul revine din nou acizilor grași esențiali omega 3, care scad nivelul de colesterol rău și previn înfundarea arterelor. În plus, nucile îmbunătățesc circulația sângelui.

6. Previn îmbătrânirea prematură a pielii

Razele puternice ale soarelui, radicalii liberi, vântul, umezeala, aerul uscat, frigul, toți acești factori grăbesc îmbătrânirea pielii, dar cercetătorii arată că o mână de nuci pe zi poate amâna semnele îmbătrânirii premature, datorită conținutului ridicat de antioxidanți.
Substanțele antioxidante formează un scut împotriva factorilor nocivi, protejând celulele și prelungindu-le viața.

7. Previn cancerul

Tot datorită antioxidanților, nucile sunt recunoscute pentru efectul lor anticancer. Substanțele benefice ajută organismul să se regenereze, împiedică îmbolnăvirea celulelor și previn dezvoltarea tumorilor canceroase.

8. Te ajută să slăbești

Nucile conțin fibre alimentare și proteine, adică substanțe nutritive care îți potolesc rapid foamea și te ajută să ai o senzație îndelungată de sațietate.
Nucile trebuie incluse în orice dietă de slăbit, mai ales datorită capacității lor de a înlocui carnea sau soia
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ionut pe 18 Nov 2013, 09:55
    nuci

    sunt sanatoase si gustoase

    5
    0

  • paicu adriana pe 3 Nov 2013, 20:11
    nuci

    sint fantastice

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod