Violenta domestica impotriva femeilor

Hartuirea domestica se poate intampla oricui fara a tine cont de varsta, statut economic, rasa sau backgroud educational.El isi cere scuze si promite ca nu o sa se mai repete; tie iti este frica sa-l crezi, asteptandu-te la un viitor episod agresiv. Mania izbucneste cand te astepti mai putin, cuvinte dureroase sunt aruncate la intamplare, uneori fiind insotite de agresiuni fizice.
Violenta domestica se poate intampla oricui, insa, de cele mai multe ori, barbatii abuzeaza de partenerele lor de viata. Violenta domestica, intalnita si cunoscuta si sub numele de abuz domestic are loc intre partenerii unei relatii. Ea ia mai multe forme incluzand constrangerea, amenintarea, izolarea, abuzul fizic, emotional si sexual.

In lipsa ajutorului si a suportului, abuzul va continua si se va inrautati. Cel mai bine este sa intelegi optiunile pe care le ai si sa iei masuri cat mai urgent; nici o persoana nu are dreptul sa fie abuzata.


Relatia abuziva sau despre putere si control

Cu toate ca nu exista nici un tipar pentru victimele violentei domestice, relatiile abuzive au caracterisitici similare. In majoritatea cazurilor, partenerul pretinde putere si control absolut asupra celeilalte persoane.

Un mare esantion al populatiei are prejudecata ca abuzul domestic tine numai de manie. Agresorii tind intr-adevar sa isi verse mania asupra partenerei, insa, aceasta forma de agresiune nu se axeaza, nu este legata intrinsec numai de manie. Hartuitorii vor de fapt sa inoculeze teama asupra persoanei de cuplu din dorinta de a avea senzatia ca detin puterea si controlul absolut in relatie.


Mania constituie una dintre metodele la care recurge agresorul pentru a obtine autoritatea suprema. In acelasi timp, el mai poate apela la violenta fizica - lovituri, ciupituri, palme, pumni, strangulari chiar si la cea sexuala - fortand partenera sa intretina raporturi sexuale sau dorind sa o implice in diferite activitati sexuale impotriva propriei sale vointe.

In acest tip de relatii abuzive, agresorul utilizeaza diferite tactici pentru a obtine puterea:

  • Copiii pe post de pioni - te acuza ca esti un parinte rau, te ameninta ca-ti va lua copilul, foloseste copilul pe post de mesager.
  • Constrangere si amenintari - ameninta ca va rani alti membri ai familiei, animalele din casa, copiii sau chiar ca-si va face siesi rau.
  • Negare si cenzura - isi neaga atitudinea comportamentala violenta si te invinovateste pe tine pentru aparitia ei; lucru ce te poate determina sa devii confuza si sa te autoinvinovatesti cu toate ca nu-ti apartine greseala.
  • Abuzul economic - controleaza castigul vostru financiar, refuza sa va impartiti banii, te cearta pentru banii pe care ii cheltuiesti si nu vrea sa te lase sa lucrezi in afara domiciliului vostru. Agresorul iti poate sabota performantele de la locul de munca, fortandu-te sa lipsesti de la serviciu sau sunandu-te la munca foarte des.
  • Abuzul emotional - recurge la insulte si la un limbaj grosier, te critica si incearca sa-ti diminueze increderea in sine.
  • Intimidare - utilizeaza o anumita mimica, privire, gesturi precise pentru a te intimida; poate sparge diferite obiecte.
  • Izolare - iti limiteaza intalnirile cu familia si prietenii, are pretentia sa-i ceri voie de fiecare data cand parasesti domiciliul, nu te lasa sa muncesti - in cazul in care te lasa detine controlul asupra activitatilor si evenimetelor tale sociale.
  • Putere - ia majoritatea deciziilor, iti defineste rolul si-ti traseaza sarcinile pe care le ai de indeplinit in relatie, iti controloeaza viata sociala, te trateaza ca pe un oarecare obiect pe care il detine.


Recunoasterea abuzului - semne caracteristice

In unele cazuri aceasta forma de abuz nu este foarte usor identificabila.
O relatie abuziva poate avea un inceput extrem de subtil. Agresorul poate arunca intamplator remarce nepotrivite privindu-ti tinuta vestimentara sau sau poate manifesta o gelozie absurda, lipsita de motivatie. Gradual, formele abuzive isi maresc aparitia si intensitatea.

Este extrem de important sa stii ca aceste abuzuri nu apar subit, peste noapte; ele implica un proces treptat care urmareste dezintegrarea persoanei agresate.

Esti intr-o postura delicata, de abuz, daca:
  • ai fost vreodata lovita sau amenintata cu violenta;
  • simti ca nu ai nici un cuvant de spus in privinta lucrurilor pe care sa le imbraci cand parasesti casa sau a petrecerii timpului liber;
  • esti acuzata de partener de lucruri sau actiuni pe care nu le-ai facut niciodata;
  • trebuie sa-ti intrebi partenerul pentru deciziile cotidiene - de exemplu cine ia copilul de la scoala? cine cumpara azi paine?
  • nu mai ai incredere in sine pentru ca partenerul te insulta si foloseste diferite epitete negative la adresa ta;
  • iti limitezi timpul petrecut in compania prietenilor si a familiei din cauza cererilor partenerului;
  • partenerul pretinde raporturi sexuale impotriva vointei tale;
  • accepti deciziile luate de partener pentru ca te temi sa nu-l enervezi;
  • primesti acuze de infidelitate;
  • iti schimbi comportamentul de frica sa nu starnesti mania si furia partenerului.


Spargerea ciclului - dificila, dar imperioasa

Violenta domestica devine parte a unui ciclu dificil de intrerupt.
Daca esti intr-una din situatiile abuzive, este posibil sa recunosti una din caracteristicile de mai jos:

  • partenerul recurge atat la comunicarea violenta verbala, cat si la cea non-verbala (gesturi, mimica etc.) pentru a te intimida;
  • partenerul implora iertare, iti aduce cadouri si promite ca se va schimba;
  • partenerul isi schimba rapid starea de spirit; poate deveni oricand tensionat, manios sau deprimat;
  • promite sa inceteze, insa repeta comportamentul abuziv.

De obicei, de fiecare data cand se intampla abuzul, se inrautateste si posibilitatea de evadare se scurteaza. Iesirea din acest tipar al violentei se desfasoara destul de dificil, mai ales daca esti singura si nu primesti sprijin din partea nimanui.

Cand traiesti intr-un mediu haotic, ostil si stresant, incepi sa te indoiesti de tine si de abilitatile de a avea grija de tine. Aceasta forma de violenta iti diminueaza increderea in sine si sensul realitatii.

Este important sa-ti dai seama daca esti sau nu capabila sa depasesti aceasta situatie de una singura. De cele mai multe ori, unica solutie consta in parasirea partenerului.
 

Comentariile 1-50 din 72

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sorinqashqai pe 14 Ian 2015, 21:32
    tradare ca i-am facut copil

    Dar de femeile care nu inceteaza sa taca din gura ,nu spune nimeni ? Am muncit ieu pe coate sa fac casa noua si masina noua ,nu am fost infidel ,mi-am vazut de responsabilitati ,crestem copilul impreuna dar cand vine vorba sa se asculte si de mine sun ignorat!!!!! Mai fumez cate o tigere rar ,mi se reproseaza .mai beau cate o data ,ma culc linistit , comenteaza a doua zi . Prieteni nu mai am ,ca ea comenteaza despre toti . EA are dreptu sa fie cu prietenele ? Ieu sunt bun numai cand vin banii. Noaptea se culca ca bou pe coda ,pe barbat il dam naiba ?! Merg dupa ea la lucru seara(obosit si ieu) ,zice ca nu am chef sa merg dupa ea ! Sa nu ma vada in preajma la vreo femeie (sunt tipul loial casniciei, nu fac avansuri le vreo femeie sau aluzii ) caci gata imi reproseza ceva .Ma stia foarte activ sexual de inainte de casatorie ,acum se tot scuza .Imi place des sa fac de mancare sa o ajut la bucatarie . La copil ii calca hainele ,mie sa imi calce ceva ne certam ..Stie ca nu imi placea tot aceasi mancare . M-am dedicat familiei total .De prietenele de la lucru ii ieste rusine ,de mine nu ,pe mine nu ma respecta !!!! PENTRU CE TOATE ASTEA FACE COPIL CU TINE TE DA DEOPARTE ,NUMA SAL CRESTI MAI IESTI BUN.

    0
    1

  • nicoleta b pe 12 Dec 2014, 18:53
    ajut sa scapati de ei

    stan_nico cautama pe yahoo am 4 copii si am trecut prin ce treceti voi sunt fericita acum te voi ajuta intra pe yahoo

    0
    1

  • elena pe 8 Dec 2014, 14:50
    violenta in cuplu

    am tot citit aici drame si vad cate femei traiesc ca animalele subjugate asa am trait si eu 17 an aproape...nu aveam dreptul la nimic decat sa muncesc..cate lovituri am luat si jigniri....apoi ma alungat intr-o zi fara nimic...nici fetita noastra nu mia dato...dupa un timp cand a realizat cat este de greu fara mine...a venit dupa mine,...nu m-am intors nu mia pasat ca am facut o casa ca nu aveam nimik dar nu am mai vrut parca eram un vulcan....apoi mi-a dat si fetita de 14 ani ca era greu ...stiam ca o sa mi-o dea...e pre putoare fara mine...acum sunt in divort am plecat de acolo ...adica constanta mi=am refacut viata si chiar de am 37 de ani sunt insarcinata greu este cu divortul ca la noi femeiile sunt tratate ca niste obiecte si de catre lege ...dar am sa reussesc eu ...alti inving cancerul ...eu de ce sa nu reusesc?am cosmaruri si acum cu trecutul dar am liniste si iubire se poate la orice varsta sa iei viata de la capat

    2
    0

  • Elena pe 23 Iun 2014, 13:30
    marturii ale femeilor victime ale violentei domestice

    Buna, Eu sunt studenta la master la Universitatea din Helsinki si lucrez la un reportaj despre violenta domestica. Sper sa culeg cat mai multe marturii si povesti ale femeilor care au fost sau sunt in situatii de abuz, pentru a reusi astfel sa determinam cat mai multe femei sa isi spuna povestea, sa constientizeze ceea ce li se intampla si sa caute ajutor. Daca ati vrea sa va spuneti povestea, detaliile voastre personale nu vor fi publicate decat daca voi doriti asta, marturiile vor fi anonime iar identitatea voastra va fi confidentiala. pentru a discuta mai multe detalii va rog sa ma contactati la: elenalomora@gmail.com si telefonul 0751 346 387

    3
    2

  • Iulia pe 16 Apr 2014, 01:30
    Unde poti sa primesti ajutor

    http://www.gandul.info/stiri/un-nou-centru-pentru-femeile-abuzate-a-fost-deschis-in-capitala-municipalitatea-le-garanteaza-victimelor-protectie-si-confidentialitate-10348313

    1
    0

  • Iulia pe 16 Apr 2014, 01:21
    @Lore 29 "nu mai am putere, ma sting usor dar sigur"

    Contacteaza-ma: anda.ioana@gmail.com

    0
    0

  • uptotheair pe 14 Apr 2014, 18:55
    am nevoie de un sfat

    Cosmarul meu a inceput acum 9 luni, am doar 19 ani si am avut parte de cele mai urate momente din viata mea. Totul a inceput frumos, era dragostea vietii mele, era mereu atent si imi vorbea frumos. Dupa 3 luni m-a injurat prima oara iar apoi dupa 5 luni a urmat prima palma luata pentru ca i-am propus sa mergem la un suc intr-un local in care, dupa parerea lui, mergeau doar oamenii prosti. Apoi a urmat o perioada frumoasa, imi spunea cat regreta, imi aducea cadouri pana cand...s-a enervat pentru ca am primit un telefon de la un vechi amic, a urmat o cearta care s-a lasat cu a doua palma si apoi totul a devenit normal pentru el. Am incercat de multe ori sa pun capat dar nu am reusit, mereu ma ameninta sau daca nu venea plangand la mine spunandu-mi ca regreta si sa-i mai dau o sansa si-am fost atat de slaba incat o faceam, ma impacam cu el. Ieri, de Florii a venit la mine, a fost bine cateva ore apoi s-a enervat pentru ca i-am spus ca eu vreau sa merg sa votez la alegeri, a urmat o zi de calvar. M-a luat de par, a dat in mine ca-ntr-un animal, stateam cu capu-n perna si ma umplea de lovituri apoi cand am crezut ca se opreste m-a dezbracat, plangeam in hohote iar el a facut sex cu mine iar apoi a terminat in mine. L-am facut sa plece intr-un final dar stiu ca nu ma va lasa in pace, va rog ajutati-ma, eu locuiesc singura si stiu ca va veni sa ma caute si nu stiu cum sa-l opresc, am nevoie de un sfat va rog

    0
    1

  • ana-maria pe 14 Mar 2014, 17:04
    violenta in familie nu trebuie sa ne lase indiferenti

    din pacate si eu am fost o victima a violentei domestice,pe fondul consumului excesiv de alcool a sotului violentei psihice,de 2 ori insa a doua oara am avut puterea sa pun capat pt totdeauna.ce ma doare cel mai tare este ca fetita acum in varsta de 3 ani si 3luni a asistat la aceste violente si a ramas cu traume nu f mari dar de ajuns incat sa imi spuna ca tati a batut-o pe mami...acum sunt in divort si sper ca dupa sa am o viata linistita si calma alaturi de copilul meu.cu toate ca acum sotul este in faza de negare cu toate ca eu am certificat medico legal si anul trecut pe 6 mai m-au scos jandarmii din casa.Sfatul meu este nu va lasati calcate in picioare,umilite si batute...nu este un capat de lume,dumnezeu ne da putere sa mergem mai departe si intr-o zi va fi bine si pt noi.Ca si concluzie taiati raul de la radacina inainte sa fie prea tarziu pt ca daca azi a dat o palma maine va da un pumn si uite asa violenta va continua la nesfarsit.

    0
    0

  • Niki31 pe 13 Mar 2014, 21:16
    Situatie fara iesire

    Buna ziua tuturor, Lore29, Si eu trec printr-o situatie similara celei prin care treci tu, insa pe mine nici nu ma lasa sa plec, m-a lovit cand am incercat asta, a fost violent cu familia si prietenii mei. In afara de asta nu vrea sa munceasca, dar nu ma lasa nici pe mine sa muncesc in conditii umane. In ce priveste serviciul si masina, si la mine este la fel, mi-a facut probleme mari la serviciu si masina mea o foloseste el in aceleasi conditii, o mai si imprumuta prietenilor lui. Nu se teme de politie, nu se teme de nimic, cand am cerut ajutor mi-a facut mai mult rau si nu s-a sfiit sa jugneasca si sa loveasca organele de politie, sa faca un mare haos si sa scape cu o amenda de 200 lei daca tin bine minte... are prieteni care se comporta la fel cu femeile lor si care mereu ii dau dreptate, sunt dispusi sa-l ajute dacase intampla sa incerc sa evadez, etc. Eu nu mai am pe nimeni in jurul meu, a avut el grija sa-mi strice toate relatiile cu violenta lui. Oamenii si-au vazut de familii, s-au temut ca acesta sa nu le faca rau copiilor, partenerilor de viata, etc. El vrea sa obtina totul cu usurinta, sa para ceea ce nu e, sa aiba totul fara efort. Cu mine are o serie de avantaje, chiar daca m-a tras foarte mult inapoi, m-am inglodat in datorii si tot nu este multumit, vrea mai mult de la mine. Nu mai am chef de viata, de multe ori chiar imi reproseaza asta. Dar oare aceasta se poate numi viata?

    1
    0

  • valentin pe 5 Mar 2014, 12:15
    in trecut si eu eram asa

    am avut o iubita si o tratatm si eu urat.a inceput sa slabeasca sa fie apoi tot obosita plangea foarte usor.o injuram la fiecare cuvant care nu imi convenea o impingeam strigam.dormind cu ea auzeam ce batai are la inima.am ignorat faptul ca a slabit era obosita.se implinesc sase luni de cand a murit la 25 de ani.nu pot sa accept ca la 25ani a pututt avea probleme de inima stiu ca eu am fost cauza suparari si de asta sa inbolnavit.sper sa nu mai treaca nimeni prin ce trec eu as intoarceo inapoi dar nu pot.a fost un inger

    0
    2

  • Carmen-Elena pe 5 Mar 2014, 09:13
    Invatatura de minte

    Anul acesta ar trebui sa avem nunta, in octombrie. Dar din cate am citit aici, asa au inceput toti. La inceput reprosuri la imbracaminte, injuraturi, cuvinte urate, comentarii la mancare, observatii la tot pasul. Citind aceste comentarii m-am decis sa nu-l mai iert, nu vreau sa ma chinui toata viata sau sa imi chinuie copii. Il iubesc, dar un barbat care iubeste o femeie nu o injura si nu o bruscheaza, fara sa fie infidela, neglijenta, rea.

    6
    0

  • Carmen Elena pe 4 Mar 2014, 16:40
    Cadou in luna Martie

    Luna martie se spune ca e luna femeilor. Eu am primit cadou de la omul care credeam ca e jumatatea mea, si e om, nu animal, i strangere de gat. M-a strans de gat si m-a lovit de usa, de la o cearta care a inceput-o tot el. Imi vine sa fug undeva unde nu ma stie nimeni. Ma doare ca nu am meritat, nu merita nici o femeie sa fie tratata asa. Mai rau este ca nu e prima data cand se comporta asa.

    3
    0

  • MADALINA pe 4 Ian 2014, 02:35
    iubire cu 2 fetze

    Luna asta am implinit 25 de ani. am facut nunta pe 25 august 2013. in schimb pot spune cu omare durere in sufletca ma regasesc in multe in cazurile pe care le-am citit mi sus. Si in cazul meu , a inceput cand ne-am cunoscut pe 5iunie 2011, a fost super fain, frumos ne-am mutat impreuna din ianuarie 2012, la fel super frumos . la un moment dat am avuto discutie in contradictoriu,inceputa dintr-un nimic, si s-a sfarsit cu o palma din partea lui.reactia lui, am trecut peste cu gandul ca a fost o scapare, gresala.promitandu-mii ca nu se va mai repeta. Peste putin timp, era vb sa iesim la plaa fiind dupa sesunea lui, eu terminasem inainte si eram angajata deja. o alta cearta atat inante cat si dupa ce am plecat de pe plaja, aici nu ma lovit in schimb violenta a fost de natura verbala si umilitoare (exemplu: nu te urca in masina mea, eu plec si tu mergi unde vrei. dupa ce ma acut sa izbucnesc in plans, mia sp sa urc in masina si sa mergem akasa, apoi cu scuzele de rigoare). oki aici se incheie un capitol cat am fost in C-ta, eu lucrand la un cab medical, elterminand ultimul an la teologie. A urmat o perioada de 1 luna si jumate, in care el a plecat in afara sa munceasca , sa stranga un banut. prin noiembrie 2012ne-ammutat in orasul nostru, la parinti mei.(careeraucu apartmentul in renovre), ela venit ca sa facem nunta intr-o luna de zile, am stat aprox 5 luni la ai mei, dupa care ne-am mutat, ptr k sanu apara discutii intre noi 2, noi siparinti etc. desi mai sp el k se simtea stramtorat ca nu era la el acasa. ne-am mutat, a fost bine o perioada,dupa care au urmat vreo doua certuri fff urate, una dntre ele, din simplu motiv, ca i s-a parut lui sau lu fratele lui mai mica mancarea facut in ziua respectiva dimineata, se acrise seara ptr zice fratele lui ca am pus rosii in ea, sotul meu mi-a spus sa o arunc la caine fiind o ora fff tarzie, noi stand la casa si in curte fiiind ff intuneric.El stia ca mie me frica sa ies noaptea afara, si totusi m-a obligat sa arunc, mancareala caine care in fundul curtii. eu atunci mi-am permis sa ridic vocea la el si sa spun ca nu ma duc acum, canu vreau, etc. el atuncim-a pocnit peste fata, si repezindu-se cu mana in gatul meu k i s=a parut lui k eu mi-am luat garda si am strans punmii dupa ce m-a lovit.mentionez ca era si fratele lui de fata. numai spun certuri pe baza banilor, ca de ce cheltui si pe ce, trebuia la fel sa ii cer voi daka vream sa merg si eu la sala de gimnastica sau sa-mi cumpar ceva ptr mine, avand in vedere ca lucrez si imi castig banutu, si nici odta nu am facut dif banulmeu banul tau. cand aveam ceva cat de mic prima data sa imrat cu el, oki am trecut peste crezand ca o sa se schimbe. La preg de nunta la fel a existat discutii, peteme banilor, k el isi ia costum la 500ron si rochia mea la 1000ron, ca o facem la oras si nu la tara, k etc. intre timp s-au intamplat multe neplacere la mine in fam cu bunica mea k s-a imbolnavit si am suferit o pierdere mare. am trecut peste cu preg de nu nta inante. Am ajuns si la nunta , a fost frumos si a 2 zi la fel amplecat n luna de miere. la intoarceredupa aprox o luna au inceput certuri si reprosuri, pe tema banilor, ca nu ne ajung, k daca nu am fi plecat in vacanta am fi luat casa, eu miam cumparat toate tampeniile si nimic bun , ca parintii mei in sus si in jos. apoi prima palma dupa nunta a fost cand l-am rugat sama duca cu masina la munca, fiind la el la tara, eu rebuia sa ajung la tulcea la munca, fiind prima zi dupa concediu. mentionez k masina aia era la dispozitiia fratilor lui verilor si cine avea nevoie de ea, dar eu ... sotia lui .... pe jos, naveta. O a 2a palma si injuraturi pe langa mi-am primit-o la cateva saptamani distanta, fiind vb sa mergem laun botez intr-un satuc vecin de saul unde a crescut el.fiind in octombrie deja frig nu aveam o rochie mai eleganta siam decis sa-mi iau niste colanti mai grosuti si o rochita pana la genunchhi, pe gat si i-am cerutlui parerea , el a inceput sa traga de rochia aia ca din nu stiu ce unghi te uiti se vede tot dedesubtul, ca m-am imbracat ca o c*****a, atunci miam permis sa ridc si eu tonul k nui permit si ptr k la tara unde se tine botezul respectiv eram destul de decent imbracta incat sa nu vb BABELE, m-a pocnit si daka am vrut sa ripostez sp ca eu nu mai merg nicaieri mi-a mai dat una. deci mort copt am fost pana la urma la distractie. sau alta palma si care a pus capac, am la o nunta de data sta pe 2 noiembrie anu trecut a doua zi pe la 12 cand ne-am trezit primise el tel de la fratele lui (care cu o sapt in urma botezase, deci distanta dintre discutii era de o sapt. ) si am hotarat sa mergem la tara, intre timp eu trebuia sa ii las surorii mele niste lucruri care mi lea imprumutat cu o seara inainte. oki. el nu a urcat cu mine in casa la parintii mei.m-a ast jos cca 10-15min. cand am coborat, a inceput sa imi reproseze ca am sta 2 ore sus, cal-am barfit,cu ai mei, ca am stat la masa si el m-a ast jos k prostul etc. eu am incercat sa ii explic k nu e asa, nu am resusit am ridicat tonul si atunci mam trezit cu buza umflata si sparta pe deasupra. cand am ajuns la tara si acolo umilire ca el nu are incredere in mine ca daka mar pune sa aleg intre el si ai mei sau intre el si meseria mea, toate astea de fata cu mama lui, pana intr-un final m-a luat la plimbare prin sat si isi cerea scuze si culegea floricele de pe strada. MENTIONEZ CA DUPA CE AM VENIT DIN VACANTA MI-AM FACUT TESTUL SI AM AFLAT CA AM RAMAS INSARCINATA. INITIAL CAND A AFLAT S-A BUCURAT. DAR CAND A DATA IN MINE NU CRED CA MAI STIA CA II PORT COPILUL. La fel trebuia sa-i cer voie sa fiu alaturi de sora mealaauditiile de scoala, daka ii spuneam k mi-e rau si nu pot savin intr-o seara acasa, ca faceam naveta, zicea ca stobligata sa vin ca au mai fost si alte femei gravide. etc acum stau la ai mei am geja 2 luni, timp in care a venit sila munca la mn unde mi-a facut scandal, mi-a cerut verigheta dupa care mi-a aruncato ca unui caine, amenintari , pt mn, fam mea, etc, de fata cu nasii cand trebuia sa ne impacam nu recunostea nimic, in schimb a putut sa zica ca eu l-am desparatit de fosta, ca s-a simtit obligat sa faca nunta, ca a facut nunta singur. etc sunt multe de spus.... CEL MAI RAU DOARE CAND REALIZEZ CA PERSOANA PTR CARE ERAM IN STARE SA DAU TOT CE AM NUMAI CA SA FIU CU EL, ESTE CU DOUA FET. TE JOACA DUPA CUM VREAEL... .......... ACUM IMI TRMITE MESAJE DE IUBIRE, IERTARI PE NET FACEBOOK, MESS ETC...... ACUM II SARE TANDARA. ACUM POT NR PE DEGETE DE VREO 2SAU 3 ORI A FACUT UN GEST SA-MI ADUCA SI MIE O FLOARE

    2
    0

  • Moni pe 14 Dec 2013, 12:59
    Voi ce ati face?

    Intru si eu in grupul femeilor abuzate verba.Din pacate eu nu am gasit nici-o solutie ca sa nu se mai intample.Probabil ca multe veti spune dc nu bagi divort? Motivul ar fi :fetita , nu lucrez,parintii nu ma mai sustin pt ca au facut-o de prea multe ori, casa nu am.Practic nu am nimic decat o fetita pe care nu o pot parasi ca sa imi fie mie bine.Voi ce ati face ca sa va salvati casnicia si sa va cresteti copii in liniste?

    2
    1

  • Mirela pe 29 Nov 2013, 08:22
    pentru :Violence pe 11 Aug 2013, 00:32

    nu stiu ce medium esti, ca psiholog esti praf iar ca om esti o rusine ! auzi , esti tu sigur ca femeia a facut precis ceva de si-o merita, ha !!!

    4
    1

  • lore29 pe 15 Nov 2013, 15:06
    nu mai am putere, ma sting usor dar sigur

    Dupa ce am citit articolul am inceput sa plang de durere, prin ce scrie acolo am trecut si trec in continuare. Sunt batuta, terorizata mereu de un om care s- a transformat in monstru si pe care eu l-am iubit. Nu mai am viata in mine, imi doresc numai sa mor, singurul care ma face sa mai respir este micutul meu, pentru care ma doare sufetul ca sufera si el atat de mult, nu ii pasa de el il injura, il tranteste fara mila si imi reproseaza mereu ca trebuia sa fie avortat. Am murit sufleteste si social, nu mai pot sa iau legatura cu familia mea, nu mai ies nicaieri, am decazut la serviciu, abia am reusit sa ma mentin pe linia de plutire pana in concediul acesta de maternitate. I.am modernizat apartamentul, i-am cumparat masina, alocatia copilului nu am vazut-o niciodata, a folosit-o numai in scopurile lui personale fara sa se gandeasca la copil. Conduce masina fara permis deoarece i-a fost anulat ca a fost prins conducand sub influenta alcoolului. Am incercat sa fug, sa ma ascund dar nu am avut liniste, am implicat si familia sa ma ajute si a facut mereu mai rau.Mereu venea cu scuze eftine si minciuni si fiind slaba am cazut iar si iar in plasa lui. Am ajuns mereu la spital batuta, dar acolo tot eu am fost certata, ca nu pot sa nu imi scot hainele, ca plang si diverse motive cand eu eram plina de lovituri, rani si oase fracturate.Am apelat si la politie si de fiecare data nu s-a facut nimic si la televiziune si mereu mai rau, am renuntat sa mai lupt ca mereu eram mai rau lovita, a vrut sa ma calce cu masina, care este a mea, dar eu nu am dreptul sa o conduc, trebuie sa merg cu copilasul km pe jos, banii ii i-a el pe toti si ii foloseste cum vrea.Copilul nu mai are liniste, nu mai are somn, nu mai are niciun rost. Mi-a rupt accesul si la internet, acum sunt incuiata in casa si am reusit sa prind semnal liber. Am terminat trei facultati, am muncit mult, am calatorit mult, am sperat intr-o viata frumoasa si linistita in care sa ma bucur de copilasul meu, am fost o persoana ambitioasa, implicata in multe proiecte la serviciu, am avut visuri, acum a ramas doar durere, stiu ca totul o sa fie si mai rau, chiar si destainuindu-ma aici, intodeauna eu am suferit de fiecare data cand mi-am deschis sufletul.

    7
    0

  • antoneta pe 1 Oct 2013, 11:57
    oare unde s-au dus visele

    intreb pe toate femeile abuzate-ce a-ti fost inainte de aceasta relatie,ce vise si ce planuri de viitor aveati?CE A-TI FACUT CU VISELE VOASTRE?am sa va rog sa va imaginati urmatoarea situatie:strangeti cu mare greutate o suma de bani sa va cumparati haine si incaltaminte pentru iarna,iar cand merge-ti la cumparaturi vi se fura portofelul.Ce face-ti,dupa ce plinge-ti,urlati va dati cu capul de pereti etc.stati cumva toata iarna vaicarindu-va ca a-ti fost pacalite?majoritatea o vor lua de la capat cu truda si mult mai multa indirjire si vor reusi sa-si cumpere cele dorite.Daca intr-o problema de furt a-ti proceda asa ,atunci de ce nu o face-ti si cu relatia voastra,cineva v-a distrus oportunitatea de a implini un vis,de voi depinde insa sa-l realizati,lasind in urma o casa si-o avere nu-nseamna ca pierzi,Tu omul cu zimbetul pe buze si vise de-nplinit le poti face mult mai bine,considera ca o calamitate ti-a luat tot ce aveai,dar ti-au ramas visele lupta sa ti le implinesti

    13
    1

  • nina 23 pe 16 Sep 2013, 14:24
    nu stiu ce sa fac

    am o relatie de doi ani si suntem casatoriti de aproape un an .avem impreuna o fetita de 9 luni si sunt din nou insarcinata. sunt disperata sotul a devenit agresiv inainte de a naste pt ca sa apucat sa ia droguri legale de atunci se lasa 2 3 sapt iar se apuca . e agresiv psihic cat si fizic.ma terorizeaza cu amenintari ca ma omoara imi ia copilul nu stiu ce sa fac .ajutor nu doreste din partea medicilor. am plecat de la el de 4 ori acum iar sunt plecata ma cauta plange ca ma iubeste dar totul tine vreo 2 saptamani dupa ce ma intorc apoi din nou incepe ma sint o sclavauneori dar inca il iubesc.nu stiu ce sa fac?se va schimba oare?plang si ma gandesc la el a fost un om atat de bun dar acum nu il mai cunosc. imi strang de multe ori fetita in brate si ma intreb ce sa fac cum ii va fi fara tata?dar nici asa nu pot ajutatima va rog cu niste sfaturi

    6
    1

  • Violence pe 11 Aug 2013, 00:32
    Foarte Important

    Mda...o sa fiu foarte scurt si la obiect! Cea mai mare parte dintre voi femeile de aici de pe forum intr'adevar aveti ghinionul de a trai langa adevarati monstrii care va bat, va injura va molesteaza si va supune la o serie de tratamente animalice, nimic de zis. Insa, sunt 100% sigur ca o parte din femei sunt batute, batjocorite si primesc asemenea tratamente fie isi inseala sotul/prietenul/iubitul, fie else vor sa fie dominante si recurg la provocari(sunt o multime de factori) . De multe ori acestia daca afla sau se conving ca sunt inselati, sunt mai "inchisi" nu rabufnesc pe moment(imediat) pentru ca daca o fac, aceste actiuni se pot transforma in crime - maltratari/torturi etc.Pt consiliere gratuita 12/24 va stau la dispozitie la email: violentaincuplu@gmail.com In calitate de psiholog si medium ofer support gratuit tuturor femeilor dar si barbatilor care au cu adevarat nevoie fara a recurge la gesturi necugetate! Va pup dulce si va astept cu mare drag!

    1
    8

  • MargiAnne Isaia pe 27 Iul 2013, 04:47
    Violenta in familia crestina

    Sunt initiatoarea site-ului www.reinviesperanta.com care constientizeaza opinia publica romaneasca despre abuzul sexual asupra copilului. Alaturi de supravietuitoare victime ale abuzului sexual in copilarie care mi-au scris, au fost si victime ale abuzului partenerului care mi-au scris. Este cu totul tulburator sa afli ca intr-o tara crestina se pot intampla atatea crime. Doamnelor, violenta este o crima care poate fi stopata. Este speranta! Conditia este ca specialistii in domeniul medical, psihologic, social si spiritual sa isi onoreze profesia. Cunosc victime care sunt clientele psihiatrilor de ani de zile, dar nu au spus nici-o data in ce calvar traiesc. E nevoie de un efort unit pentru a se rupe ciclul violentei. Cum ar putea un doctor sa militeze impotriva abuzului cand el hartuieste sexual asistentele tinere? Cum ar putea un psiholog sa ajute un cuplu cand el nu are specializare si experienta in domeniu? Cum ar putea un politist sa ajute cand el insusi isi abuzeaza sotia? Cand tinerele romance sunt vandute ca marfa pentru sex ce se poate astepta de la cei din fruntea tarii? Iar cand o autoritate religioasa abuzeaza pe cele care vin la consiliere ce s-ar mai putea astepta? Desteapta-te, romane! Unde sunt barbatii adevarati care sa ii ajute pe agresori sa se trezeasca din nebunia lor?

    0
    3

  • anda pe 23 Iul 2013, 10:40
    violenta in familie

    buna ziua ma numesc anda sunt din arad si am o problema sunt casatorita de un an si avem un copil sotul meu e agresiv vb urat ma injura ma bate si striga la mn din orice ma bate in fata copilului de 1 an.acum in august am vrut sa ma duc la ai mei acas eu sunt din cluj dar nu ma lasa ce sa fac?mie frica sa fac cv impotriva lui de teama sa nu mi ia copilu.astept un sfat mai mentionez ca si cu hainele nu ma lasa sa le port zice ca is curva si zilnic ma jigneste ce sa fc?multumescaici nu am pe nimenea ast un rasp

    11
    0

  • Alexandra pe 9 Iul 2013, 16:30
    Amenintata in gluma

    Am o curiozitate...sunt intr-o relatie de 4 luni cu o persoana mai in varsta decat mine cu 14 ani si cam de 2 luni cand vede ca pierde un argument sau vrea sa sublinieze ceva serios ma ameninta in gluma ca ma bate, de exemplu "pe naiba ca asa zici tu mereu. Trebuie sa incep o campanie cu bataie ca asa nu se mai poate" repet, spus in gluma in urma unui moft de-al lui. Sa-l iau in serios sau sa il las cu glumele lui? Nu am fost bruscata sau lezata fizic sau verbal in relatie absolut deloc, vreau doar sa stiu dacaeste un tic nervos pe care sa il ignor sau are efecte in subconstient si de fapt are tendinte violente dar si le reprima si nu isi da seama. El este un om foarte dragastuos si usor naiv dar are destule glume nesarate. Mersi fain!

    1
    0

  • mememe pe 6 Iun 2013, 20:42
    ciudate lucruri...

    Nu pot spune decat ca sunteti slabe si naive...sau va place sa fiti sclave. Unele spuneau de bani de divort, hai sa fim seriosi ca de 300 lei cat costa divortul puteti face rost chiar si imprumut de la prieteni, frati, faceti economie si nu mai mancati nimic o luna si tot strangeti banii aia deci asta e motiv de doi lei ca nu am bani de divort! Iar daca incepe cu amenintari, mergi la politie, fara sa stai pe ganduri, cel putin sa fie luat in evidenta iar daca te ataca, te aperi.

    4
    0

  • maria pe 19 Apr 2013, 20:11
    in afara de a-mi sfarsi viata ce pot face?

    Ce sa fac in situatia in care de 10 ani imi foloseste trupul ca pe o ghena de gunoi si de fiecare data este tot mai rau , acum sambata de exemplu , imi este rusine sa povestesc nu am potut sa ma abtin si mi-am facut nevoile fiziologice asa cum face o vaca pentru ca nu am mai putut sa ma controlez .Oare exista femei care practica astfel de relatii sexuale de barbatii vor sa faca asa si cu nevestele lor ?Sa introduc actiune de divort nu am bani , sa ma duc la politie , nu-l va da afara din casa mea , daca ramane mi-e teama ca o sa ajung in pamant . Ce pot sa fac daca nu am nici un sprijin , nu este de vorbit cu el , iar mama lui nu stiu cum si cu ce valori si-a crescut copii .Va rog spuneti-mi ce sa fac , cum sa ies din astfel de situatie , mi-e teama sa nu patesc ceva la noapte , pentru ca a iesit iar cu prietenii ca si vinerea trecuta si atunci am fost chinuita de la ora 5 la 8 dimineata intruna .Va rog sa-mi spuneti.

    1
    8

  • Anda pe 5 Ian 2013, 10:43
    Violenta in familie

    Imi pare rau sa vad cat de multe femei sunt abuzate in fiecare zi...si eu am fost insa am avut curajul sa ma desprind din iadul in care traiam,pentru noi toate am facut un blog unde va astept dragele mele sa vorbim si de ce nu sa gasim solutii...Transparenta feminina... asa se numeste.

    10
    0

  • Nicolescu Cristina pe 7 Dec 2012, 21:23
    Violentà pe acest pàmànt e groaznic :-(

    Bunà seara Intrebarea mea este de unde vine violenta asta de la bàrbati càtre sotile lor??????????? Si ce au bàrbati In minte atunci cànd sunt violenti cu partenerele lor? Valabil si pt femei sunt si femei care sunt violente cu soti lor aceias,Intrebare este adresatà si pt ele :-(.

    1
    0

  • sozo pe 25 Nov 2012, 00:57
    violenta in familie

    sunt VICTIMA!! Cu copil minor în îngrijire A fost foarte greu sa accept acest cuvant …..nu am vrut sa cred ca sunt chiar victima si nu cum mi-am dorit sa fiu, conform valorilor invatate de mica. I-mi doream sa fiu SOTIE, MAMA, IUBITA si de ce nu AMANTA sotului meu…..nimic nu era in armonie cu valorile cu care am crescut…..totul s-a dovedit a fi o mare, o foarte mare si grea lupta cu ceva ce de fapt nu a existat niciodata. DA, AZI SUNT O VICTIMA !! Prima data cand mi s-a spus ca sunt victima a fost cand mi-a spus Ciprian….un medic psiholog cu care am urmat o terapie pentru viata de familie …..nu l-am crezut!! Au trecut 6 luni si abia acum pot sa spun ca am inceput sa m-a trezesc!! Dar acum sunt o victima in complexitatea cuvantului!! Am fost alungata de acasa pe data de 24 septembrie 2012, pe fondul unor neintelegeri cu sotul meu. Acestea sau datorat faptului ca nu am fost de accord sa semnez divortul la notar pe cale amiabila……..sub presiunea si amenintarile lui. Povestea a inceput cu aprox. 6 ani in urma……din care s-a nascut un baietel in varsta de 5 ani si 5 luni. Doresc prin povestea mea sa fac cunoscuta drama si durerea unei femei, intelectuale, crescuta intr-o familie unita cu principii si valori sanatoase…….vreau sa spun cu voce tare ca NU TREBUIE SA MAI FIU O VICTIMA!!! Violenţa domestică manifestata de sotul meu ( in calitate de fosta sotie, sau sotie alungata din domiciliul conjugal) printr-o o serie repetată de comportamente coercitive şi de atac fizic şi psihic pe sotul meu le facea/ce, în scopul de a m-a controla şi domina, utilizând forţa şi/sau profitând de incapacitatea de a ma apara. Aceasta include şi abuzurile de tip economic şi social. Violenta in familie in cazul meu era de: • caracter instrumental (sotul ma controlează, iar comportamentele lui devin funcţionale şi persistă dacă au rezultatul scontat); ex. “daca nu mergem la notar …..te tarasc in tribunal, am bani, am martori si am persoane capabile sa-ti ia copilul….” • caracter intenţional (intenţia de a ma controla şi domina, de a menţine puterea, intenţie pe care sotul nu o recunoaşte, dar care poate fi identificată prin rezultatele pe care le produce)- traieste in tot confortul lasat de mine, are posibilitati financiare mari….ma injoseste cu pensia alimentare pe care vrea sa mi-o dea dupa divort; • caracter dobândit (violenţa nu este înnăscută, ci învăţată prin imitaţie) Sotul provine dintr-o familie destramata, crescut el si mai un frate, de o mama denaturata si mai mult abandonati in furiile si ura bunicii sale .Este un adult cu o copilarie marcata de lipsuri si agresiune, de violenta si ura…..un adult lipsit de sentimente. Violenţa psihologică/psihică traita alaturi de sotul meu era o violenţa emoţională şi verbală: insulte, jigniri (referitoare la aspectul fizic, la capacităţile intelectuale sau la îndeplinirea responsabilităţilor pe care le am în cadrul familiei), ameninţări, intimidare, şantaj emoţional, inducerea fricii, presiune continuă, teroare, privare de alimente; discreditare în faţa celorlalţi si demnitate pierduta. Exemplele sunt foarte multe …..numai catava: “este o nebuna….este o paranoica…..nu sti pe ce lume traiesti…..arati ca o balena (insarcinata fiind )…..esti o incompetenta, proasta…..nu gatesc bine, sau este stricata mancarea…..ce ai facut cu carnea, ai dat-o fratilor….cine a mancat ciocolata, ….”exemple sunt multe si mult mai dureroase, dar nu vreau sa-mi trec cuvintele cele mai jignitoare acum…. Acest „abuz emoţional”, este folosit si pentru a m-a manipula şi controla; efectul sa vazut cumulativ în timp, cu consecinţe pe termen lung pentru mine. Violenţa economică simtita alaturi de el prin scăderea resurselor şi autonomiei prin control asupra resurselor financiare şi a accesului direct la bani, obiecte personale, hrană, mijloace de transport, telefon şi alte surse de protecţie sau îngrijire. Ex: “ce faci cu bani(50 ron)…de ce nu aduci rest, ce-ti trebuie tie coafor,ce-ti trebuie tie manichiura,……sau ce tot mergi in oras cu masina,…..cu cine vorbesti la telefon, nu –ti mai platesc telefonul cartela de 5 eur, nu mai cumpar ulei, sau sa nu te mai aud ca mergi la doctor( copilasul era cel cu problem mai tot timpul) ….exemplele sunt numeroase. Violenţa economică se manifestă si prin interdicţia din partea sotului de a mai merge la servici, sa-mi păstrez locul de muncă, (am lasat un servici de 2800 ron/luna, iar azi,nu muncesc(fiind agajata la firma lui promitandu-mi un salar de 1000ron , doar sa m-a las de servici) nu gasesc un loc de munca care sa-mi permita sa platesc creditul in banca…( pentru un apartamnet luat inainte de casatorie si pentru care am o rata de 160 eur, dar care este inchiriat in present) nu mai spun sa pot manca eu si copilasul, refuza de a-mi da bani pentru necesităţile de bază şi i-mi interzicea categoric administrarea bugetului familiei fiind menţinută într-o stare de dependenţă faţă de el. Violenţa socială traita alaturi de el a fost de nedescris, o violenţă psihologică pasivă, prin care ma controla, ma izola de familie sau de prieteni sau i-mi monitoriza activitatile pentru a avea drept rezultat întreruperea sau insuficienţa relaţiilor sociale, precum şi restrângerea accesului la informaţie sau socializare. Ex:”eu nu puteam chema pe nimeni in casa fara ca el sa-si de-a acordul, si de cele mai multe ori era negativ, nu putea chema vecini sau copii in casa ca el ma intreba ce-I cu galagia asta sau ce este aici cantina (erau 2 copilasi vecini care, pentru faptul ca copilasul meu nu avea pofta de mancare, de fiecare data eu incercam sa- I pun cu el la masa), sau “ce sa caute mata, sau fratele tau….nu mai vorbesc de colegi de service….nimeni nu stia unde stau….eram izolata si nu aveam curajul sa cer nimic ca refuzul lui i-mi dadea fiori ….si renuntam…” Din punct de vedere social, am fost izolata treptat şi, în cele din urmă, total de familia de origine, grupul de prieteni, colegii de serviciu. Viaţa profesională şi economică i-mi este afectată in present in mod dramatic…….stau cu copilasul la fratele meu fiind nevoita sa accept generozitatea si altruismul familiei mele……dar nu pentru mult timp….stiu asta. Lipsa unui loc de muncă sau de pierderea jobului, în urma interdicţiilor sotului sau a scenelor de gelozie ale acestuia de a mai merge la servici, motivatia lui fiind “ca el ma tine acasa sa am grija de casa, de copil, de el” …., erau doar “prafuri in ochi, minciuni si tactici, strategii bine gandite de un bun inginer precum el. Nu vreau sa omit de asemenea VIOLENTA FIZICA! Probabil ca v-ati intrebat ….exista toate formele de violenta …..dar fizica?!! Da, exista si aceasta forma, am un certificat medico-legal pe care sotul meu ”mi l-a facut cadou” in urma cu aprox. 2 ani….in 24 decembrie 2010….cadou de Craciun….Afost prima data cand am plecat din casa cu copilasul pe atunci mai mic, …..si am gresit crezand ca ceva intre noi se mai poate salva!! M-am intors din nou la el, in speranta ca totusi exista “familie, exista valori, exista umanitate”………….dar nu a existat nimic!! EGOISM, AVARITIE, MINCIUNA, VIOLENTA, a fost tot ceea ce am gasit in aceasta relatie. Acum sunt VICTIMA, stau la fratele meu, nu pot sta in apartementul meu cu 1 camera (unde sunt foarte fericita), copilasul este tot mai agresiv si nervos, intreaba de tata, de ce nu este, de ce nu vine, de ce nu mergem la casa, in patul lui, de ce nu avem masina, de ce nu mergem la Mc Donald…..NU ESTE CORECT Nu am puterea finaciara sa sustin un process de partaj……dar nu este correct ca el sa ramana in tot confortul, cu 4 masini la poarta, cu a 5-a care este un MercedesML, sau serie E…..cu contul in banca si cu week-enduri la Herculane sau Brasov….si tot ceea ce este azi este datorita sotiei sale!! Nu avea nimic cand ne-am cunoscut, nu evea nici casa, nici masina ….si a venit in casuta mea fara macar o valiza!! Da este meritul lui ca a reusit sa puna pe picioare o afacere, dar …..eu si copilul avem dreptul la o viata mai buna!! Dacă violenţa NU ar fi atât de gravă, victima NU ar pleca din familie.

    7
    0

  • alex pe 22 Nov 2012, 12:51
    Legislatie

    Legislatia din domeniu va protejeaya si va ajuta! Nu ramaneti intr-o relatie din care s-ar ptuea sa nu mai iesiti... mergeti la Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din localitatea in care va aflati si trebuie sa exista un Serviciu pentru Sprijinirea Victimelor Violentei Domestice. Cei de acolo va pot indruma si oferi sprijin, chiar si juridic.

    4
    0

  • evi pe 19 Nov 2012, 11:05
    ma bate rau

    am o relatie de aproape 6 ani,iar bataile au inceput la aproape 1 an de relatie.l-am iertat,dar dupa o perioada iar m-a batut.am ajuns si la politie,am obtinut ordin de restrictie,dar ca fraiera dupa 3 zile m-am intors la el,promitand k se schimba.nu il mai suport,a ajuns sa imi maltrateze inclusiv caine,sa il loveasca fara mila,apoi ma ia pe mine la pumni.vreau sa plec....si sa ma duc cat vad k ochii....dar ma ameninta k ma omoara si pe mn si pe parintii mei.a mai facut 5 ani de puscarie pt furturi(inainte sa fiu eu cu el),nu munceste,desi are 31 de ani,iar eu la 23 ma lupt k toate.gata...imi fac un plan si plec....

    4
    0

  • Anonima pe 3 Nov 2012, 22:07
    sunt intr-o situatie asemanatoare

    Am o relatie de 5 ani cu prietenul meu si acum 4 luni ne-am mutat impreuna. La inceput a fost totul in regula. Am ramas insarcinata si eram foarte fericita, dar cand i-am dat vestea am avut un soc. M-a obligat sa avortez. Si de vreo 3 saptamani se poarta urat cu mine, ma injura, m-a amenintat cu bataia din prostii. Si ieri a trecut la fapte si m-a batut. Am vrut sa-mi fac bagajele si sa plec de la el, dar pana sa fac asta mi-a spus ca daca plec nu scap de el. Ca ma gaseste si ma omoara. Nu stiu ce sa fac

    5
    1

  • gavan monica pe 6 Sep 2012, 13:22
    buna ziua

    buna fetelor am citit toate comentariile voastre si mam regasit an ele stiu ca e ft greu sa iesi dintro situatie de acest fel dar trebui sa fiti tari asa am fc si eu am fost cas 12 ani la anceput a fost bine vreo 2 ani dupa care sa transformat antr-un monstru am fost batuta umilita amenintata cu mortea si multe multealtele dar am decis sal parasesc si mereu credeam ca sa e normal sa traiesti si mereu ma vedeam eu vinovata dar gasa sa terminat cu bataia lui de joc

    1
    1

  • Cosma Adina Adriana crisstina4 pe 26 Aug 2012, 09:53
    Tristete Inlàuntrul sufletului meu din cauza sotului meu!!!

    Bunà ziua am o pb de cànd ne am càsàtorit si de multe ori Imi zic cà este vina mea ci nu a sotului meu!!! De cànd ne am cunoscut sotului meu nu Ii place sà,discutàm de trecutul lui sau de copiii lui. M-a mintit cà de aproape doi ani lunar Ii trimete bani copilului sàu si Intr o discutie cu avocata am aflat cà de fapt el a Incetat de mult sà mai trimeatà copilului sàu bani lunar! Am fost socatà am crezut cà mor am reactionat ca si cum stiam acest lucru! Apoi cànd iam cerut expicati mia zis cà a avut impresia cà stiam de acest lucru! Apoi mia zis pài am Incetat sà mai trimet bani pt cà trebuia sà plàtesc mobila din casà! Apoi am aflat pe neasteptate de la vàrul lui dintr o discutie cà plàteste lunar casa fostei sale iubite am zis cà mor! Apoi am discutat si mia zis pài stiai de treaba asta ceia ce nui adevàrat! Tot ce mi promite nu se tine de cuvànt si Imi reproseazà cà nul sustin cànd are pb ceia ce el mia zis ,pài Iti zic si eu asa ca sà te enervez! Si alte chiesti de genul acesta cànd ne certàm si dormim separat vine si face dragoste cu mine chiar dacà eu sunt deacort sau nu! Apoi cànd Isi terminà treaba face pe dràgàstosul cu mine si pleacà sà doarmà ! Spunetim ce sà fac và rog sunt confuzà,rànità,tristà plus cà colegi la servici fac misto de mine pe baza sotului meu viata mea va deveni Incurànd un infern!!!

    0
    2

  • tecusanu rose marie pe 1 Iul 2012, 18:02
    violenta domestica

    am doi copii sunt agresata umilta de sotul meu nu stiu ce sa fac nu am unde sa plec cu copiii si nici nu am puterea sai las cu el si cu mama lui ma doare sufletul sai las dar nici nu mai vreau sa stau cu el nu il mai suport.va rog datimi un sfat!

    3
    5

  • Mirabela pe 17 Mai 2012, 19:32
    Cheltuie multi bani cu prietenii?

    SPUNEI SA RAMANA ORI CU TINE ORI CU EI

    1
    2

  • Mirabela pe 17 Mai 2012, 19:24
    daca nu ai casa

    Parinti trebuie sa lase casa proprietate pe ambii sau toti copiii. (Nicidecum unuia singur care va fi pus de sot sa o vanda.) Pt a avea unde se refugia in caz de nebuneste sotul

    0
    0

  • Mirabela pe 17 Mai 2012, 19:09
    CUM ESTI TRATATA ASA TREBUIE SA-I RASPUNZI, INAINTE DE A SE DECURGE CU PUSUL IN PRACTICA AL VIOLENTEI

    DACA TE AMENINTA CU VIOLENTA SAU CU PROPUNERI DE SEX MASCULIN, SPUNEI CA-L UCIZI CAND DOARME sau ca pui pe altii sa-l bata, sau sa-si masoare puterile cu cei de teapa sa nicidecum cu o furnica, sau ca tu nu esti sac de box sau aseazate singura pe jos DACA TE SUBESTIMEAZA CA NU FACI BINE LUCRURILE, LASA-L PE EL SA LE FACA. DACA ITI SPUNE VORBE CARE NU-TI CONVIN SPUNEI CA VORBESTE NUMAI PROSTI SAU CA E NEBUN.

    0
    0

  • anta pe 4 Apr 2012, 13:44
    un amanunt

    am considerat intotdeauna o lasitate sa lovesti pe cineva mai slab ca tine,nu am lovit niciodata pe nimeni,dar atunci cand am fost amenintata am dovedit ca pot invinge prin prestanta,dupa primul soc mi-am revenit ,greu mi-au trebuit cateva luni in care sa realizez ce se intimpla,apoi am spus un ajunge ferm si clar si am plecat.L-a divort a insercat sa ma atinga c-o mingiere,dar sufletul meu a reactionat instantaneu si am spus un adevar dureros"nu ma atinge caci mi-e sila".e singurul fapt ce nu ar fi trebuit sa-l fac ,dar asta a fost din strafundurile ascunse in mine si azi ca si atunci simt sila pentru orice abuz

    1
    0

  • anta pe 4 Apr 2012, 13:18
    totul este sa vrei

    de mult am fost si eu o tinara naiva,m-am casatorit si tot farmecul s-a rupt cand am nascut copilul.Omul de linga mine s-a schimbat total,a inceput impreuna cu familia sa sa ma impinga sa cer ajutor material parintilor mei sa pretind casa si alte bunuri,pentru ca am refuzat categoric asa ceva am fost lovita si amenintata cu despartirea de copil.Primul efect a fost un soc ff puternic si nu teama m-a tinut in aceasta legatura am continuat caci imi era greu sa accept ca m-am inselat,dar intr-o zi m-am infuriat atit de tare pe prostia mea incat am parasit locuinta conjugala doar cu ce aveam pe mine si un sugar in brate.Multumesc cerului ca am avut puterea sa o fac caci astazi sunt un om multumit de sine care are alaturi un adevarat tovaras de viata

    6
    0

  • buleu andreea pe 27 Mar 2012, 11:00
    copil k mama abuzata

    am deja 23de ani si mama mea e abuzata de tata ink d knd eram mik si knd el s a imbolnavit..are o pareza partea dreapta,zice mereu k il doare dar la rele e primul..o loveste de cate ori are ocazia,se supara din nimicuri ii reproseaza tot ce fc..n stiu km s fac eu urmeaza s ma casatoresc mom n am casa mea as vr s o iau d acolo dar ea zice k n poate sta asa fara un serv..as cauta cv macar s isi ocupe timpul s n isi mai aminteasca prin c a trecut si trece de 27 de ani de casatorie..akas mama are o gospodarie mare p care a construito k puterile ei..nimic n e bun in fata lu tata.,nici noi copii n am facut nik bun..e dezastru..ptr k el singur n se poate ingriji..mama il spala il imbraca ii da d mancare si tot n e bun..ii adreseaza vb d n le pot pronunta.vreau s o iau p mama d acolo vreau s am puterea asta ptr k el ii promite k o omoara si spune k orikm legea n are c s ii faca k e bolnav....ma afecteaza toate astea si n mai stiu km s procedez..dak poate cineva s m ajute va rog..

    3
    0

  • mari pe 25 Ian 2012, 23:17
    Ma simt pierduta

    Cu 9 luni de zile in urma m-am indragostit de un baiat cu 5 ani mai mic ca mine , era calm , respectos , atent...Multe persoane imi spun ca este vina mea pentru ca trebuia sa ma gandesc ca este un copil , nu e pregatit pentru o relatie...Dupa cateva luni petrecute intens impreuna a inceput sa se transforme intr-un "monstru" , m-a lovit prima oara ceva mai rau decat o fac huliganii la meciurile de fotbal , pana mi-a umflat si invinetit aproape toata fata si totul dintr-un motiv banal si bineinteles el fiind sub influenta alcoolului. Eu fiind o persoana sensibila , slaba de inger l-am iertat , si-a cerut iertare , era incredibil de afectat si mi-a jurat ca n-o mai face. Dupa care va imaginati ca relatia a inceput sa mearga foarte prost neincredere , minciuni , vorbe urate la nervi , insa pe alta parte era o relatie de vis , fiind momente in care se purta ca un adevarat barbat care isi iubeste partenera. S-a mai repetat o data dupa care tot eu fata prostuta am incercat sa discut cu el foarte serios de aceste lucruri oribile pe care le vedea si el dar dupa ce le punea in practica si mi-a spus ca el asa a fost crescut , cu violenta fizica si multe alte traume si ca eu sunt forte stresanta , geloasa , sufocanta si eu il fac sa recurga la asemenea gesturi. Cu timpul probabil a realizat si in momente de tensiune a mai aruncat cate o insulta insa nu a mai apelat la violenta fizica , sa spun ca oarecum s-a schimbat. Pana intr-o seara in care bineinteles ne-am certat din nimicuri si a plecat nervos distrugand aproape tot ce ii iesea in cale , dupa care m-a sunat si am refuzat sa vorbesc cu el , iar pentru asta a decis sa-si puna capat vietii nu inainte de a-mi spune printr-un sms : "Eu aleg sa parasesc acest plan pentru ca nu esti alaturi de mine" si chiar a incercat s-o faca norocul lui e ca l-am salvat eu. Imi cer scuze daca am povestit asa mult , oricum e putin pe langa ceea ce am permis , am doar 23 de ani si am nevoie de un sfat...Inca il iubesc si cred ca are nevoie de ajutor psihologic.. Nu mai stiu ce sa fac si nu pot sa-mi dau seama daca si eu gresesc undeva incat provoc si atrag asemenea gesturi neomenesti. Multumesc

    0
    1

  • diana pe 19 Dec 2011, 17:16
    violenta in familie

    sint si eu abuzata de ani de zile,nu vad nici o cale de iesire.Ma regasesc in rindurile scrise de voi mai sus.Ma simt foarte singura,obosita de chinul prin care trec,nu vad cum sa scap cu viata din casnicia care pt mine nu e decit un cosmar.Va rog scrieti-mi voi care treceti prin asa ceva,doar voi ma puteti intelege!Adresa mea este: mesajdiana@yahoo.com,multumesc

    9
    2

  • diana pe 19 Dec 2011, 17:05
    violenta in familie

    putem oare sa-i dam in judecata si sa le cerem daune morale pt.toate suferintele la care ne-au supus?Ar fi o solutie?

    9
    0

  • O.M. pe 5 Nov 2011, 17:23
    Lupta impotriva violentei!

    Este foarte trist sa vad atatea femei/persoane abuzate iar nr lor creste pe zi ce trece. Rog toate femeile care au nevoie de ajutor sa imi scrie pe adresa: akolasia@gmail.com. Poate in felul acesta vom schimba in bine multe din situatiile au degenerat.

    6
    0

  • Madalina pe 24 Sep 2011, 20:35
    femei haideti sa ne unim

    si eu sint o femeie abuzata,.m am recunoscut in toate descrierile de mai sus,de 8 ani de zile duc o viata de cosmar.Nu sint in Romania ma aflu in Elvetia o tara in care femeile au foarte multe drepturi si sint foarte protejate dar uite ca totusi nu mi am dat seama decit prea tirziu ce incerca sa faca el cu mine.De azi inainte nu voi mai fii o femeie abuzata pentru ca am realizat toate tacticile care le folosea cu mine, am sa divortez si nu o sa mi mai fie niciodata teama de acest vierme care nu merita sa i spun om.Haideti fetelor sa ne unim si sa facerm ceva sa nu ne mai lasam coplesite de frica si de minciuna in care traim cu acesti indivizi, sa ne dam curaj una alteia si speranta,trebuie , merita pt. viata noastra si copii nostrii.Ascultati ma ,sintem mult mai puternice decit ei,trebuie doar sa gasim puterea din noi ca sa mergem mai departe si sa credem in Dumnezeu,adresa mea de mail este safabine@yahoo.com

    11
    0

  • kameea pe 18 Iun 2011, 03:48
    vis pierdut...vis urat

    sunt casatorita de 2 ani.avem o fetita.relatia noastra sa recit de cand eram gravida in5 luni.tot atunci ma batut foarte rau de imi era frica ca imi pierd copilul.l-am iertat si nregret si in ziua de astazi.acum din proasta nu ma scoate foarte repede se enerveaza si ma bate.fetita noastra are doar 10 luni.si pe ea o bate.l-as lasa de lasat dar nu sunt in tara si nu vrea sa sa imi semneze eu sa calatoresc cu fata.zilnic ma rog sa am putere sa il ignor (pt ca nu pot sa comentez nimic in fata lui)si sper ca o sa vina curand ziua in care el ma va lasa sa plec.imi este foarte greu urla la mine si la fata mereu .......sunt disperata in seara asta mi-a spus ca o sa ma bata rau si daca trec prin fata lui si el nu vrea sa ma vada.cateodata vreau sa mor.nu stiu cat de corect am scris dar plang si nu stiu daca e ceva coerent sau nu.scuzati greselile gramaticale......inca nu pot sa realizez ce l-a facut sa se schimbe asa??????era un exemplu ma consideram cea mai fericita....cine a spus ca daca ierti o palma vei lua mai multe sau mai mult....asa este.nu va lasati lovite nicai macar in gluma.nu vreau sa dau sfaturi de parca eu am o rel fericita...asta e doar o concluzie ...adevarata.

    4
    0

  • inger trist pe 20 Mai 2011, 10:13
    Vreau sa scap dar cum?

    ce pot face in situatia in care,am un copil,casatoriti legal,abuz emotional,constrangeri,depind financiar de el,nu am sprijin din partea nimanui? dar avem o casa facuta impreuna. va rog ajutati-ne.........nu mai suport

    7
    0

  • estera pe 30 Apr 2011, 11:24
    violenta in familie

    buna...sa ma ajute si pe mine cineva(sotul meu a incercat sa ma omoare de mai multe ori satangandu-ma de gat,dar aseara chiar am crezut ca sunt ultimele clipe din viata mea....totul a inceput dupa ce am mancat,i-am zis sa ma ajute sa spele si el farfuriile ca eu sa-i pregatesc pe maine ceva de mancare la munca....si a sarit la mine ca ars,mi-a dat cateva palmi peste cap dupa care a luat un prosop si m-a sufocat)tin sa mentionez ca nu locuim singuri,stam in chirie la londra si noroc ca in momentul acela a auzit usa ca de nu...nu cred ca mai eram printre cei vii.apoi cand ma vede speriata si distrusa i pare rau.ma bate din lucruri marunte,ma ameninta ca ma omoara si ma ingroapa in gradina si ca nu-l intereseaza ca ajunge la inchisoare sau ca ma taie bucati si ma da hrana la porci...ce sa fac...sunt disperata,vreau sa plec de langa el dar zice ca ma gaseste el si ca nu scap asa usor...

    5
    1

  • Aura pe 10 Dec 2010, 11:45
    fiul meu ma agreseaza fizic

    Eu am o altfel de problema. Unul di fii mei ma agreseaza fizic si verbal din diferite motive .Mai nou ca nu ii dau bani pt. lemne.Trec printr-o perioada mai grea si nu am bani sa ma descurc.In urma cu o jumatate de an eu eram cea care intretineam casa, iar acum el este taximetrist si are impresia ca ma intretine.E tare neplacut sa ajungi la scandal cu propriul copil.Ce pot face in cazul asta?

    6
    1

  • Silvia pe 7 Sep 2010, 13:15
    viata lipsita de incredere

    Mi-am recunoscut sotul in descrierile din articol,foarte greu trec peste abuzurile lui de care el nici nu este constient,el crede ca asa trebuie sa fie si mereu imi repeta ca ''sa-mi vad de treburile mele'',uneori psihic sunt distrusa nu mai am incredere in mine,mi-e frica sa-i spun despre vre-o problema de a mea de teama reactiei lui,intradevar de multe ori accept deciziile luate de el tot de frica,fiin constienta ca unele dintre ele sunt gresite si multe altele nu vad vre-o iesire din situatie am sperat de 12 ani ca cu timpul va intelege si lucrurile se vor schimba,dar inzadar...

    6
    0

  • lory pe 4 Oct 2009, 21:38
    buna seara

    AS DORI SI EU O IDEE? CE SA FAC DACA AS PATI LA FEL CA ARTISTA MIHAELA RUNCEANU?ADICA STRANGULATA ?

    3
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod