Asculta-ti intuitia!

Nu stii cum si de unde, nu iti poti explica foarte bine fenomenul, dar uneori stii, pur si simplu: un prieten nu iti spune tot adevarul, este mai bine sa accepti oferta de job A decat B, nu este in regula sa pleci la munte in acest week-end... Spune-i premonitie, instinct, sentiment ciudat. Oricum ai cataloga aceasta senzatie, inseamna ca iti vorbeste intuitia. Iar cand aceasta voce micuta te paraseste, poate fi frustrant sau chiar inspaimantator.

Invata cum sa "depistezi" si cum sa ai incredere in sentimentul pe care il ai intr-o anumita situatie. O data ce stii incotro vrei sa te indrepti, intuitia iti va arata cum sa ajungi acolo.

1. Linisteste-te si asculta-ti vocea din interior


Este stiut faptul ca rareori reusim sa avem astfel de "premonitii" exact atunci cand ne dorim sau cand avem nevoie de ele. Atunci cand esti extrem de stresata si ai un program de lucru foarte agitat, alte voci "acute" (cum ar fi cea a sotului tau, a mamei tale etc.) o reduc la tacere pe a ta. Astfel, drumul tau se impotmoleste din cauza lucrurilor pe care ti le spun altii, pe ton cicalitor, ca ar trebui sa le faci, si nu reusesti sa te mai concentrezi asupra a ceea ce iti doresti cu adevarat.

Vei fi mult mai dispusa sa gandesti la rece si cat se poate de clar atunci cand esti relaxata, decat in criza momentului - incearca sa iti recastigi echilibrul si pacea interioara.
Acorda-ti pauze zilnice, care sa iti permita sa te retragi in "carapacea" sufletului: mergi la plimbare sau inchide-ti usa timp de cinci minute, pentru a te relaxa si a reflecta mai bine la toate aspectele problemei.

Faptul ca apelezi mereu la sistemul tau de gandire si te intorci de fiecare data la ceea ce iti spune intuitia te va ajuta sa iti mentii calmul si claritatea de care ai nevoie pentru a reduce la tacere persoanele negative si carcotase.

2. Cere raspunsuri intuitiei tale si actioneaza conform lor


Invata sa ai incredere in instinctul tau atunci cand vine vorba despre situatiile importante si mai intai "fa-ti mana" cu probleme care presupun riscuri mai mici. Acorda intreaga ta atentie pana si deciziilor de rutina, zilnice. In loc sa te intrebi "Ce pregatesc pentru cina?", incearca o alta reformulare, cum ar fi "Ce feluri de mancare ar fi mai hranitoare pentru cina?".

Apoi, mergi mai departe, referindu-te la lucruri mai profunde si care te intereseaza mai mult: "Cum o pot ajuta pe fiica mea sa nu mai fie asa de timida?", "As fi mai fericita daca as avea mai mult timp pentru familia mea?" etc.
Pastreaza intotdeauna in minte aceste intrebari si, atunci cand te "loveste" un sentiment ciudat, "bate-l in cuie" - vei sti ca intuitia este cea care iti raspunde si ca este bine sa actionezi asa cum iti spune.

De indata ce te-ai obisnuit sa ceri sfatul intuitiei tale, urmeaza-l - cu pasi mici, unul dupa altul. Oamenii se tem adesea de intuitie, deoarece acest lucru duce la schimbare. Insa schimbarea nu este obligatoriu sa survina imediat. Spre exemplu, daca simti ca este momentul potrivit pentru a-ti schimba locul de munca, nu te ridica de la birou, punandu-ti demisia pe masa - mai intai cauta oferte de munca si apoi (re)actualizeaza-ti CV-ul.

3. Invata cum anume "se simte" intuitia


Prin definitie, intuitia reprezinta un sentiment care apare brusc, aproape de nicaieri, dar care este extrem de convingator. Totusi intuitia este complet diferita de reactiile care ne inmoaie genunchii si pe care adesea le avem atunci cand ne este teama/frica, suntem suparati/furiosi sau tristi.

Spre exemplu, o noua cunostinta te invita la o cafea, iar tu refuzi imediat. In foarte multe cazuri, probabil ca nu este intuitia cea care iti spune: "De fapt, nu iti place de el.", ci mai degraba teama din tine care iti sopteste: "Daca el nu ma place?"...


Data viitoare cand te vei afla intr-o situatie asemanatoare, trage putin de timp - verifica-ti agenda sau pur si simplu amana pentru o data ulterioara. Apoi intreaba-ti intuitia daca persoana respectiva poate intra in cercul tau de prieteni.

4. Nu iti subestima latura logica


Nu te baza niciodata exclusiv pe intuitie. Ratiunea ne ajuta intotdeauna sa luam decizii corecte, pe baza unor motive si a unor rationamente logice. Increde-te in instinctele tale, dar, in acelasi timp, informeaza-te si bazeaza-te pe date certe.

Daca te gandesti sa te muti si simti ca ai fi (mai) fericita intr-un anumit oras, informeaza-te cu privire la scolile de acolo (cat de bune sunt, ce conditii ofera, posibilitatea afirmarii prin intermediul anumitor concursuri si competitii etc.), cerceteaza piata imobiliara (pretul caselor, al chiriilor etc.) si nu numai, pentru a-ti confirma (sau infirma) entuziasmul.

5. Ai incredere in tine


Desi este o fraza pe care o uzitam des, sa punem in practica mesajul ei este mai greu decat pare la prima vedere... Pana la urma, ai incredere in propria persoana, dar stii foarte bine si singura ca nu detii toate raspunsurile din lume...
Chiar si in aceste conditii, foarte multe dintre deciziile noastre sunt luate pe baza intuitiei.

Ca atare, fa o lista cu toate situatiile in care ai mers "pe mana" instinctului - si ai avut dreptate - si raporteaza-te la acest lucru de fiecare data cand esti nesigura. Cu cat vei exersa mai mult si vei invata sa identifici, sa asculti si sa actionezi conform intuitiei tale, cu atat mai mult te vei increde pe viitor in instinctele tale. In definitiv, asa inveti sa ai mai multa incredere in tine si sa iti construiesti viata pe care ti-o doresti cu adevarat.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dosoftei Viorica pe 24 Iul 2021, 13:59
    Intuitia si numerele norocoase la loto

    Cum sa mi dezvolt intuitia sa castig numerele norocoase la loto? Ce sa fac? Imi poate spune cineva,???

    0
    0

  • sorinutz pe 13 Iun 2010, 08:28
    parerea mea personala

    Eu sunt de parere ca cel mai corect este sa ne folosim intuiti in anumite situatii si sa nu ne bazam 100% pe ea, pt ca riscam sa ajungem in alte extreme si ar fi mult mai grav

    0
    0

  • LIUDKA_060 pe 3 Feb 2010, 15:37
    INTUITIA MEA

    INTODEAUNA IMI ASCULT VOCEA DIN INAUNTRU, SI STITI MA AJUTA. CRED CA ASTA E UN DAR FOARTE PUTERNIC PE CARE OMUL IL POATE AVEA. ASA CA ASCUTATIVA INTUITIA, NICIDATA NU VETI DA GRES....

    0
    0

  • dana pe 10 Nov 2009, 20:40
    intuitie

    poate parea uneori ireal aceasta intuitie care se petrece in randul oamenilor.Pacat ca nu stim sa o folosim . nu stim sa multumim diviniatia aceasta cu care santem inzestrati.Pt.ca eu am avut parte de o intuitie f.puternica in urma cu doi ani.Nu am ascultat vocea interioara si acum platesc scump.Credetima e o valoare inconfudabila si nu da gres niciodata.

    0
    0

  • francisc pe 16 Mai 2009, 19:25
    inuitie ?

    Daca asta inseamna la tine intuitie atunci le sti pe toate... Nu Este absolut deloc precum ai relatat ...

    0
    0

  • baciu gabriel pe 8 Dec 2008, 11:38
    intuitia

    -putem spune de cele mai multe ori ca avem sentimentul ca anumit lucru ar fi mai bine asa sau altfel,rezulta ca intuim in adaptare,favorabil acelui lucru si noua insine,astfel intuitia este cel mai bun ghid de utilizare practica si teoretica,cu conditia ca sa avem un bagaj de cunostinte substantial,pentru ca adest simt sa nu ne joace feste.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod