Nu mai vreau sa rosesc!

De mica ai avut aceasta problema - la orice privire aruncata asupra ta, la orice critica sau, dimpotriva, la orice compliment adresat, te imbujorai instantaneu si iremediabil. Roseata din obraji cauzeaza oamenilor foarte multe frustrari si neplaceri, in special in societatea actuala, cand trebuie sa fii cat se poate de atenta la aspectul tau general.

Uneori, stanjeneala sau chiar rusinea provocate de aceasta imbujorare pot deveni atat de acute, incat persoana respectiva ajunge sa evite complet contactul social. De regula, discutiile cu alte persoane, fie fata in fata, fie la telefon, sunt asociate cu rositul.

Din fericire pentru tine, exista unele lucruri pe care le poti face pentru a imbunatati aceasta situatie si pentru a evita situatiile stanjenitoare si disconfortul total.

De ce rosesc?


Primul lucru pe care trebuie sa il intelegi atunci cand vine vorba despre imbujorarile involuntare este faptul ca reprezinta un lucru cat se poate de normal. Aceasta este modalitatea prin care natura decide sa ne dezvaluie adevaratele sentimente si emotii, intr-o situatie data.


Unii cercetatori au teoretizat ideea conform careia roseata din obraji este un element natural de atractie - in termenii evolutiei unei relatii, este mult mai sigur sa ai un partener de viata care nu poate minti fara sa fie descoperit. Bineinteles insa ca acesta nu este un test sigur si nu te protejeaza de suferinte neprevazute...

Ce pot face?


Relaxeaza-te. Rositul tinde sa se inrautateasca in momentul in care oamenii se simt stanjeniti din cauza rusinii resimtite pentru ca s-au imbujorat, ceea ce duce la aparitia unui cerc vicios. Cu cat devii mai tensionata in momentul in care simti ca te-ai inrosit, cu atat mai mult sangele este pompat cu forta in vasele de sange din zona fetei.

Atunci cand simti ca te "apuca", in mod deliberat lasa-ti umerii mai jos, relaxeaza-ti corpul si impinge-ti burta in afara. Va dura ceva pana te vei obisnui cu acest "exercitiu", asa ca este recomandabila exersarea lui.

Nu te ascunde. Un alt lucru care permite acestei situatii nu doar sa se mentina, ci si sa se agraveze, este faptul ca persoana in cauza tinde sa ascunda faptul ca s-a inrosit.

Exista insa ceva care te ajuta foarte mult fie sa diminuezi "simptomele" care arata cat esti de emotionata, fie sa le elimini aproape complet: anunta faptul ca vei rosi. "Ia uite, o sa ma inrosesc, mai mult ca sigur." sau "O, cred ca am rosit." sunt cateva dintre frazele pe care le poti folosi in astfel de situatii, pentru a clarifica lucrurile si a te linisti cu acest gand.

Accepta-ti felul de a fi. Este necesar sa iti modifici relatia pe care o ai cu acest obicei nesuferit al tau. Pe moment, incerci sa ascunzi faptul ca te-ai imbujorat, pentru ca acest lucru te stanjeneste foarte mult. Daca poti exersa relaxarea in astfel de situatii, garantam ca vei constata imbunatatiri. Acest proces va fi ajutat si de faptul ca accepti aceasta problema ca fiind parte a propriei persoane.

Poti incepe prin a-ti spune: "Momentan, sunt o persoana care obisnuieste sa roseasca mult." Suna ciudat, ca si cum ai recunoaste o dependenta de un viciu, dar daca reusesti sa accepti si chiar sa placi mai mult aceasta parte din tine, atunci mai mult ca sigura ca, pana la urma, problema va disparea complet!

De ce rosesc la fata: parerea celorlalti

Parerile altor persoane. Rusinea pe care o simti din cauza imbujorarii accentuate poate fi determinata si de gandul ca persoanele din anturajul tau te vad sau te considera drept slaba sau... prostuta.

Cu toate acestea, cu totii am trecut prin experienta stanjenelii sau aceea de a fi pusi, la un anumit moment dat, intr-o situatie neplacuta si incomoda.

Nu este un sentiment placut pentru nimeni, trebuie sa o recunoastem... Ca atare, orice persoana va fi sau ar trebui sa fie intelegatoare cu tine intr-o astfel de situatie. Nici macar nu merita sa pui la suflet ce spune cineva care te desconsidera din aceasta cauza...

Antreneaza-ti corpul. Iti poti "antrena" corpul sa se relaxeze in momentul in care simti ca te inrosesti sau ti s-a parut ca vei rosi. Este recomandabil sa incepi sa practici tehnici de relaxare, cum ar fi meditatia sau yoga.

O data ce simti ca te-ai relaxat cu adevarat, imagineaza-ti senzatia de roseata si impaca-te cu gandul. In clipa in care simti ca obrajii iti vor lua foc, exerseaza sentimentul de acceptare. Imagineaza-ti ce ai simti pentru cineva care sufera intr-o maniera similara si, inarmata cu aceste ganduri, menajeaza-te.
Nu-i asa ca deja incepi sa simti ca problema se amelioreaza? Mult succes!

 

Comentariile 51-100 din 212

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dima pe 26 Feb 2012, 20:21
    buna tuturor

    am citit si mai demult forumul asta,anul trecut...treceam si eu prin ce treceti si voi,probabil am rosit dintotdeauna fara sa bag de seama ca o faceam dar la un momentdat mi-a spus cineva ca sunt penibil cand rosesc,va imaginati ce lovitura..de atunci am inceput sa fiu tot mai complexat de acest 'defect',dupa inca cateva remarci nu mai eram in stare sa am o viata sociala normala,am incercat multe chestii,am si cumparat cd-uri de specialitate,hipnoza,yoga etc.Pana la urma le-am spus tuturor de problema mea si am hotarat sa-mi fac operatie de simpatectomie,a mentionat cineva de hiperhidroza pe aici..m-am documentat mult despre ea,efectele adverse dupa aceasta operatie nu sunt placute insa asa ca am renuntat la idee dupa ce am discutat si cu doctorul,printre acestea se numara transpiratia excesiva in anumite zone,inrosirea excesiva a gatului si pieptului si multe altele,mi-am dat seama ca dupa o operatie de genul asta nu mai ai sansa la o viata sanatoasa.Deci am inceput sa iau atitudine,prima data solar si fond de ten,functioneaza de minune credeti-ma,cum spunea cineva fondul de ten e o masca opaca,si daca ar fi sa ma dau cu fond toata viata ce?trebuie sa invatam sa traim cu un defect,unele persoane ascund defecte mult mai grave pe care nu vor ca tu sa le vezi si le reuseste.Mai tarziu dupa ce am capatat din nou incredere in mine am renuntat la fuma,cafeaua de dimineata,cola(beam 2 sticle de cola pe zi) alcool,mancare proasta,deci mi-am schimbat stilul de viata de la 0.Se stie ca alcoolul,zaharul,nicotina,cofeina,mancarurile grase si nesanatoase largesc venele,rezultatul vei fi mult mai rosu cand rosesti.A trecut o vreme buna de cand nu am mai simtit panica aceea,frica de a rosi.Una peste alta am ramas numai cu obiceiuri bune,mai merg si acum la solar din cand in cand,sa stiti ca nu este periculos deloc daca se folosesc creme protectoare si timpul de expunere este corect...fac multa miscare,am inceput sa adun din nou prieteni langa mine,ma realizez profesional incet..incet.Puteti si voi,trebuie sa luati masuri.In primul rand trebuie sa va recunoasteti defectul si sa va acceptati,daca va ascundeti faceti si mai rau,devine un cerc vicios care ar putea sa va distruga viitorul.PENTRU BETIVAN RATAT,ESTI UN NARCISIST ORDINAR,O CURVA IN CAUTAREA ATENTIEI,MA SUPERI LA CULME CU PESIMISMUL TAU,MACAR NU II DESCURAJA PE CEILALTI,DACA VROIAI SA TE SINUCIZI O FACEAI PANA ACUM,CAUTI AFECTIUNE PE FORUMURI,MARS SI FA PASI IN VIATA,NU MAI STA SA-TI PLANGI DE MILA.

    13
    2

  • michaela michaela pe 24 Feb 2012, 21:29
    am si eu problema aceasta

    buna tuturor. dupa cele citite imi dau seama ksunt persoane din jurul meu kre ma fac sa ma simt cu mult mai complexata decat as putea sa fiu in acel moment. ma simt groaznic knd ma inrosesc, din cauza emotiilor, dau pana si in balbaiala, nu-mi mai gasesc cuvintele si am si laps-uri. imi pierd pana si concentrarea si tind sa dau gres, pe langa asta am tendinta de a ma apara prin cuvintye la care risc sa ma cert la glumitele ce se fac la adresa mea. m-am interesat si mi s-a spus sa am rabdare k in timp as putea sa scap de acest impediment ce nu ma face deloc fericita. va rog sa ma ajutati

    3
    0

  • Bianca pe 16 Ian 2012, 21:54
    Va puteti opera sa ca scapati de roseata

    Dragii mei, exista o solutie pentru acesta problema. Va rog sa intrati pe site-ul hiperhidroza.com si sa cititi cu atentie . Eu m-am operat pentru ca imi transpirau mainle foarte tare, nebagand de seama ca se pate trata si roseata. Si eu roseam des, foarte des, dar dupa operatie mi se intampla foarte rar...poate deloc... doar am ramas cu sechele mentale dar cam atat. Operatia era gratuita acum 2-3 ani... acum cititi si voi. Succes !

    3
    0

  • Andreiutz pe 1 Oct 2011, 15:22
    Fetele rusinoase sunt extraordinare!!:X:X:X Le Iubescccc:X

    Domne Domne,Rusinea asta este extraordinara...credeti-ma ca eu ma simt extraordinar de bine in compania unei fete mai timide atunci simt ca pot vb orice cu ea si sunt sigur ca ma intelege..Mie delok nu imi plac fetele cu tupeu exagerat deoarece stiu ca ele su umfla in pene in fata mai multor persoane sa isi arate talentul lor si tupeul pe care il au!!Nici nu mai cautati rezolvari pt aceasta problema cum a zis si Bianca acesta este un dar de la Dumnezeu!!Iubesc fetele rusinoase!!sunt superbe:X:X:X:X

    7
    0

  • Bianca pe 1 Oct 2011, 15:17
    Rusinea asta!

    Fetelor...Daca si rositul este o problema:-j stati linistite nu fiti prostute sa va simtiti desconsiderate sau nebagate in seama..oricum sa fi timida este un dar de la Dumnezea atunci se vede ca esti o fata cu bun simt o fata educata si nu esti o tupeista ca si celelalte.Bietii cand observa ca esti mai timida vor vorbi mult mai frumos cu tine si nu isi vor permite sa faca ce fac cu celelalte fete.Oricum o sa vedeti ca cu timpul nu o sa mai fiti atat de timide si orikum si daka o sa fiti o sa fiti extraordinare!:X:X

    8
    0

  • mox pe 23 Aug 2011, 00:17
    mdap

    cred si eu ca rositul poate fi dragut dar intr-o anumita masura :)) si in special la fete tine faza asta cu dragut.... pt baieti it sucks ...

    4
    2

  • Lexie pe 22 Aug 2011, 22:32
    mda

    sunt eu singura persoana din lume care crede ca rositul este dragut? nu va mai bateti capul cu nimicuri >:D

    3
    2

  • mox pe 14 Aug 2011, 22:55
    pt persoana de mai jos

    desi mai frecventez acest site . nu m-am induplecat sa scriu pana acum pt ca pur si simplu nu dau o prea mai importanta inrositului..si ca sa vezi imi iese... totusi nu pot sa spun ca nu ma confrun cu situatii penibile... am observat ca totul tine de increderea in tine... deci spor :> hai curaj.capul sus si inceteaza in a mai analiza asa de mult lucruriile...nb

    3
    1

  • betivan_ratat pe 12 Aug 2011, 10:48
    pentru cei care inteleg ca cititul nu-i degeaba ,iar vorbele unui simplu om merita luate in considerare...

    Am citit tone de carti,in viata mea si nu exagerez.Dar nu am facut-o pentru a ma informa ci pentru a uita de viata mizerabila pe care o traiesc.Bineinteles ca am ramas cu ceva in bibilica,dar nu-mi foloseste la nimic.Mai bine prost si fericit.Pentru confirmare,uitati-va la clasa politica actuala:de la presedinte la ultimul parlamentar.Toti o adunatura de prosti.Dar fericiti.Desi fura,isi bat joc de semenii lor,de tara lor,ei si rudele lor sunt fericiti.Au bani,traiesc bine nu le pasa de nevolnici.De ce nu pot disparea pur si simplu?M-am saturat de tot,desi nu le-am facut pe toate in viata asta.Mai bagati-ma si pe mine in seama,cat mai traiesc!Injurati-ma macar!

    4
    2

  • betivan_ratat pe 12 Aug 2011, 10:34
    m-am nascut in zodia ratatilor...

    Marea majoritate a voastra o sa trageti concluzia:asta-si plange de mila,un ratat,un rebut.Asa este nici nu are rost sa imi dati sfaturi pentru ca nu o sa le iau in seama.De ce ?Pentru ca doar eu stiu ce e in sufletul meu.O sa realizati fiecare dintre voi realitatea vietii,banalitatea,dar si dramatismul ei-concluzia nu-mi apartine mie,doar am acceptat-o.Citez pe cineva trecut prin viata si greu incercat de ea:"Omul,cand se naste si cand moare e singur,chiar daca in jurul lui misuna cei care au pretentia ca stiu ce inseamna suferinta".

    0
    2

  • betivan_ratat pe 12 Aug 2011, 10:18
    si daca doar eu mai scriu si citesc paginile astea,continui...

    Nu pot sa spun nimanui ceea ce ma framanta.Analizandu-ma si fac lucrul asta credeti-ma,par un om lipsit de probleme,realizat profesional,familial,dar eu m-am saturat.Nu e o drama.E o prostie,de aceea astept comentarii de tot felul in legatura cu ceea ce scriu eu.Dar e prostia mea si e asumata.Pe baza multor argumente.Cand ai in spate o viata ratata cu multa lectura si autoanaliza,nu te mai intereseaza ce spun ceilalti.Asta pentru ca sunt mediocru.Dar asta sunt eu.Un mizerabil.

    1
    2

  • betivan_ratat pe 12 Aug 2011, 10:09
    continuare...

    Sunt scarbit de lumea asta.Din cauza mea bineinteles.Pentru ca nu mor .Beau -"din greu",fumez- "pe viata si pe moarte"si nu mor.Si-mi vine sa-mi iau gatul,dar nu am curaj.Vad cu ochii mei cum oameni care iubesc viata si au dus o viata ponderata,fara excese, mor pe capete sau urmeaza sa moara mistuiti de boli incurabile,iar eu,gunoi nefolositor parca sunt nemuritor.Imi pare nespus de rau ca am ajuns pana aici.Asta s-a intamplat din cauza faptului ca nu am avut curaj sa ma sinucid.Am avut parte de momente penibile in viata mea,astfel incat "Mizerabilii" lui Victor Hugo,ca anvergura vorbind ,s-ar compara cu un an din viata mea.

    1
    6

  • betivan_ratat pe 12 Aug 2011, 09:35
    Sunt disperat,pentru ca nu mor

    La cate postari am aici,am impresia ca e blogul meu personal,asa ca scriu toate prostiile pe care,doar o minte subnutrita ca a mea le poate "elabora".

    1
    3

  • betivan_ratat pe 26 Iul 2011, 10:11
    "copac" ce mai faci?

    Mi-am dat seama cam tarziu de acest mesaj sincer si plin de substanta si imi cer scuze.Policitemia m-a bagat in ceata.E prima data cand imi pare rau ca am deschis dexul.Sunt si foarte ocupat de faza cu morcovii.Abia acum la batranete mi-am dat seama de ce nu rosesc iepurii.Pentru ca mananca morcovi ,desigur.Imi pare sincer rau ca mi-am irosit viata citind carti despre psihologie,Yoga ,autocontrol,asta dupa ce mi-am dat seama ca religia nu-ti rezolva problema asta,cand raspunsul e atat de la indemana tuturor.Luati fratilor si mancati morcovi nu de alta dar sunt si ieftini.Sunt de-a dreptul miraculosi.Asta ne spune initiatoarea site-ului acesta.Nu cred ca visa sa aiba atatea accesari,pacat ca nici unul din sfaturile ei nu dau roade.Revenind la "Copac":cati ani ai?.Cum te mai simti?Sper din suflet ca iti merge bine.Celorlalti le spun urmatorul lucru:sa nu credeti ca asta o sa fie singura voastra problema in viata asta!Ba din contra o sa aveti parte de aceleasi probleme ca si ceilalti:pierderi ale celor dragi,boli incurabile gen orbire,paralizie numai ca va va fi mai greu sa le depasiti.Nu va garanteaza nimeni ca ati fost "binecuvantati "doar cu darul inrosirii.Eu va doresc din suflet sa nu aveti aceste blesteme pe capul vostru,dar nu va pot garanta acest lucru.

    0
    2

  • tot la fel :) pe 22 Iun 2011, 09:36
    :)

    Oameni toti suferim de Policitemie. :)

    3
    0

  • tot la fel :) pe 22 Iun 2011, 09:34
    tot la fel

    Am gasit un fel de "medicament" trage aer adanc in piept si tinel in tine pt 4 secunde si dupa dal afara...chiar functioneaza ..testat de mine :))) cand imi explodeaza capu :)))

    3
    0

  • tot la fel :) pe 22 Iun 2011, 09:25
    Despre subiect

    Si mie mi se intampla la fel..simt ca si cum capu mi-ar exploda dar eu sunt norocos ca prietenii imi stiu deja problema si nah...dar tot nu imi place sa fiu eu asa difetit

    0
    0

  • betivan_ratat pe 19 Iun 2011, 23:19
    Disperare!!!

    Daca este cineva pe taramul asta asa disperat ca mine si vrea sa ne intalnim ca sa ne traim ultimele clipe din viata,sau ca sa avem cui ne consfatui,strigati-va aici disperarea,pentru ca si eu sunt disperat!!!Nu stiu cat mai rezist.

    3
    2

  • Whisy pe 28 Mai 2011, 18:22
    buna iar...

    Am mai postat aici...dar am revenit sa vad daca totusi cineva a gasit o solutie la suferinta noastra...Nu inteleg nici acum de ce a trebuit EU sa fiu diferita.Sincer...ma simt singura cu aceasta problema..da se mai intampla sa vad persoane mai rosii la fata putin...dar nu ca mine.In ultima vreme am evoluat daca pot sa spun asa.Nu imi mai pasa asa mult de faptul co sa rosesc si defapt nu mi sa mai intamplat sa rosesc cum roseam inainte dar stiu ca o sa se intample.Deocamdata nu am avut poate motiv.Am incercat sa fiu mai nepasatoare mai rea..mai nesimtita..nu neaparat rea cu ceilalti..dar mai rea decat eram.Am avut saptamani ff bune cand nu eram rosie mai deloc si ma simteam minunat .dar a revenit de fiecare data.Cred ca trebuie sa inteleg pana la urma ca nu are rost sa ma rog seara de seara la Dumnezeu sa ma ajute pentru ca nu o sa se intample.Asa ca ma trezesc unele seri..reprosandu-i diferite lucruri Lui Dumnezeu si il rog sa mor odata .Prefer sa mor decat sa traiesc asa.Am gresit odata cand am zis ca sunt persoane cu cazuri mai rele.Asa cum un orb sa zicem nu poate munci din cauza asta..sau nu se poate bucura pe deplin de viata asa si noi.....Nici noi nu prea putem munci ..sa ne facem remarcati...si pe langa asta si multe de care noi nu ne putem bucura....noi putem vedea toti oamenii “normali” care se holbeaza si soptesc.

    2
    0

  • betivan_ratat pe 13 Mai 2011, 10:46
    Buna tuturor

    Va multumesc ca dialogati cu mine:sunt bune si sfaturile si mustrarile.Arina-iti multumesc pentru sfaturi,dar nu se aplica in cazul meu.Pot fi ,insa,utile altora.Pe mine cel mai mult m-a ajutat sportul.Asa am ajuns sa am mai multa incredere in mine.De atunci nu am probleme cand trebuie sa vorbesc cu necunoscuti si nici cand merg in locuri aglomerate.Eu sunt mai vulnerabil in prezenta celor pe care ii cunosc mai bine.Faza cu pusul grijilor la spate si nesimtirea,iar am parcurso.Eram in perioada de razvratire,cand m-am saturat ca altii sa-si bata joc de mine si am facut rocada.Am inceput eu sa-mi bat joc de altii si a fost o perioada in care eram considerat tupeist si increzut.Asta mi-o spuneau cu admiratie cei care se gudurau pe langa mine.M-am trezit totusi si mi-am dat seama ca nu vreau sa fiu asa.Nu ma reprezenta deloc acest comportament.Am redevenit sensibil la anumiti stimuli.Una dintre situatiile in care rosesc si pentru care ma autodenumesc"cel mai mare prostalau" este cand femeile vorbesc vulgar.Ca sa va dati seama ce prost sunt, va spun inca un lucru.Oamenii il roaga pe D-zeu sa le dea:sanatate,viata lunga,bogatii si altele,iar eu il rog sa-mi ia viata cat mai repede.Nu-mi place deloc lumea in care traiesc si nu vreau sa ma adaptez cerintelor societatii actuale.Rezulta ca sunt un ratat.Si ca sa mai uit ce trancalau sunt, m-am apucat de baut serios de cativa ani.Asa a luat nastere: un betivan_ratat.Fiind un veteran pe aici ,imi permit sa dau si eu un sfat celor mai tineri.Alcoolul nu-i o rezolvare a acestei probleme a inrosirii.El distruge atat fizicul cat si psihicul,asa ca stati deoparte fata de el.V-o spun din proprie experienta.Eu il folosesc ca sa ma autodistrug.Va salut calduros pe toti.

    4
    2

  • Arina pe 11 Mai 2011, 00:00
    @betivan_ratat

    Ma enerveaza ...scriu cam 5 randuri apoi nu mai vad ce scriu...deci ...si eu provin dintr-o familie cu prea mult bun simt ,foarte corecti cu ei si cu cei din jur ,civilizati ,la locul lor etc ...am fost timida si eu ,imi batea inima sa-mi iasa din loc cand trebuia sa ma adresez cuiva necunoscut ,faceam repetitie in gand cu ceea ce trebuia sa-i zic ,scenarii ce o sa-mi raspunda sau cum o sa se petreaca convorbirea ...o gramada de "probleme" siiii ...niciodata nu era asa ,pana cand am inceput sa-mi spun eu ,mie ...Ffie ce-o fii" si ...ca merita sa spui sau sa intrebi ceea ce vrei ...raspunsul poate fii doar pozitiv sau negativ. INVATATI SA PUNETI GRIJILE SI EMOTIILE LA FUND VA SPUN EU :::o doza de curaj venita tot din partea voastra si un pic de nesimtire ...o sa va ajute . SA FITI FERICITI SANATOSI SI IUBITI DE CINE VRETI VOI LASATI PROSTIILE SI PRIVITI SI JUMATATEA PLINA A PAHARULUI

    3
    2

  • Arina pe 10 Mai 2011, 23:50
    @betivan_ratatmi-a plecat comentariul neterminat

    Draga betivan -ratat ...(ce nick ti-ai mai ales si tu...)sa stii NIMENI NU ARE TOTUL ---NIMENI NU E PERFECT,nu va pierdeti nadejdea si cautati sa faceti lucruri care va aduc linistea si fericirea ,daca nu aveti chef de nimic inseamna ca aveti o depresie ..tratati-o si mergeti mai departe ,toti avem suisuri si coborasuri in viata ..vi se pare ca toti sunt fericiti ..toti inafara de voi ...nu-i asa ,fiecare familie sau individ are problemele lui ,....sunt atatea rele si necazuri grele care -i apasa pe unii semeni de ai nostrii...ei ce sa mai zica !? VA DORESC DIN TOATA INIMA FERICIRE SI CHESTIA CU ROSEATA ...si eu am 40 de ani si culmea ...mai rosesc si eu uneori dar zau n-am considerat asa ceva ca un defect . Draga betivan ...eu nu-s specialist in roseli dar atat cat stiu eu pot sa-ti dau un sfat mic mic de tot ...o frica de asta cum ai tu se trateaza asa ...lupta-te cu ea dao-n foc ...adica ..rosesti cand vorbesti cu straini?atunci apuca-te si intra in vorba in fiecare zi cu tot felul de persoane straine ..in autobuz ,la mal ,...iti spun eu ...o sa-ti treaca ,cel mai rau e sa te trragi deoparte

    4
    1

  • Arina pe 10 Mai 2011, 23:38
    @betivan_ratat

    Draga ...eu cred ca esti un pic diliu ...rosesti ...asa ...si???????Am cunostinte ,vecini colegi care rosesc ,altii se balbaie altii au unele ticuri ...si???toti ne manifestam intr-un fel sau altul emotiile dar de aici pana a face obsesie din chestia cu rositul e o tampenie.Mai baiete nu stiu cine esti dar dupa cum zici ai peste 30 deci esti tanar de felul cum scrii ce sa zic ...m-ai cucerit ,atat de frumos scrii,cu toate canu-s de acord cu nimic din ceea ce scrii.Mai oameni buni NU E UN DEFECT SAU UN HANDICAP asa-l considerati doar voi ,traiti frumos ,cautati fericirea in lucruri simple si daca c

    2
    0

  • copac pe 10 Mai 2011, 18:57
    hey

    am si eu aceeasi problema ca si voi. totul tine de psihic, de increderea pe care o ai in tine, parerile pe care le ai despre tine, felul in care ii vezi pe alti oameni.. cand eram mai mica ma inroseam mai des, si acuma ma inrosesc dar de obicei am observat ca am problema asta mai mult cu neamurile. is foarte enervanti cand te intreaba ca de ce te-ai inrosit, ce ai patit, asa mistocar, si iti pun ca ar trebui sa faci ceva sa nu te mai inrosesti, mi se pare ca mai tare agraveaza situatia, nu depinde chiar de tine ceea ce simti in interior, ii ceva involuntar. si da, cel mai bine "ma simt" cand beau si cand is foarte deprimata, atunci cand nu imi pasa chiar deloc parerile celor din jur si nu ma inrosesc. nu va dau sfaturi pt ca nu am nimic nou de spus, viata ii naspa si suge in timp mare. cei care inca credeti ca viata ii frumoasa si merita traita, ma bucur pt voi, sper sa traiti tot timpul cat va mai ramas in ignoranta, ii mai bine asa.

    1
    0

  • abi pe 10 Mai 2011, 01:32
    pentru betivan_ratat

    Am citit ce ai scris ,acum e prea tarziu dar vreau sa-ti zic si eu ceva ...maine

    2
    0

  • andrada pe 3 Mai 2011, 14:20
    eu nu am disparut...cu toate ca uneori chiar mi-as dori.

    Buna "betivan ratat"eu nu te.am uitat si nu am uitat de acest site...,chiar daca uneori mi-as dori,dar mi-as dori sa scap de roseala,dar imi e imposibil...a trecut aproape un an si nu s-a schimbat mai nimic.Se pare ca tu ai scapat de chestia asta(cat de cat)si ma bucur enorm de mult,dar regreti cateva lucruri care sunt sigura ca o sa ne urmareasca si pe noi candva si o sa le regretam si noi.Multe imbratisari tuturor.

    1
    0

  • betivan_ratat pe 21 Apr 2011, 09:03
    Timpul trece si noi o data cu el

    Bineinteles ca inaintand in varsta nu mai rosim asa des,dar ce satisfactie iti ofera lucrul asta?Avem o singura viata si trebuie sa ne bucuram de ea asa cum este,asta ne spun toti .Dar hai sa ne analizam trecutul,ca sa ne dam seama ca viata a trecut pe langa noi.Am fi vrut sa facem ceva in atatea situatii,dar nu am avut curaj de frica inrosirii si a remarcilor acide pe care trebuia sa le suportam.Ne raportam mereu la viitor,sperand ca o sa fim si noi normali .Din pacate,insa,nu traim prezentul.Suntem demodati si din cauza asta putini ne accepta.Fiti sinceri cu voi insiva si recunoasteti asta.Pe mine ma deranjeaza ca imi traiesc viata cu intarziere,pe voi nu?Toata viata m-am consolat cu gandul ca ce nu pot face azi voi putea face peste cativa ani.Si asa a fost.Pentru ca am avut o ambitie puternica.Dar acum,cand ma uit in urma imi dau seama ca mi-am irosit viata,pentru ca nu am profitat niciodata la momentul oportun de mirajul vietii.O sa ajungem la un moment dat la capatul "firului" si atunci ne vom pune intrebarea :am profitat la maxim de sansa de a fi trait ?Raspunsul corect o sa ni-l dea sufletul pentru ca el este cu noi si acum si dupa moarte.Creierul este ca un microcip care este programat sa ne distruga.Asta e concluzia mea.Nu este o axioma asa ca accept contraziceri obiective.Ne mai auzim ...

    0
    2

  • printesa pe 2 Apr 2011, 20:04
    roaseata trece cu timpul

    din propria experienta, inrosirea la fata mi-a trecut de la sine dupa 25 de ani,ma simt mai sigura pe mine si mai "sefa" in fata celor din jurul meu.nu spun ca mi-a trecut de tot ,dar ma inrosesc foarte rar. nu rosesc la orice pas cum obisnuiam.intr-adevar in ultimul timp ,cind simteam ca voi rosi, anuntam ca voi rosi.si asa poate cu timpul m-am obisnuit sa nu mai rosesc. Oricum roseata la fata este un semn bun. daca ati observat,foarte putini rosesc,ceea ce inseamna ca putini au rusine si simt fata de altii.cei ce nu rosesc de obicei is mai indiferenti fata de cei din jur.

    4
    2

  • alex pe 31 Mar 2011, 22:52
    soarta si destinul

    salut, am 22 de ani si cam de jumate de an am inceput sa dau importanta foarte mare faptului ca ma inrosesc la fata. In cele mai multe cazuri este o chestie de moment (cateva secunde)...rosesc repede cand ma intalnesc cu cineva, sau cand cineva ma intreaba ceva(chair si un prieten apropiat)..dar cu cat inaintez in convorbire imi revin. Nu pot spune acelasi lucru si in momentele cand ma duc la cineva acasa, sau la vre`o intrunire cu prietenii..unde roseata fetei persista foarte mult si nu ma mai pot concentra decat asupra faptului ca sunt rosu si trebuie sa fac cumva sa scap mai repede din acel loc. Mentionez ca si atunci cand depun efort ( fotbal, alergat) sunt foarte rosu la fata...sper ca odata cu trecerea timpului sa scap de acest complex care ma urmareste la tot pasul. Atunci cand te simti depasit de situatie si crezi k nu mai rezisti adu`ti aminte de urmatorul motto : "Cand simti ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca…"

    5
    0

  • betivan_ratat pe 28 Mar 2011, 16:20
    Sunt ratacit in ceata

    Nu mai inteleg nimic din intamplarile care se petrec in prezent.Joc intr-un film pe care nu-l inteleg si din care as vrea sa plec,dar nu pot.Majoritatea celor care au postat aici au "disparut";deduc,deci,ca si-au rezolvat problema.Ma bucur pentru ei,caci pe mine ma "decimeaza".Nu spun ca eu am cea mai grava problema de pe Terra,comparativ cu oricare alta,dar perceptia mea asta este.Bineinteles ca sunt subiectiv,este vorba despre mine.Ajutor!!!

    0
    3

  • Maria pe 20 Mar 2011, 14:17
    ma simt super naspha cand ma inrosesc

    buna..pb este acceasi ..dar ciudat este ca nu sunt o persoana timida chiar am f mult curaj si cu oamenii in tot ceea ce inseamna comunicare sunt ff deschisa..dar mi se intampla si mie cand vad pe cnv o pers cunoscuta sa rosesc ...sau cand mi se adreseaza o intrebare chiar daca zic adevarul dar incep sa inrosesc crezand ca cealalta persoana nu ma crede....nuj e o chestie psihologica...noroc ca exista fond de ten .deci cand m dau cu fond de ten e ca si cummai avea o masca si stii ca orice zici orice faci nu se vede..dupa cand nu mai ai te simti de parca ti-ai dat jos masca si iti este frica ca vei fi descoperit.....naspha pb chiar mi-as dori f mult sa o rezolv cred ca s fi o alta persoana...noroc de cei care nu se inrosesc

    3
    0

  • andrada pe 13 Mar 2011, 20:10
    andrei

    lasa.mi tu adresa de mess,daca vrei sa vb.

    2
    0

  • ralucca pe 6 Mar 2011, 23:40
    aceeasi problema

    buna . Ce pot sa spun e ca si eu am aceeasi problema . nu stiu cum sa o depasesc ..dar am gasit ca modaliatate reducerea inrosirii, atunci cand sunt sigura pe mine si am incredere că ceea ce spun este bine . amici mei spun ca sunt o fire prea simtita ..probabil sa ma simt bine:D ..ca nici mie nu-mi sta bine ..dar sunt obisnuita de atata timp ;)). eu nu cred ca e un lucru atat de rau , sunt boli, defecte mult mai grave . o seara placuta !

    2
    2

  • ralucca pe 6 Mar 2011, 23:15
    aceeasi problema

    buna . Ce pot sa spun e ca si eu am aceeasi problema . nu stiu cum sa o depasesc ..dar am gasit ca modaliatate reducerea inrosirii, atunci cand sunt sigura pe mine si am incredere că ceea ce spun este bine . amici mei spun ca sunt o fire prea simtita ..probabil sa ma simt bine:D ..ca nici mie nu-mi sta bine ..dar sunt obisnuita de atata timp ;)). eu nu cred ca e un lucru atat de rau , sunt boli, defecte mult mai grave . o seara placuta !

    1
    0

  • ddd pe 6 Feb 2011, 23:23
    rusine

    Ma bucur ca mai sunt altii, credeam ca sunt singur, dintre toti cunoscutii nimeni nu roseste asa ca mine, e ciudat sa fi singurul...rosesc mereu, in special cand ma intalnesc cu oameni cunoscuti ceea ce mi-se are ciudat!!!

    1
    0

  • Andu pe 29 Ian 2011, 18:58
    Multumirea interioara te poate scapa de asta... dar cu rahatul asta de viata nu se poate ajunge acolo...

    Trecutul nu mai poate fi schimbat ca sa stergem acele intamplari tiparite care ne urmaresc si ne fac sa ne manifestam involuntar in modul asta. Totusi care sunt momentele cand ne asteptam sa rosim si nu se intampla asta? Am gasit 2 astfel de situatii: +cand increderea/multumirea interioara creste[pe moment] ++cand se intampla ceva care ne atrage atentia si ne face sa ne gandim la cu totul altceva 'uitand' ca e posibil sa rosim sau atunci cand se intampla ceva[de regula ceva rau ]si chiar te doare in #### de tot si toate Increderea in sine e oarecum greu de construit, trebuie timp, experiente din care poti iesi putin sifonat sau daca apare ceva care sa iti creasca gradul de multumire interioara e cel mai simplu probabil. De exemplu, eu nu sunt deloc multumit cu situatia in care ma aflu, de ceea ce mi se intampla,mai ales faptul ca nu am o oarecare libertate financiara. Iar atata timp cat eu nu sunt multumit de mine nu pot face fericita o alta persoana. Probabil de aici teama de a fi in situatia in care sa ma pot implica intr-o relatie si sa trebuiasca sa spun nu. De ce? Probabil teama ca relatia nu va dura prea mult chiar daca voi merge mai departe.Asta nu inseamna ca evit sa vorbesc cu fetele :))) dar evit sa ma implic. ++Asta se intampla de regula cand gandurile iti sunt ocupate cu altceva. Cand? Simplu. Cand esti putin ametit de alcool. In acel moment nu te mai poti gandi la atat de multe.:) Te gandesti numai la ceea ce faci, nu te poti gandi la faptul ca vei rosii din nou, ca se intampla iar. Si daca totusi ti se intampla vei trece mult mai repede peste. Plus ca socializezi mai usor. Nu te mai gandesti atat de usor la ce viata de rahat ai, la faptul ca iti merge rau..etc. Nu ma consider timid, dar gandul ca e posibil sa rosesc ma face sa nu fiu prea mult timp in situatia in care e posibil sa se intample asta. Atata timp cat increderea/multumirea interioara nu o pot imbunatati cu toate ca imi doresc asta destul de mult, o sa incerc varianta 2. @betivan_ratat sa inteleg dupa nick ca ai incercat varianta cu alcool?

    1
    0

  • Andu pe 29 Ian 2011, 18:54
    Multumirea interioara te poate scapa de asta... dar cu rahatul asta de viata nu se poate ajunge acolo...

    Trecutul nu mai poate fi schimbat ca sa stergem acele intamplari tiparite care ne urmaresc si ne fac sa ne manifestam involuntar in modul asta. Totusi care sunt momentele cand ne asteptam sa rosim si nu se intampla asta? Am gasit 2 astfel de situatii: +cand increderea/multumirea interioara creste[pe moment] ++cand se intampla ceva care ne atrage atentia si ne face sa ne gandim la cu totul altceva 'uitand' ca e posibil sa rosim sau atunci cand se intampla ceva[de regula ceva rau ]si chiar te doare in #### de tot si toate Increderea in sine e oarecum greu de construit, trebuie timp, experiente din care poti iesi putin sifonat sau daca apare ceva care sa iti creasca gradul de multumire interioara e cel mai simplu probabil. De exemplu, eu nu sunt deloc multumit cu situatia in care ma aflu, de ceea ce mi se intampla,mai ales faptul ca nu am o oarecare libertate financiara. Iar atata timp cat eu nu sunt multumit de mine nu pot face fericita o alta persoana. Probabil de aici teama de a fi in situatia in care sa ma pot implica intr-o relatie si sa trebuiasca sa spun nu. De ce? Probabil teama ca relatia nu va dura prea mult chiar daca voi merge mai departe.Asta nu inseamna ca evit sa vorbesc cu fetele :))) dar evit sa ma implic. ++Asta se intampla de regula cand gandurile iti sunt ocupate cu altceva. Cand? Simplu. Cand esti putin ametit de alcool. In acel moment nu te mai poti gandi la atat de multe.:) Te gandesti numai la ceea ce faci, nu te poti gandi la faptul ca vei rosii din nou, ca se intampla iar. Si daca totusi ti se intampla vei trece mult mai repede peste. Plus ca socializezi mai usor. Nu te mai gandesti atat de usor la ce viata de rahat ai, la faptul ca iti merge rau..etc. Nu ma consider timid, dar gandul ca e posibil sa rosesc ma face sa nu fiu prea mult timp in situatia in care e posibil sa se intample asta. Atata timp cat increderea/multumirea interioara nu o pot imbunatati cu toate ca imi doresc asta destul de mult, o sa incerc varianta 2. @betivan_ratat sa inteleg dupa nick ca ai incercat varianta cu alcool?

    1
    0

  • betivan_ratat pe 27 Ian 2011, 16:19
    Va salut pe toti...

    Deea,trebuie sa-ti reamintesc ca sunt trecut de 30 de ani.Daca tu crezi ca ma mai poti "aburi"sa mananc o farfurie cu morcovi,ca sa-mi treaca din suparare,te inseli amarnic.Trebuie sa-ti spun ca eu am mancat mai multi morcovi intr-un an decat ai mancat tu in zece.Nu stiu de ce te pronunti cand nici macar nu ma cunosti.Mie mi se pare ca tu nu ai aceasta problema.Te comporti ca si cum acesta ar fi un lucru banal,de care trebuie sa radem cu totii.Iar faptul ca mi te-ai adresat pe un ton dojenitor nu face decat sa ma convinga ca tu habar nu ai cum sta treaba.Rugamintea mea este sa nu-i mai amagesti cu povesti de adormit copiii pe cei care intradevar au o problema din cauza faptului ca se inrosesc la fata din aproape orice.Nu le faci nici un bine.Cat despre mine,poti sa spui orice rezistenta mea la insulte e mult mai mare decat iti poti inchipui.Sfatul meu ar fi acelasi ca si pentru Dragos,posteaza in alta parte daca te simti superioara noua.......Diana,tu esti un inger pe pamant.La varsta ta ai un discernamant cu mult peste medie.Citind penultima postare a ta,recunosc,m-am simtit vinovat de faptul ca cer prea mult de la Dumnezeu.Ai dreptate ,dar eu nu mai am rabdare.Sper ca viata ta sa nu semene deloc cu a mea.Iti doresc din toata inima sa ai parte de clipe frumoase in viata ta....

    0
    2

  • deea pe 27 Ian 2011, 14:00
    tot ptr diana

    Daca functioneaza inseamna ca ai probleme cu stomacul, daca nu....nu stiu...

    1
    0

  • deea pe 27 Ian 2011, 13:57
    buna diana

    Ideea e sa ti si un regim alimentar, nu doar sa mananci morcovi (morcovii calmeaza stomacul), eu beau un suc de morcovi sau mananc morcovi rasi inainte de un examen sau ceva important ptr ca stiu ca nu o sa rosesc(dar eu intre timp tin si un regim alimentar), probabil ca o sa-mi arda putin obrajii dar nu o sa rosesc Regimul este cel ptr gastita hiperacida. Incearca. Astept sa-mi povesteti cum e.

    1
    0

  • Diana pe 26 Ian 2011, 20:15
    Si despre acele filme.

    Betivan_ratat...nu nu am vazut acele filme..ceea ce e ciudat pentru ca eu ma uit non stop la filme.:))) orice film nou care o aparut ma uit la el.Dar am sa ma uit si sper ca dupa ce le vad o sami dau ceva ce ai vrut sa transmiti.Asta e nu.? Sinuciderea nu e o solutie stiu asta…plus ca familia mea ar fi devastata.Si probabil nici nu ar sti de ce)).Daca va vine sa credeti ..nimeni din familia mea nu stie despre asta si nici nu vreau sa vorbesc despre asta cu ei..Adica dc? Acasa si cand sunt cu ei in general is foarte normala ..ff alba))Ei cred ca is o fata normala..putin stiu ei prin cate trec dar dc sa stie??Atata timp cat is fericita acasa totul e bine.Pacat ca nu pot sa fiu asa si in rest…….

    2
    0

  • Diana pe 26 Ian 2011, 20:06
    Mai departe...

    Apropo de religie..”betiva_ratat”..deci..azi am avut o zi groaznica.Am fost rosie toata ziua.Si mam gandit in drum spre casa…bai..Am si eu o mare dorinta la Dumnezeu.Aceasta fiind binenteles sa ma scape de aceasta problema.Si mam ganditi oleak ca par cam egoista sa cer asta in loc sa ma rog pentru toata lumea sa fie sanatosi si frumosi si …..albi.Dar mam gandit ca sunt atatia oameni care se roaga pentru sanatate in familie in fiecare zi cu fiecare ocazi ne rugam la asta,asa ca imi permit si eu sa-i cer Lui Dumnezeu sa-mi indeplineasca o dorinta…apoi in gand am facut un comentariu foarte stupid si am inceput sa rad as ape strada)) comentariu fiind ceva:”Bai..da acuma ce ..Dumnezeu e Aladin?”Dar am zis bai am incercat atatea...ii cer si eu ce ii cer in fiecare seara ..doar ca mai mult in gand ca nu sunt cchiar o persoana religioasa sa am rog seara de seara..dar de data asta sa pun mai mult suflet sis a sune a rugaciune.Dar apoi mam gandit ca sunt alte persoane care se roaga ..mame ca fiicele lor sa scape de nu stiu eu ce boala..fiind ateatea pe lumea asta.Dorinta mea e ceva banal.Apoi miam amintit de o povestire din asta religioasa..in care acum scuzati-ma ca nu-mi aduc aminte..Dar era un barbat batran care se rugase ani si ani .din tot sufletul la Dumnezeu ca sotia lui sa aiba un copil.Si eu cred ca rezolv ceva cu o dorinta intr-o seara.Acuma ma mai gandeam ca poate Dumnezeu neo ales pe noi sa fim asa.ca sa nu devenim curve si nesimtiti cum is peste tot la tv si la tot pasu in ziua de azi.

    1
    0

  • Diana pe 26 Ian 2011, 20:01
    hei..deea

    Uite..am incercat destule .am si downloadat si un fel de inregistrare care ar fi trebuit sa te calmeze sis a te faca sa te simti mai bine cu aceasta problema..am incercat ..si am incercat...am incercat si faza cu impinsu burtii si relaxarea fetei .respirand usor ??? si nu a mers!!! Sincer cand am citit chestia cu morcovii mi sa parut foarte amuzant.Niciodata nu am crezut ca aceasta problema se datoreaza alimentatiei..adica scz..dar nu pare sa aiba nicio legatura una cu alta.Dar am sa incerc..si o sa-ti raman datoare pe viata daca merge..deci nus chiar asa sigura.dar daca merge la tine..desi habar nu am cum de ai reusit sa iti dai seama ca trece cu morcovi)).

    2
    0

  • deea pe 19 Ian 2011, 18:24
    betivan_ratat

    vad ca fetele astea te-au tot dadacit pe aici, acum vin eu si imi vine sa iti zic cateva....tu iti cunosti cumva "diagnosticul"??....vreau sa zic ca urmaresc site-ul asta de cand am scris primul msg (la fel si pe tine, mai ales, si ma regasesc in fiecare msg al tau) si degeaba....eu am venit cu o propunere, mi-am dorit din tot sufletul sa va ajut ptr ca stiu cum este si nimic...la mine a functionat....tu ai incercat macar???...ca ma enervezi!...da, am spus ca e din cauza stomacului, din cauza la ceea ce mananc....-nici nu am visat vreodata asta sa fie problema- ....mananca o farfurie intreaga de morcovi rasi bine si iti spun eu ca nu o sa rosesti, e f probabil sa iti arda fata dar nu o sa rosesti, incearca o data, de 2 ori si daca nu functioneaza eu nu mai am nimic de spus....nu mai sta ca "ratatu'" sa citesti si actioneaza! ( toti stati si cititi da' nu faceti nimic) vezi ce am mai scris pana acum ca nu mai am de gand sa scriu iar acelasi lucru. Poate functioneaza...atata vreau sa aud ca ati incercat, poate da gres poate nu, dar atat vreau sa aud ca ati incercat ( ca ai incercat ratatule).

    1
    0

  • betivan_ratat pe 19 Ian 2011, 17:43
    sfarsit,sper eu...

    Din pacate,pentru mine,nu am curaj sa ma sinucid.De aceea ii invidiez si ii respect totodata,pe cei care se sinucid.Sunt foarte curajosi.Merita respect.Sper sa pot face si eu asta intr-o zi.Am crezut in religie,dar nu mai cred.Mie,noua, ne e rusine si sa iesim in public,iar altora nu le e rusine nici dupa ce omoara un om.Puscariile sunt pline,poate si pentru ca infractorii sunt rasfatati.Eu nu cred ca am avut aceleasi drepturi,ca si puscariasii de astazi.Dar ce conteaza?De fapt ce contez eu in prezent.Bineinteles ca sunt mai importanti puscariasii,decat mine.Daca nu ar fi ei ,ar pica multi bani,deci sunt mai importanti decat oamenii simpli.Sa le dam totul,nu de alta dar ei isi cer drepturile cu cel mai nesimtit tupeu.Vorba veche:"Copilul care nu plange,nu primeste mancare.",sau "Cu rusinea mori de foame".M-au facut sa ma simt prost de cate ori le-am auzit.Am tras concluzia ca fara tupeu nu poti trai normal.Gandesc si acum la fel.Imi doresc sa am curaj sa ma sinucid.Va doresc o viata frumoasa...

    1
    1

  • betivan_ratat pe 19 Ian 2011, 16:04
    Tot eu

    Va salut pe toti cei care mai cititi asemenea aiureli, postate de noi astia putini si disperati,si sper pe cale de disparitie. Am recitit toate postarile.Recunosc ca sunt ametit.Dar imi vine sa rad.Cineva ne sugereaza ca avem probleme cu stomacul;urmatorul ne propune sa inrosim in oglinda,la comanda;altul ne recomanda sexul;autosugestia e pe primul loc,aproape toti o recomanda(de la Oana astept un raspuns-a promis);pentru altii cosurile sunt mai rele(sa le ardem pe rug);speranta e cea mai mare curva(toti o dorim)...Eu unul sunt disperat,tot timpul am fost,ce mai conteaza?Sunt mai mult de 6 miliarde de oameni pe planeta asta si se pare ca resursele sunt in scadere,asa ca e de dorit sa dispara cat mai multi.De aceea nu-si va bate nimeni capul cu suferinta noastra.Sunt alte probleme existentiale mai importante decat a noastra....La intrebarea Dianei,daca s-ar fi sinucis cineva din cauza acestei probleme///n-o sa stim niciodata(rusinosii nu se lauda-nu-i asa?).Intrebare de final:ati vazut careva filmele"Leaving Las Vegas" si "Into the wilde"?... Trageti singuri concluziile.....

    0
    1

  • Diana pe 15 Ian 2011, 00:12
    continui...

    Deci..am recitit niste mesaje.si....ca si prima data ..mam regasit si eu in toate...majoritatea foarte pozitive...Da..si eu am folosit fond de ten un an..mam distrus .probabil aratam ca draku..ce bn ca am realizat in sfarsit ca e cel mai bn cat mai naturala..cu tot cu roseata asta ...ee ..ce pot sa fac.Da..si eu aveam idei si sfaturi foarte utile..si eu gaseam raspunsurile corecte cand nimeni nu stia..Si Da! si eu am stat ascunsa in banca si nu am raspuns.Asa e.Toti trecem prin aceleasi lucruri.Unii le indura mai bine..Unii mai greu.E adevarat probabil ca nu o sa am un viitor prea stralucit…Dar incerc si eu sa fac ce pot..uneori am si eu rezultate mai proaste decat altii..dar nu pt ca nu ma pricep..pt ca mie frica sa raspund ..mie frica sa fiu ascultata , stresata ca o sa rosesc..si da..asta rezulta ..note mici..am stat ore si am invatat….si totul so dus de rapa..pentru ca………………am rosit(adik..stiti voi…eram un cap mare si rosu..groaznic).da asta e…am inventat ..chestia asta ..ca am fobie de tabla..ca sa nu ma scoata profii…e stii si voi de ce ..nu e nevoie sa va mai spun .Am atatea idei…atatea planuri..vreau sa calatoresc..vise…tampenii..care no sa se intample..dar ..ce ne ramane decat sa speram..Toti cei care au o viata mai grea..tot ce pot sa faca .e sa spere..sa spere la ceva mai bun.Pentru ca asa cum am mai zis…noi ..cei care rosim exagerat….nu suntem singurii cu probleme de pe lume….probleme mai grave....doar ca nici noi nu o ducem stralucit…san e inchidem in case??.sa ajungm sa plangem prin bai??( ee asta e cazu meu)..da..si acum la sfarsit..Buna,eu is Diana si am 15 ani ..si duc o viata …eii…….

    1
    0

  • Diana pe 14 Ian 2011, 23:26
    da.asa e

    Hei...betivan_ratat.Ca sa iti raspund la intrebare...nu nu cred ca merit asta.Nu stiu daca e din cauza problemei acesteia...dar mereu am fost foarte buna cu toti..chiar naiva..n-am putu sa spun nu la multe..nu la lucruri importante ..dar mereu am ajutat pe oricine avea nevoie ..am acceptat multe..dar..nu am facut nimic nimanui ...da am gresit si eu de multe ori ca toti ceilalti ..ca toata lumea de pe pamant. Am si eu zilele mele mai bune.Cand is pozitiva.Nu stiu ce mas face daca nu as avea si momentele astea..oare so sinucis cineva din cauza asta?? ..ee nu..nas face asa ceva..mi se pare o prostie..doar ca e asa greu sa traiesti cu asta!! si cand ma gandesc ca eu ma plang acum de problema asta cand unii nau casa ..nau ce manca..nau brate sau is orbi sau ..au cine stie ce boli..doar ca parca de noi se rade mai des..cred eu.Asta e cel mai greu ..sa rezisti ..sa faci fata privirilor insistente..lumea care se holbeaza..si care susoteste..si tot ce reusesc ei sa faca..e sa ne faca pe noi sa ne simtim si mai prost.M-am saturat de toate mesajele pozitive! Sa le ia naiba!Mesajele pozitive nu te ajuta! Am incercatt!! ..Nu e vorba ca nu am incercat si renunt asa..fara sa incerc..dar ..eu cred ca mai rau faci daca incerci asa mmult..pentru ca practic te gandesti la asta non stop..ceea ce face ca roseata sa apara mai des..tot ce poti sa faci e sa incerci sa uiti..cateodata uit..si e bine..dar ..cat poti sa uiti..o asemenea problema ........nu?

    2
    0

  • betivan_ratat pe 14 Ian 2011, 12:17
    Imi cer scuze

    Buna tuturor.Dragos,desigur ca esti detinatorul adevarului absolut,asa ca nu prea am ce sa-ti spun decat sa postezi in alta parte.Lasa-ne pe noi,cu problemele noastre,cu suferintele noastre,asa cum si noi ii lasam pe ceilalti cu problemele si necazurile lor.Diana,s-a mai rupt ceva in mine cand am citit comentariul tau.Asta pentru ca mi-am amintit cat de greu mi-a fost in liceu(jignirile si momentele ridicole au fost foarte dese).Am observat insa si faptul ca ai o mentalitate foarte obiectiva.Eu nu am vrut sa descurajez pe nimeni pana acum, dar trebuie sa-ti dau dreptate.Asa este.Degeaba ne mintim pe noi insine ca suntem speciali,ca este normal sa rosim,ca trebuie sa acceptam cu seninatate ca asa este viata noastra si este frumoasa asa cum este.Fiti cu totii lucizi si sinceri cu voi insiva,nu va amagiti degeaba.Uitati-va in jurul vostru.Toti ceilalti isi traiesc viata la intensitate mai mare decat voi,se distreaza,realizeaza mai multe,ca sa nu mai amintesc ca nu au parte de situatiile ridicole prin care treceti cand sunteti tinta batjocurii,urmare a inrosirii fetei.De cate ori nu ati iesit pana la magazinul din colt sa cumparati ceva necesar pentru ca va era rusine si ati asteptat sa se insereze pentru a implini un fapt banal.Nu mai continui,mai departe va las pe fiecare dintre voi sa insiruiti necazurile si neajunsurile de care ati avut parte si daca sunteti obiectivi si sinceri o sa va dati seama ca vi s-a refuzat dreptul la o viata normala.Eu de asta m-am convins deja.Sunt nelamurit in legatura cu cauza.Chiar nu-mi aduc aminte sa fi facut rau cuiva in asa masura incat sa-mi merit soarta.Voi simtiti ca va meritati soarta?

    0
    2

  • Diana pe 12 Ian 2011, 20:33
    si eu is la fel...

    atatea mesaje in care toata lumea zice ca e normal si ca trebuie sa acceptam..ceea ce ni se intampla...dar ma face sa ma gandesc...cum puteti sa ziceti asta?? e normal cand rosesti ...dar sa rosesti rar..la anumite situatii..nu toata ziua ....eu una sunt satula ..imi distruge viata..tot ce imi doresc e sa se termine odata ..sa ma trezesc intr-o dimineata si sa numai am aceasta problema cand ma gandesc ca o sa trec la liceu si nimeni nu o sa ma cunosca acolo toti o sa se hobleze la mine o sa sopteasca .."uite la asta ce rosie e"..cum putei i sa fiti asa pozitivi..e groaznic mereu ma ascund..incerc sa numi pese ..dar desi gandesc...asa ca numi pasa ca nu conteaza..tot is rosie..dc??? dc eu?? ..e adevart mereu are legatura cu ceva ce sa intamplat odata in trecut..si poate ca dak nu poti trece peste acea rusine ca sai zic asa..nu o sati treaca niciodath roseara..cred ca ne trebuie o lume a noastra..unde sa fim toti asa..:)) poate asta e solutia.

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod