BPOC - daca o ai trebuie sa o cunosti

Bolnavii de bronho pneumopatie obstructiva cronica(BPOC) din Romania au posibilitatea, de anul acesta, sa invete sa recunoasca mai bine manifestarile bolii, sa isi evaluze corect severitatea acesteia si sa isi administreze corect medicatia. Aproximativ 1000 de pacienti diagnosticati cu BPOC vor participa anul acesta la intalniri cu doctori de specialitate din tara, organizate in cadrul unei campanii lansate de Societatea Romana de Pneumologie



"Doi plamani pentru o viata" este prima campanie nationala cu caracter educativ pe care Societatea Romana de Pneumologie alaturi de medicii pneumologi din tara o lanseaza incepand cu luna martie a acestui an.

Scopul acestui program social este de a imbunatati starea de sanatate a bolnavilor cu BPOC prin initierea unor actiuni concrete si de a-i determina pe pacienti sa renunte la fumat si sa se prezinte la controalele medicale periodice. In urma acestei campanii, pacientul va sti sa solicite consult de urgenta in cazul agravarii bolii.

Primele orase in care se organizeaza intalniri intre medicii specialisti pneumologi si pacientii care sufera de aceasta boala sunt Bucuresti (21 martie), Iasi, Timisoara si Constanta.

Anul viitor, organizatorii campaniei intentioneaza sa extinda acest program si in alte orase din tara. In prezent sunt implicati in poiect maxim 40 de doctori de specialitate, care lucreaza in regim de voluntariat.

Bronhopneumopatia cronica obstructiva (BPOC) reprezinta o boala inflamatorie cronica permanenta a cailor aeriene care se ingusteaza, si a plamanilor care nu se mai golesc complet de aer. La nivelul cailor aeriene apare si o secretie in cantitate mai mare pe care pacientul o elimina/expectoreaza prin tuse.

In acest fel, organismul nu mai primeste suficient oxigen si are de suferit. In general, boala apare dupa v
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod