Nu mai vreau sa rosesc!

De mica ai avut aceasta problema - la orice privire aruncata asupra ta, la orice critica sau, dimpotriva, la orice compliment adresat, te imbujorai instantaneu si iremediabil. Roseata din obraji cauzeaza oamenilor foarte multe frustrari si neplaceri, in special in societatea actuala, cand trebuie sa fii cat se poate de atenta la aspectul tau general.

Uneori, stanjeneala sau chiar rusinea provocate de aceasta imbujorare pot deveni atat de acute, incat persoana respectiva ajunge sa evite complet contactul social. De regula, discutiile cu alte persoane, fie fata in fata, fie la telefon, sunt asociate cu rositul.

Din fericire pentru tine, exista unele lucruri pe care le poti face pentru a imbunatati aceasta situatie si pentru a evita situatiile stanjenitoare si disconfortul total.

De ce rosesc?


Primul lucru pe care trebuie sa il intelegi atunci cand vine vorba despre imbujorarile involuntare este faptul ca reprezinta un lucru cat se poate de normal. Aceasta este modalitatea prin care natura decide sa ne dezvaluie adevaratele sentimente si emotii, intr-o situatie data.


Unii cercetatori au teoretizat ideea conform careia roseata din obraji este un element natural de atractie - in termenii evolutiei unei relatii, este mult mai sigur sa ai un partener de viata care nu poate minti fara sa fie descoperit. Bineinteles insa ca acesta nu este un test sigur si nu te protejeaza de suferinte neprevazute...

Ce pot face?


Relaxeaza-te. Rositul tinde sa se inrautateasca in momentul in care oamenii se simt stanjeniti din cauza rusinii resimtite pentru ca s-au imbujorat, ceea ce duce la aparitia unui cerc vicios. Cu cat devii mai tensionata in momentul in care simti ca te-ai inrosit, cu atat mai mult sangele este pompat cu forta in vasele de sange din zona fetei.

Atunci cand simti ca te "apuca", in mod deliberat lasa-ti umerii mai jos, relaxeaza-ti corpul si impinge-ti burta in afara. Va dura ceva pana te vei obisnui cu acest "exercitiu", asa ca este recomandabila exersarea lui.

Nu te ascunde. Un alt lucru care permite acestei situatii nu doar sa se mentina, ci si sa se agraveze, este faptul ca persoana in cauza tinde sa ascunda faptul ca s-a inrosit.

Exista insa ceva care te ajuta foarte mult fie sa diminuezi "simptomele" care arata cat esti de emotionata, fie sa le elimini aproape complet: anunta faptul ca vei rosi. "Ia uite, o sa ma inrosesc, mai mult ca sigur." sau "O, cred ca am rosit." sunt cateva dintre frazele pe care le poti folosi in astfel de situatii, pentru a clarifica lucrurile si a te linisti cu acest gand.

Accepta-ti felul de a fi. Este necesar sa iti modifici relatia pe care o ai cu acest obicei nesuferit al tau. Pe moment, incerci sa ascunzi faptul ca te-ai imbujorat, pentru ca acest lucru te stanjeneste foarte mult. Daca poti exersa relaxarea in astfel de situatii, garantam ca vei constata imbunatatiri. Acest proces va fi ajutat si de faptul ca accepti aceasta problema ca fiind parte a propriei persoane.

Poti incepe prin a-ti spune: "Momentan, sunt o persoana care obisnuieste sa roseasca mult." Suna ciudat, ca si cum ai recunoaste o dependenta de un viciu, dar daca reusesti sa accepti si chiar sa placi mai mult aceasta parte din tine, atunci mai mult ca sigura ca, pana la urma, problema va disparea complet!

De ce rosesc la fata: parerea celorlalti

Parerile altor persoane. Rusinea pe care o simti din cauza imbujorarii accentuate poate fi determinata si de gandul ca persoanele din anturajul tau te vad sau te considera drept slaba sau... prostuta.

Cu toate acestea, cu totii am trecut prin experienta stanjenelii sau aceea de a fi pusi, la un anumit moment dat, intr-o situatie neplacuta si incomoda.

Nu este un sentiment placut pentru nimeni, trebuie sa o recunoastem... Ca atare, orice persoana va fi sau ar trebui sa fie intelegatoare cu tine intr-o astfel de situatie. Nici macar nu merita sa pui la suflet ce spune cineva care te desconsidera din aceasta cauza...

Antreneaza-ti corpul. Iti poti "antrena" corpul sa se relaxeze in momentul in care simti ca te inrosesti sau ti s-a parut ca vei rosi. Este recomandabil sa incepi sa practici tehnici de relaxare, cum ar fi meditatia sau yoga.

O data ce simti ca te-ai relaxat cu adevarat, imagineaza-ti senzatia de roseata si impaca-te cu gandul. In clipa in care simti ca obrajii iti vor lua foc, exerseaza sentimentul de acceptare. Imagineaza-ti ce ai simti pentru cineva care sufera intr-o maniera similara si, inarmata cu aceste ganduri, menajeaza-te.
Nu-i asa ca deja incepi sa simti ca problema se amelioreaza? Mult succes!

 

Comentariile 151-200 din 212

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 22 Iun 2010, 09:48
    foarte urat asa

    acceasi problema...si knd dorm sunt rosie in obraji,,,si mereu,,,nu imi este rusine delok ,,,dar mereu sunt rosie in o0braji,,si knd sunt singura,,totdeuna ,,doar knd imi este rau cateva minute nu sunt rosie ,ci sunt palida ,,daor atata ce pot face ??ce e bine sa fac in asta??

    0
    0

  • AnonimUs pe 29 Mai 2010, 23:20
    Cel mai Mare blestem!

    Am 14 ani si am aceasi problema ,daca vorbesc cu cineva necunoscut sau na cineva apropiat[gen o prietena noua] ma fac ca si sfecla ..nu ma pot controla imi bate inima tare si fata parca arde .:| Nu am trecut niciodata pe la vreun doctor sau ceva da ma gandesc ca poate imi spuneti voi ce e bine sa fac.!

    0
    0

  • Cristina pe 27 Mai 2010, 20:52
    e ciudat faptul k ..

    am inceput sa ma rosesc aq de curand.de 2-3 luni..am 17 ani..e nasol..:))..nu inteleg motivu dc de acu..:| :-??..si sper sami treaca :-s

    0
    0

  • Cip pe 26 Mai 2010, 20:17
    same problem :P

    Am aproape 24 de ani si de la varsta de 12-13 ani sufar de acesta "problema" ca sa n-o numesc boala.Am citit comentariile unora ca s-ar fi "refugiat" in alcool si tutun.Eu am ales sa-mi continui viata fara aceste "atentii"; e adevarat ca din cand in cand mai beau, dar numai la ptreceri sau cand ies.De fumat nu mai poate fi vorba;chiar m-am lasat acum 2 luni.Probleme cu stomacul nu cred ca am avut vreodata si nici acum nu cred ca am sau daca am e o problema ascunsa.Eu cred ca totul vine de la psihic si nu cred, sunt aproape sigur.Problema e ca psihicul il educam mai greu sau deloc,depinde.Poti apela la specialisti poate te vor ajuta.Eu am ales sa nu ma duc pana acum la unul si sa-mi traiesc viata asa chiar daca in acele momente ne simtim penibili desi nu ar trebui.Imi traiesc viata asa cum e, m-am resemnat intr-un fel.Puteti incerca chestia cu bronzatul, pe mine ma ajuta cand eram bronzat ca nu prea se mai observa;e o "vindecare" de moment insa.E posibil sa fie si genetic sau ca in copilarie sa fi suferit vreo trauma sau sa fim hipersensivi, sa punem totul la suflet etc.Eu cel putin asa sunt desi incerc sa ma schimb cu toate ca aceasta schimbare nu inseamna neaparat ca ati scapat de problema.TRAITI-VA VIATA!!

    0
    0

  • Marius pe 24 Mai 2010, 19:48
    Si ce?

    si ce ma daca rosim? si eu rosesc? asa si? care e problema in asta? fuck that, rosesti, bine, iti zice cineva ceva si rosesti si te simti aiurea incearca sa nu il bagi in seama, cand rosesti gandestete la altceva, relaxeazate, si gandestete ca e omenesc.

    1
    0

  • oana pe 19 Mai 2010, 22:55
    roseata

    :( Si eu am aceeasi problema...dar mai rau...ca nu ma rosesc asa uniform...mai imi ies si niste pete...si pe piept...si pe fata cand am emotii sau sunt agitata. e foare neplacut...mai ales cand toti ma intr ce ai patit?de ce te-ai rosit asa? si eu habar nu am ce sa le raspund.

    0
    0

  • betivan ratat pe 12 Mai 2010, 18:01
    deea

    Buna.Deea iti multumesc pentru compasiunea ta,dar cred ca tu nu intelegi miezul problemei.Asta nu are nici o legatura cu probleme stomacale pe care le-am putea avea cei care suferim de boala asta.In cazul tau cred ca este vorba de efectul Placebo.De asta te vei convinge in timp.De fapt este vorba de creierul nostru.El comanda starile astea.Nu poti sa iti descri o perioada de 30 de ani de viata in cateva fraze.In cazul meu este vorba de faptul ca m-am saturat sa ma lupt cu morile de vant.Pur si simplu am obosit.La un moment dat,din cauza ca m-am saturat de batjocura celor din jur am inceput sa fac antrenamente de forta.Si nu de orice fel.Din acelea dure.Pentru ca nu imi era mila de corpul meu.Pentru ca nu il iubeam.Am ajuns sa fiu destul de puternic.Am avut o perioada scurta de glorie.Pentru ca in momentul in care baietii ,sau chiar barbatii ma persiflau ii scuturam bine.Ei dar dupa o perioada destul de scurta mi-am dat seama ca nu am nici o satisfactie de pe urma faptului ca oamenii ma respecta doar pentru ca le e frica de mine.Situatiile jenante nu au disparut pentru ca intram in contact si cu alte categorii de persoane decat cu baieti rai.Ar fi fost culmea-pentru mine-sa-i bat pe toti cei care faceau glume pe seama mea.Pana la urma m-am blazat.Am ajuns la concluzia ca asta imi e soarta.Dar sufar.Si suferinta asta o diminuez cu bautura si tigari.Asta sunt eu...

    0
    1

  • ana pe 11 Mai 2010, 18:44
    ..

    ma inrosesc ca o idioata, aprope de fiecare data cu moriv, ..., cum ar un subiect mai nu stiu cum, discutia cu un tip(anume:-j)cand ma enervez, ma urasc, nu mai suport chestia asta. de ce eu???:(((, de ce noi??:((...e ff stanjenitor, si penibil, si cum mai vrerti....nu cred ca vreodata m`as putea sa ma obisnuiesc cu ideea, sincer...in momentele alea, pur si simplu vreau sa mor:((....as vrea ..n u stiu...sa iau ceva si gata!! sa nu mai am problema asta:(

    1
    0

  • deea pe 11 Mai 2010, 00:26
    betivan

    Imi pare foarte rau sa aud povestea ta....nici a mea nu e foarte frumoasa, dar problema mea are remediu (am o gastrita mai "ciudata" si se manifesta asa) si pe plan alimentar se poate rezolva. Vreau sa stiu daca ai fost la doctor? Daca da, ce ti-au spus? Te rog, raspunde-mi, vreau sa te ajut (daca e pe plan medical- probleme stomacale). Nu lasa asta sa-ti conduca viata, daca e vb de viitorul tau oricat de tare te-ai inrosi. Unii oameni nici macar nu fac parte din viata ta, asa ca..... PS: Nu mai bea si nu mai fuma, astea sunt stimulente si te inrosesti si mai tare. Poate chiar ar trebui sa ne organizam si eventual sa ne facem o rezervatie in care sa traim doar noi :-p :-))))))))

    1
    1

  • betivan ratat pe 10 Mai 2010, 18:09
    cel mai crunt blestem

    Buna.Si eu am aceasta problema.In copilarie a mai fost cum a fost.In adolescenta oriunde mergeam aproape toti faceau misto de mine.Am trait mereu cu speranta ca odata cu maturizarea o sa scap de boala asta.N-a fost asa.Treptat mi-am pierdut increderea in mine,nu m-am dus la facultate desi in generala si in liceu eram foarte bun.Acum la 30 de ani sunt un betivan ratat,m-am apucat de baut si de fumat.Stiu ca nici asta nu-i un remediu dar cand sunt beat uit de asta.Cineva, nu stiu, soarta,divinitatea sau altcineva respectiv ceva si-a batut joc de noi si am impresia ca se si distreaza punandu-ne mai mereu in situatii stanjenitoare.Poate ar trebui sa ne organizam si eventual sa ne facem o rezervatie in care sa traim doar noi.Macar am scapa de batjocura celorlalti.

    3
    0

  • cocoleta14 pe 17 Apr 2010, 00:16
    ma rosesc mereu!!

    buna!vad ca foarte multi au acceasi problema ca si mine desi eu am senzatia ca sunt singura persoana cu handicap din lume!si eu ma rosesc mereu,dintr-o data simt ca imi arde fata si ma transform intr-un rac.bineinteles sunt si in zodia rac!eu sunt ff stresata problema mea este ca sunt si timida si atunci cand vreau sa scap de acest complex si indraznesc sa vorbesc in public sau ceva de genu ma rosesc si ma pieerd.ce sa va spun in scoala generala imi spuneau colegii*porodiica*...si imi spuneau la un moment dat atat:roseste-te si ma roseam urgent!cred k boala asta vine dinauntru,fiidnca sunt prea slaba!as face orice sa scap de complexul asta!

    1
    0

  • ela pe 16 Apr 2010, 17:16
    e penibil rau dar rosesc fara motiv!!!

    ma aflu in aceeasi situatie ca voi toti...sunt atat de satula incat m am gandit sa apelez la ajutorul unui specialist.am 22 de ani si ma confrunt cu situatia asta de ceva ani...si la scoala..apoi la liceu...apoi la faculta....si acum in viata de zi cu zi.pfff....nu imi inchipuiam ca mai sunt atatia ca mine...nu e inbucurator dar macar ma face sa nu ma simt singura.ieri mi s a intamplat din nou..merg la un curs de limbi straine si...ne a pus sa ne prezentam...va inchipuiti ce fata de sfecla aveam.nu inteleg ce se petrece cu mine!chiar nu am motive sa ma simt prost fata de nimeni si totusi rosesc aiurea.va rog dati mi un sfat!am incercat o gramada de trucuri si nimic nu a dat rezultat.cred ca as avea nevoie de o terapie de grup...nu stiu.acolo as intalni persoane care au aceeasi problema si poate impreuna cu ei as reusi sa trec peste acest handicap.

    1
    1

  • Criss pe 7 Apr 2010, 23:20
    :I

    Momentul cand te irosesti este absolut penibil, incerc din greu sa-l controlez insa am observat ca numai gandul ka m-asi putea inrosii agraveaza situatia....macar daca m-asi inrosii la ceva concret, dar eu ma inrosesc cand profesorul ma intreaba ceva si tota lumea isi tinteste privirea asupra mea, ma inrosesc cand ma intalnesc cu prietenul meu cu care sunt de putin timp, pur si simplu am devenit obsedata de acest lucru. urasc ziuaaaaaa, o sa ajung sa circul numai noaptea macar atunci nu se observa. Si eu am gastrita cronica, probabil cauzeaza insa o sa incerc si eu sfaturile fetelor cu fond de ten mai inchis la culoare, poate totusi totusi nu se observa. Desi, daca stau mai bine sa ma gandesc rosam si prin clasa a 7-a iar atunci nu aveam gastrita. orikum din cauza acestui lucru intampin probleme de socializare si multe altele:(

    0
    0

  • Alex pe 6 Apr 2010, 14:46
    Solutie inrosire

    Am studiat mult pe internet si "inrosirea fetei sau doar in obraji"poate avea mai multe cauze,emotii,tulburari neurovegetative,gastrita etc sunt cateva chesti care pot da majoritatea suntem emotivi si daia ne facem nu ca am avea vro boala sau ceva,incercati sa mergeti al delmatolog,orcum mai ar fi o solutie sa va bronzati mult si nu se mai vede asa roseala,eu miam luat ogramada creme de soare ,cu ulei de masline etc si am un bronz fff frumos si pot spune ca daca sunt asa mai inchis la culoare acum nu se mai vede asa roseala din obraji ...

    0
    1

  • alex pe 30 Mar 2010, 12:36
    aceiasi problema

    totul a inceput acum 3 ani pana atunci nu ma inroseam absolut deloc orikt de penibila era situatia ( poate doar ma blocam un pic ) dar am fost odata in metrou cu niste colegi de la sc si incepusera sa faca niste glume pe seama mea at am inceput sa inrosesc foarte tare ( sunt si un pic claustrofob ) de at ma inrosesc asa fara motiv ( ma si gandesc cateodata : doamne dc ma inrosesc asa ? ) nu ma inrosesc cu toata lumea doar cu unii prieteni ( culmea prieteni foarte buni care stiu k nu au nici cea mai mica intentie sa ma fak sa ma simt prost ).Acum am 19 ani si vreau sa fac cv in principiu sa vb cu un medic imi puteti recomanda pe cnva !?!?!

    1
    0

  • manu pe 23 Mar 2010, 10:47
    un mare complex!!!!!

    Dragilor, eu ma lupt cu acest "handicap" de ani de zile. Este groaznic, ce sa zic. Am fost la dermatolog, psiholog, neurolog etc si 'geaba. Am 30 de ani si parca sunt o adolescenta. Am tot sperat ca odata cu trecerea anilor imi va trece, dar de unde........nici vorba.

    0
    1

  • manu pe 23 Mar 2010, 10:46
    un mare complex!!!!!

    Dragilor, eu ma lupt cu acest "handicap" de ani de zile. Este groaznic, ce sa zic. Am fost la dermatolog, psiholog, neurolog etc si 'geaba. Am 30 de ani si parca sunt o adolescenta. Am tot sperat ca odata cu trecerea anilor imi va trece, dar de unde........nici vorba.

    1
    0

  • anonim pe 20 Mar 2010, 20:24
    pt. toteu

    draga toteu si eu am avut aceeasi problema...POZELE DE ALBUM...se pare k fotografa era dragutza si n'am prea avut momente penibile in acea zi deoarece m'am dat cu fond de ten...care nu se prea observa.,dar cel putin nici roseata nu se vedea.De atunci knd am momente mai speciale unde sunt sigura ca voi avea emotii si ma voi face ca sfecla...din nouX(...ma dau cu ond de ten...chiar daca nu e pprea sanatos ma ajuta mult.De atunci nu prea imi mai ac griji,dar totusi ar trebui sa merg la un psiholog,poate ma va ajuta cu ceva pentru ca am problema asta de mai putin de un an.Inainte ma inroseam doar in cazuri extrem de penibile...

    0
    0

  • Blush pe 12 Mar 2010, 21:54
    va inteleg perfect...

    Nu-mi vine sa cred ca sunt atatea persoane care patesc chestia asta...credeam ca sunt printre putzinele persoane...E groaznic...de obicei sunt o fire sociabila mai ales cu prietenii mei de care nu ma simt f rushinata pt k imi cunosc probl sa zic asha...dar mi se intampla sa vreau sa spun ceva si simt deja cum imi ia foc fatza sau sa-mi placa de o pers si cand o vad sa devin roshieee...si cea mai oribila faza e cand te si intreaba:de ce te-ai inroshit? de parca nu era de ajuns cat de penibil te simteai...ma inroshesc spun eu fara motiv si e oribil...macar acum inteleg k sunt si altzii ca mn:D...nu ma bucur pt voi dar va inteleg si parca ma inteleg si pe mn mai bine...

    0
    0

  • Jiji pe 7 Mar 2010, 11:40
    same thing..

    Am 22 de ani si am aleiasi problema ca "dia67",dar si ca toti ceilalti de mai sus ..Culmea e ca parintii mi-au pus si numele gheorghe :)) si nu putini sunt cei care s-au legat de numele meu.Nu am nimic la stomac pentru ca asa sunt de cand ma stiu ;) Cui nu i-ar placea sa scape de aceasta povara si sa duca o viata "normala".Cu toate acestea,in timp ce inaintam in varsta,uitam ca avem aceasta problema. Cred ca nu sunt singurul care am refuzat sa ma duc la o petrecere,pe motivul ca as avea alta treaba "mai importanta", de teama rositului. Incet,incet,prietenii s-au rarit si regret acest lucru. Eu zic sa "nu va dati inapoi" de la nimic sau sa "va ascundeti" din cauza acestui defect,si probabil va veti "vindeca" mai repede decat mine ;)

    0
    0

  • george_miso pe 24 Feb 2010, 11:37
    fff greu

    si eu am aceasi problema si sincer m.am saturat....dia67 dc vezi mesajul mi.ar fc placere sa discutam....

    0
    0

  • dia67 pe 14 Feb 2010, 20:30
    nu prea avem ce face

    nu cred ca exista o solutie care sa ne ajute in rez acestei probleme. depinde mult de psihic. si eu ma inrosesc din orice.am 23 ani si din cauza asta nu am prieten. stau mai mult izolata si mi am propus sa tac cand aud ca altii vb ,tocmai ca sa nu mi se mai intample asta.cand sunt luata prin surprindere, nici nu mai stiu de mine. mi e foarte greu, avand in vedere ca interactionez cu oamenii foarte des.(asta mi e meseria). nu pot sa cer sfaturi ptr ca stiu ca nu exista. e cea mai mare durere a mea. uneori mi as dori sa fiu muta ,astfel incat sa nu mai fiu nevoita sa mai vb si ,implicit sa ma inrosesc. ne incurajam unul pe altul........

    0
    0

  • dia67 pe 14 Feb 2010, 20:26
    nu prea avem ce face

    nu cred ca exista o solutie care sa ne ajute in rez acestei probleme. depinde mult de psihic. si eu ma inrosesc din orice.am 23 ani si din cauza asta nu am prieten. stau mai mult izolata si mi am propus sa tac cand aud ca altii vb ,tocmai ca sa nu mi se mai intample asta.cand sunt luata prin surprindere, nici nu mai stiu de mine. mi e foarte greu, avand in vedere ca interactionez cu oamenii foarte des.(asta mi e meseria). nu pot sa cer sfaturi ptr ca stiu ca nu exista. e cea mai mare durere a mea. uneori mi as dori sa fiu muta ,astfel incat sa nu mai fiu nevoita sa mai vb si ,implicit sa ma inrosesc. ne incurajam unul pe altul........

    0
    0

  • rebecca pe 9 Feb 2010, 20:50
    rosesc

    lucrez la biroul de informatii la o firma importanta din tara, dar de multe ori cand vin clientii si ma intreaba lucruri la care nu stiu ce sa le raspund concret, ma agit si incep sa rosesc. deasemenea rosesc si in situatiile in care ma cearta sefii din cauza unor greseli. rosesc destul de des si oricat as incerca, nu pot sa ma stapanesc. va rog sa ma ajutati pt k ma simt inferioara celorlalti si nu mai vreau asta. vreau sa am curajul sa infrunt toate situatiile cu fruntea sus si cu orice risc. va multumesc ...

    0
    0

  • antonia pe 6 Feb 2010, 10:21
    si eu simt la fel uneori:(

    dar nu stiu daca mi se trage de la gastrita sau nu

    0
    0

  • deea pe 30 Ian 2010, 17:12
    lamurire

    mergeti la dr. de familie si cereti o trimitere la gastroenterologie ( ptr endoscopie sau bariu) sa vedeti daca problema vine de la stomac (gastrita) sau nu...desi nu va doare stomacul, poate, de acolo vine problema....in cazul meu asa a fost...daca ati epuizat toate metodele cunoscute de voi mai incercati-o si pe asta, succes!....daca aveti intrebari o sa va raspund cu placere

    0
    0

  • deea pe 30 Ian 2010, 16:55
    toteu

    daca problema ta se trage de la stomac iti recomand sa bei un suc de morcovi in ziua in care trebuie sa faci poza ptr album...iti calmeaza stomacul si are efect imediat, nu o sa rosesti ( acum nu pot sa garantez...nu stiu cat e de serioasa problema ta si depinde si ce mananci in ziua aceea)...dar caldura e destul de probabil sa o simti

    0
    0

  • toteu pe 29 Ian 2010, 22:40
    :((

    am aceeasi probl..rosesc cand ma intalnesc cu cineva pe str..rosesc cand trebuie sa zic ceva in fata clasei..rosesc chiar si atunci cand stiu ca trebuie sa ma intalnesc cu cineva..rosesc la lucrari..am inceput deja sa-mi fie frica sa mai cunosc baieti pentru ca rosesc mereu.:((:((...in curand voi face pozele pentru album si deja vad ca, in momentul cand va fi sa fac poza voi fi rosie ca racu la fata...si e naspa o sa fiu toata rosie in poza:((( cum as putea sa fac sa nu mai rosesc? macar pentru o zi:(((((((( help!!!!!!!!!

    0
    0

  • Baldin Daniel pe 20 Ian 2010, 17:18
    inrosire

    buna ziua ,imi puteti da si mie un sfat ce trebuie sa fac unde trebuie sa ma duc , mi se intampla aceiasi problema ma inrosesc la fata mai mereu.ast un rasp. va multumesc

    0
    0

  • anonim pe 5 Ian 2010, 16:52
    nu mai rezist

    pur si simplu nu mai suport.rosesc fara motiv aproape tot timpul..la scoala e un efort foarte mare sa vorbesc in fata clasei sau chiar sa sterg tabla fara sa aud un comentariu de genul:"dar de ce te'ai rosit asa?"...este insuportabil sa simt cum fata mea ia foc.si ma simt de'a dreptul penibila cand toate privirile sunt atintite spre mine.

    0
    0

  • r1qu3lw3 pe 19 Dec 2009, 01:21
    ce sa zic??

    mai...si eu fac bininteles aceeasi treaba ca si voi....mi-a fost greu...la inceput...ati vazut cu totii...daca vrei sa mintii...te inrosesti...daca vrei sa pari serios te inrosesti...daca vrei sa copiezi...la fel....daca te intilnesti cu cnv care nu l-ai mai vazut de mult la fel ........fel si fel de cazuri aceeasi problema...cred eu ca tine mult de psihicul tau....adevarul ca am 21 de ani rosesc mult mai rar ca inainte....nuj cred eu ca e oleaca vb si de sex...shi cat de regulat faci...acum daca gresesc....ma scuzatii....alta metoda am mai gasit in relaxare....nuj cati dintre voi consumatii alcool...eu unul cand sunt in stare de ebrietate...nu rosesc....am incercat sa redau aceeleasi sentimente atunci cand sunt beat...momentelor cand simt ca rosesc...surpriza....cu cat ma simt mai nepasator....cu atat ..ma simt eu mai bine.....STIU MOMENTELE CAND ROSITI FARA ROST ....E PENIBIL...

    0
    0

  • Cristi pe 25 Nov 2009, 13:57
    unde?

    Am si eu o intrebare, la ce medic ar trebui sa merg ca sa scap de aceasta roseata in obraji? Ma refer, ce specialitate ar trebui sa aiba acesta? Dermatolog .. sau ce? Mersi.

    0
    0

  • Alex pe 16 Nov 2009, 21:07
    Inrosire

    Am fost de curand la doctor cardiolog si la psiholog unu foarte bun in bucuresti deci aceeste "emoti" sunt ori pe baza de stres ori am mostenit,uni dintre noi putem avea probleme ceva la sanatate eu de exemplu am facut tahicardie de la stres mai multe si am luat niste tratament si de la psiholog si de vro luna am terminat si ma simt super bine nici nu ma mai inrosesc bine nu sunt nici alb la fata dar un pic asa o culoare trebuie sa fie ,sanatate la all si traiti-va VIATA faceti-va familie copii cand va veti face mari asta conteaza cel mai mult ,si incercati sa nu va STRESATI ba chiar bucurati-va de viata buna sau cu aprtile ei rele sall all......

    0
    0

  • amalia pe 11 Oct 2009, 16:09
    @geo

    si cum ai spsu si tu... daca as inrosi doar putin in obraji ar fi ok... dar ma inrosesc pe toata fata..si pe frunte..

    0
    0

  • amalia pe 11 Oct 2009, 16:07
    @geo

    si eu la fel.. atunci cand sunt luata pe nepregatite, cand sunt privita de multi oameni, cand citesc in fata clasei (sau si in banca), cand vorbeste cineva cu mine (chiar si cu mama cateodata)... e cam penibil, as vrea sa stiu cum ma pot controla...

    0
    0

  • geo pe 10 Oct 2009, 22:19
    Aceeasi problema...

    sunt in aceeasi situatie ka voi..rosesk din orice fleacuri, desi cateodata nu simt nici o emotie. atunci cand ma rosesk ma controlez foarte repede in momentul cand ceilalti nu observa ka m-am inrosit, iar alteori starea mea se accentueaza in momentul in care cel de linga mine se minuneaza ..vai ce te-ai rosit , si hey iaute ce s-a rosit tipa. problema mea este ka nu poot sa vorbesc at cand sunt privita de o multime sau cand exista situatii care ma iau pe nepregatita. Eu am gastrita acuta dar pana sa citesti comentariile voastre nu am crezut ka aceasta este o cauza pt rosit. Chiar nu stiu ce sa fac, am situatii cand ma controlez f repede alteori as vrea sa bag capul in pamant ca un strut. n-ar fii o problema daka as rosii putin in obraji, eu park rosesk pe toata fata, penibil...

    0
    0

  • popica pe 21 Sep 2009, 15:05
    Solutie?:))

    Ma deci e penibil...devine insuportabil sa stau la scoala ca tot rosesc la orice comentariu.mai grav e ca stau intr-o clasa cu ..nesimiti sa zic asa... si sunt baiat..si e nasol....si se intampla din ce in ce mai des si al naibii sa fiu daca cred macar putin ca imi va trece.pana si profii fac caterinca pe seama asta....ceva solutii mai practicabile..usoare?

    0
    0

  • cristi pe 9 Sep 2009, 23:52
    Solutie

    Eu am vazut pe un site acest "tratament".Uita-te in oglinda si propune-ti sa te inrosesti.Nu vei reusi.Incearca asta de mai multe ori pe zi.Iar cand te intalnesti cu o persoana care te facea sa rosesti spune-ti in minte"vreau sa ma inrosesc"...Eu am avut si inca mai am problema asta dar destul de rar.Incercati aceasta solutie si astept sa-mi spuneti daca are efect sau nu.

    0
    0

  • Alex pe 6 Aug 2009, 17:27
    Inrosire

    Mai oameni buni am si eu 16 ani sunt baiat si eu ma inrosesc cand sunt intr-un grup sau diferite ocazi cu oameni ma ia cu emotiile am un gol in stomac si imi bate inima tare si atunci ma inrosesc sar putea sa am probleme cu tensiunea dar nu sunt gras chiar sunt slab am 55 kg.Vro solutie?

    0
    0

  • deea pe 3 Aug 2009, 11:02
    formula AS

    http://www.formula-as.ro/2008/806/cititorii-multumesc-7/dupa-50-de-ani-de-gastrita-acida-m-am-vindecat-cu-sfaturi-din-formula-as-9137

    0
    0

  • deea pe 12 Iul 2009, 15:03
    Alice

    http://sanatate.ele.ro/Alimentatia-in-caz-de-gastrita_--a3620.html - alimente permise si nepermise.....Foarte Important: NU exagera cu zaharul si cu sarea, NU citrice, NU alim. prea calde sau prea reci, nici alim. PREA dulci sau amare, NU bauturi carbogazoase, NU condimente sau stimulente gen : cafea, cacao, NU mezeluri, NU muraturi....iti spun si alimentatia mea de la inceput (cate imi mai aduc aminte...): paine(dar care sa nu fie ff proaspata), mamaliga, cartofi fierti(natur), spagette cu branza si unt, miere(dar nu in cantitate prea mare), orez cu lapte(ff putin lapte), piure de cartofi, margarina/unt, oua fierte, pui fiert sau la gratar(fara pielita), IAURT(f important, eu luam activia simpla), pufuleti si biscuiti simpli(poti sa iei la scoala), fructe: banane, pepene galben, mere si piersici (toate coapte!) si apa poti sa bei de la robinet sau daca nu apa plata, ceai de flori de salcam...cat atat(cate imi mai aduc aminte…). Succes Alice!! :-)

    0
    0

  • alice pe 5 Iul 2009, 00:46
    deea

    deea poti dk te rog :poti sa spui pe langa sucul de morcovi ce alimente mai sunt bune pt stomac si care nu.pt k si eu am probleme cu stomacul si de asemenea aceeeasi problema cu rositul.ms mult

    0
    0

  • miki pe 1 Mai 2009, 12:23
    Deea..

    ms...cati ani ai?de unde esti?:)

    0
    0

  • deea pe 1 Mai 2009, 00:56
    ptr miki

    miki...asa era si la mine....ma uitam in gol si simteam cum rosesc, e adevarat ca tine si de psihic foarte mult, dar eu stiu.....eu atat vreau sa spun ca nu mai simt starea aceea de anxietate( gen: vai, simt ca o sa ma inrosesc) si eram intr-o permanenta agitatie din cauza asta ( momente penibile am avut si eu cu caru').....acum sunt f calma, DACA CHIAR e sa ma inrosesc nu ma mai inrosesc nici pe departe ca inainte ( un rosu f aprins), doar putin (si doar in cazuri de rusine extrema ;-)...ca toti oamenii de altfel. Nu mai fi atat de pesimista, daca nu te-ai nascut asa sigur se poate rezolva...mai greu dar hai ca se poate! ( incearca regimul, nu te lasa asa usor, eu am reusit...... ce-i drept in ani)....succes!

    0
    0

  • miki pe 30 Apr 2009, 22:54
    the same thing

    of:)) aceeasi problema,desi in ultima vreme le mai controlez (emotiile)daaar am si situatii de-a dreptul penibile.pot sa ma uit si in tavan si simt cum devin rac:)) este foarte greu sa traiesti asa.am ajuns la concluzia ca totul vine de la psihic,nu trb neaparat sa suferim de ceva.pana la urma este felul nostru de-a fii.trebuie doar control :).Eram si eu hotarata sa cer ajutor dar ma gandesc ca totul e din mintea mea.daca ma linistesc si accept situatia totul devine mai simplu si starea dispare

    0
    0

  • Alexandru pe 27 Apr 2009, 17:28
    la fel

    Buna. Am si eu o problema asemanatoare, ma rosesc tot timpu. Acum aproape 2 ani am avut probleme cu stomacul, un virus numit helicobacter, am facut tratamentu respectiv si dupa acea am facut si o endoscopie. Sa dovedit ca am si inceput de gastrita. Doctoru mia recomandat un tratament si a tine regim. De stomac mia trecut dar ma rosesc tot timpu. Ce pot face ?

    0
    0

  • deea pe 14 Feb 2009, 17:01
    buna Alex

    vroiam sa te intreb daca ai fost la vreun doctor?

    0
    0

  • Alex pe 13 Feb 2009, 21:08
    Am nevoie de ajutor !

    Buna la toti sunt baiat am probleme asemanatoare ca deea, si mam saturat am 16 ani sa de la varsta de 12 ani am inceput sa ma inrosesc la fel emotii ma ia cu caldurile si ma fac rosu raw in obraji va rog mult mai exista si altceva sa pot sa scap sau trebuie sa fac ca deea?ms mult

    0
    0

  • deea pe 21 Ian 2009, 16:55
    ptr Alin

    arsurile la mine erau la fata, imi ardeau obrajii si ma inroseam ingrozitor(acest lucru venind tot de la probl. cu stomacul)....exista fel si fel de cazuri, stii cum se spune :atatia oameni care au gastrita atatea tipuri de simptome, deci difera, iar la stomac....problemele au inceput mai mult dupa ce am inceput regimul, la orice detoxifiere pe care o incepi boala pare ca se agraveaza, dar acest lucru face parte din vindecare pentru ca apoi sa se vindece propriu-zis.....durerile erau cateodata groaznice, erau zile in care nu puteam sta in picioare, stateam ghemuita de durere, aveam cateodadta senzatia ca ma strange ceva la stomac, oricum nu prea pot descrie, alt simptom caracteristic era ca mi-era foame tot timpul.....dar nu am avut niciodata arsuri cand dormeam

    0
    0

  • Alin pe 17 Ian 2009, 21:49
    Buna

    Deea cum se manifesta problema legata de stomac la tine mai exact? Aveai cumva arsuri foarte des mai ales cand dormeai? Sau ce alte simptome aveai?

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod