Nu mai vreau sa rosesc!

De mica ai avut aceasta problema - la orice privire aruncata asupra ta, la orice critica sau, dimpotriva, la orice compliment adresat, te imbujorai instantaneu si iremediabil. Roseata din obraji cauzeaza oamenilor foarte multe frustrari si neplaceri, in special in societatea actuala, cand trebuie sa fii cat se poate de atenta la aspectul tau general.

Uneori, stanjeneala sau chiar rusinea provocate de aceasta imbujorare pot deveni atat de acute, incat persoana respectiva ajunge sa evite complet contactul social. De regula, discutiile cu alte persoane, fie fata in fata, fie la telefon, sunt asociate cu rositul.

Din fericire pentru tine, exista unele lucruri pe care le poti face pentru a imbunatati aceasta situatie si pentru a evita situatiile stanjenitoare si disconfortul total.

De ce rosesc?


Primul lucru pe care trebuie sa il intelegi atunci cand vine vorba despre imbujorarile involuntare este faptul ca reprezinta un lucru cat se poate de normal. Aceasta este modalitatea prin care natura decide sa ne dezvaluie adevaratele sentimente si emotii, intr-o situatie data.


Unii cercetatori au teoretizat ideea conform careia roseata din obraji este un element natural de atractie - in termenii evolutiei unei relatii, este mult mai sigur sa ai un partener de viata care nu poate minti fara sa fie descoperit. Bineinteles insa ca acesta nu este un test sigur si nu te protejeaza de suferinte neprevazute...

Ce pot face?


Relaxeaza-te. Rositul tinde sa se inrautateasca in momentul in care oamenii se simt stanjeniti din cauza rusinii resimtite pentru ca s-au imbujorat, ceea ce duce la aparitia unui cerc vicios. Cu cat devii mai tensionata in momentul in care simti ca te-ai inrosit, cu atat mai mult sangele este pompat cu forta in vasele de sange din zona fetei.

Atunci cand simti ca te "apuca", in mod deliberat lasa-ti umerii mai jos, relaxeaza-ti corpul si impinge-ti burta in afara. Va dura ceva pana te vei obisnui cu acest "exercitiu", asa ca este recomandabila exersarea lui.

Nu te ascunde. Un alt lucru care permite acestei situatii nu doar sa se mentina, ci si sa se agraveze, este faptul ca persoana in cauza tinde sa ascunda faptul ca s-a inrosit.

Exista insa ceva care te ajuta foarte mult fie sa diminuezi "simptomele" care arata cat esti de emotionata, fie sa le elimini aproape complet: anunta faptul ca vei rosi. "Ia uite, o sa ma inrosesc, mai mult ca sigur." sau "O, cred ca am rosit." sunt cateva dintre frazele pe care le poti folosi in astfel de situatii, pentru a clarifica lucrurile si a te linisti cu acest gand.

Accepta-ti felul de a fi. Este necesar sa iti modifici relatia pe care o ai cu acest obicei nesuferit al tau. Pe moment, incerci sa ascunzi faptul ca te-ai imbujorat, pentru ca acest lucru te stanjeneste foarte mult. Daca poti exersa relaxarea in astfel de situatii, garantam ca vei constata imbunatatiri. Acest proces va fi ajutat si de faptul ca accepti aceasta problema ca fiind parte a propriei persoane.

Poti incepe prin a-ti spune: "Momentan, sunt o persoana care obisnuieste sa roseasca mult." Suna ciudat, ca si cum ai recunoaste o dependenta de un viciu, dar daca reusesti sa accepti si chiar sa placi mai mult aceasta parte din tine, atunci mai mult ca sigura ca, pana la urma, problema va disparea complet!

De ce rosesc la fata: parerea celorlalti

Parerile altor persoane. Rusinea pe care o simti din cauza imbujorarii accentuate poate fi determinata si de gandul ca persoanele din anturajul tau te vad sau te considera drept slaba sau... prostuta.

Cu toate acestea, cu totii am trecut prin experienta stanjenelii sau aceea de a fi pusi, la un anumit moment dat, intr-o situatie neplacuta si incomoda.

Nu este un sentiment placut pentru nimeni, trebuie sa o recunoastem... Ca atare, orice persoana va fi sau ar trebui sa fie intelegatoare cu tine intr-o astfel de situatie. Nici macar nu merita sa pui la suflet ce spune cineva care te desconsidera din aceasta cauza...

Antreneaza-ti corpul. Iti poti "antrena" corpul sa se relaxeze in momentul in care simti ca te inrosesti sau ti s-a parut ca vei rosi. Este recomandabil sa incepi sa practici tehnici de relaxare, cum ar fi meditatia sau yoga.

O data ce simti ca te-ai relaxat cu adevarat, imagineaza-ti senzatia de roseata si impaca-te cu gandul. In clipa in care simti ca obrajii iti vor lua foc, exerseaza sentimentul de acceptare. Imagineaza-ti ce ai simti pentru cineva care sufera intr-o maniera similara si, inarmata cu aceste ganduri, menajeaza-te.
Nu-i asa ca deja incepi sa simti ca problema se amelioreaza? Mult succes!

 

Comentariile 101-150 din 212

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ionutsss pe 9 Ian 2011, 23:32
    rositul excesiv

    Am aceeasi poblema rositul fetei'pt cine vrea sa mai vb id meu e ionutzhp

    0
    0

  • dragos pe 6 Ian 2011, 00:03
    voi sunteti constiente de ce va plangeti?

    mai fete si baieti care rositi....voi sunteti constienti de ce va plangeti?....cum sa fie o problema faptul ca te inrosesti cand stai de vorba cu cineva?...ganditi-va ca e o reactie normala a corpului vostru. Inseamna ca nu v-ati confruntat cu adevarate probleme pe care nu are rost sa le amintim aici....sincer pe mine ma amuza subiectul discutiei.....o problema faptul ca ma inrosesc cand vorbesc cu cineva?......inrositul fetei va deranjeaza sau trairile interiore care determina aceasta reactie in functie de moment??

    0
    0

  • andrei pe 5 Ian 2011, 14:27
    andrada

    andrada vreau si eu id tau

    0
    0

  • betivan_ratat pe 4 Ian 2011, 11:37
    "An nou cu bucurii"-

    -va doresc tuturor celor care sufera de pe urma acestui"handicap" si sper sa gasiti cheia,care sa deschida usa de la incaperea in care va tine captivi acesta,pentru a va bucura cu adevarat de viata.Alecsandra,asta e cel mai urat cosmar si nu ma voi trezi din el niciodata.Imi urasc corpul,pentru manifestarile sale care mi-au adus atat de multa suferinta sufleteasca,cu o ardoare demna de un criminal crud si nemilos.Poate si din cauza asta nu vreau sa accept faptul ca asa sunt eu si sa lupt pentru a depasi starea psihica actuala,dar si leziunile provocate creierului meu sunt adanci si "sangereaza" continuu.Ne mai auzim...

    0
    0

  • alecsandra pe 27 Dec 2010, 23:21
    exista rezolvare la orice problema,cautati o!!!!!!!!!

    mai oameni,da voi va plangeti de probeme si nu incercati sa gasiti o solutie pentru a le rezolva!v'am lasat id ul meu daca vreti sa mai vb.............. si,betivan ratat,nu e totul asa de rau pe cat crezi tu!..........s'ar putea sa ai surprize...........

    2
    1

  • lory pe 22 Dec 2010, 17:17
    aceasi problema..

    nu credeam ca sunt atatea persoane cu aceeasi problema ca mine...am 22 de ani si sunt casatorita, stiu ca este foarte nasoala treaba..si ma simt penibil de fiecare data cand ma rosesc din nimicuri...ma regasesc in fiecare mesaj scris inainte...dar daca asta e problema...pe langa alti oameni care saracii au probleme mai mari..nu au de mancare..si sufera din alte cauze..problema asta..este chiar ultima...daca suntem sanatosi...si nu avem alte probleme decat asta..eu cred ca ar trebui sa fim multumiti..parerea mea;)

    0
    1

  • betivan_ratat pe 15 Dec 2010, 16:19
    Devin agasant

    Am recitit postarile si simt nevoia sa intervin.S-ar putea sa fiu cel mai "batran"rusinos din lume.Nu cautati tratamente miraculoase la boala asta,pentru ca nu exista.Are legatura cu anumite intamplari din trecutul fiecaruia,care au lezat iremediabil creierul.Nu cred nici in psihologi,pentru ca am citit despre destul de multe cazuri de depresivi,care au incercat sa-si trateze in acest mod problema si au sfarsit sinucigandu-se.Nici macar Dumnezeu nu ne va rezolva aceasta problema si in cazul asta nu stiu care este explicatia.Mi-a atras atentia o declaratie a unui om nu prea cult dar foarte bogat ,care sigur a inteles viata:"In viata daca nu ai noroc,te poti da si peste cap pentru ca nu poti face mare lucru".Parerea mea este sa va gasiti parteneri asemenea voua(rusinosi),de pe net daca nu reusiti altfel,va va fi mai usor sa infruntati rautatea din jur.Eu inca mai cred in existenta sufletului pereche,desi eu n-am avut parte.Va tin pumnii.

    0
    0

  • alecsandra pe 9 Dec 2010, 23:39
    terapie de grup

    propun o solutie utila pentru noi,the red,Ș)haideti sa punem bazele unui site pt cei cu probleme asemanatoare.un site in care sa comunicam toti,sa postam diferite solutii,poate sa organizam si intalniri de grup pt terapie psihologica,asta sunt sigura ca ar fi foarte folositoare.daca vom reusi sa vb liber poate vom depasi multe dintre temerile noastre care nu ne dau pace!ma gasiti la id mess deeaalesia! stop red!

    0
    0

  • iulia pe 8 Dec 2010, 22:22
    despre inrosit...:(

    ppai nu styu ce sa zic...credeti'ma k shi mie mi se intampla shi eu tot timpul am intentia sa ma ascund adik...sa fac ceva incat sa nu se vada k am inrosit...hey...ii chiar super penibil:(( o modalitate super sigura ,,anti-inrosit'' nu exista oare???:(( nu pot sa zic k ii cea mai mare problema...eu nu sunt o persoana timida da nu stiu ce se intampla de tot inrosesc:))...

    1
    0

  • betivan_ratat pe 6 Dec 2010, 17:04
    Andrada

    Sal Andrada.Asta facem toti cei care postam aici.Ne urlam disperarea si frustrarea ca nu putem duce o viata normala,ca a celor din jurul nostru.ID-ul meu este " greseala_naturii ".Eu nu prea stau pe mess pentru ca sunt destul de ocupat si pentru asta te rog sa nu te superi.Lasa-mi insa mesaje cu ceea ce te framanta si eu iti voi raspunde.Sa ne auzim cu bine.

    0
    0

  • mihaella pe 6 Dec 2010, 11:48
    nu mai vreau sa ma inrosesc!!!

    buna! si eu am aceasi problema ma inrosesc aproape mereu..:( cand sunt cu prietenul meu nu ma inrosesc dar cand sunt cu alti prieteni si trabuie sa vorbesc sau sa-mi spun parerea imediat ma inrosesc...cred ca e din cauza emotiilor ..cateodata pot sa controlez ma relaxez sau sunt concentrata pe ceea ce zice persoana cu care vorbesc...dak ma gandesc ca :"gata acuma ma inrosesc" gata imediat incepe fata sa ma friga nu stiu ce sa fac o sa incerc sa fiu mai calma si sa nu bag in seama pe lumea care ma cristica ca ma inrosesc.. asa sunt eu n-am ce face :) ;;) aveti grija si nu va inchide-ti in voi discuta-ti chiar dak va inrositi trece..uniii chiar imi spun ca sunt scumpica mai rosie la fata:)) e de bine :) papa

    1
    1

  • andrada pe 2 Dec 2010, 23:50
    as vrea id_ul lui"betivan_ratat"

    am aceiasi problema de mik si am aproape 20 anii,doar cand dau de gandul dak ma voi inrosii...ma panichez si rosesc instantaneu nu am ce face asta e...urasc chestia asta...as vrea sa urlu poate va trece odata chestia asta,aaaa si nu am probleme cu stomacul sau chestii de genu...

    0
    0

  • nikole pe 2 Dec 2010, 20:44
    Aceeasi problema

    Si eu am acceasi problema... si nu mai suport! de fiecare data cand vreau sa ma adresez catre cineva, ma inrosesc imediat si se observa nespus de mult pentru ca am si tenul mai deschis la fata!

    0
    0

  • rodica pe 2 Dec 2010, 16:03
    m-am saturat de roseata

    buna tuturor.ma regasesc in majoritatea situatiilor expuse de fiecare,e bine sa stiu ca nu sunt singura care trece prin asta. nu stiu ce sa fac pt ca am ajuns sa nu pot socializa din aceasta cauza,bineinteles sunt si f timida dar cand am si eu curaj sa spun ceva ma lovesc de pb ca ma inrosesc imediat si e f urat

    0
    0

  • ionela pe 29 Nov 2010, 11:08
    aceiasi problema

    sall la toata lumea din pacate am si eu aceiasi problema si ieste tare nasoala ma inrosesc din ori ce , dak cineva stie vrun remediu garantat sa lase un mesaj :-*

    0
    0

  • alecsandra pe 3 Nov 2010, 23:01
    pentru anonim

    hai mai! dute la el!.daca stii ca te place stabiliti o intalnire.

    0
    0

  • alecsandra pe 3 Nov 2010, 22:56
    special pentru betivan:)

    .......si eu sunt o persoana la fel ca voi,ma inrosesc din motive banale.totusi,nu o sa las acest lucru care imi limiteaza viata de zi cu zi,sa ma depaseasca emotional.m am documentat putin si am aflat ca persoanele care rosesc usor au o sensibilitate neurovegetativa.exista tratamente:operatorii,medicamentoase,hipnoza si diverse terapii psihologice.daca nu putei apela la nici una din metodele astea incercati varianta de a fi mai expusi societatii.credeti ma ca si mie mi e extraordinar de greu sa stau de vorba cu unele persoane si sa nu pot sa mi exprim parerile,ideile fara sa rosesc de parca mi ar lua fata foc,dar asta nu inseamna ca o sa ma resemnez,ca o sa devin prizionera propriilor mele emotii,nu! nu o sa renunt la atatea lucruri exceptionale:grupul de prieteni,glumele de gasca,chefurile de la camin,excursiile in locuri spendide,la dragoste.......NU O SA RENUNT LA NIMIC! A!special pt betivan:pacat ca te ai resemnat,cred ca esti o persoana extraordinara,dar te ai pierdut in idei absurde,care nu si au rostul!.de ce vrei sa mori ai primit darul de a fi in viata!gandestete la alte persoane care au un handicap mai mare ca al nostru,persoane care au boli crude,nu pot vorbi,auzi,merge si tu ai toate aceste lucruri si lasi roseata sa ti le ia!

    0
    0

  • anonim pe 3 Nov 2010, 17:18
    nasol

    Dap,stiu cum e.Ma bucur sa vad ca nu sunt singura care se confrunta cu asemenea problema.Si eu rosesc puternic si din orice cam de un an.Inainte am apelat la fondul de ten,dar era foarte nasol si aratam ca naiba...in vara am renuntat la fond de ten si pana azi nu m'am mai dat numai chiar la ocazii speciale.Observ ca,cu venirea toamnei incep sa rosesc din nou si cred ca atmosfera e de vina.Vara,cand e soare si cald cui ii pasa ca ai rosit?...tuturor li se pare normal si nici eu n'am avut probleme,ba chiar ma simteam bine sa pot rosi si sa zic ca mi-e cald.Da cum a venit toamna si atmosfera s-a schimbat,rosesc din nou si mai ales ca a inceput scoala,avem o multime de activitati si imi place mult un coleg cu care incerc sa socializez si cred ca si el ma place dar de cate ori vorbim sau ne apropiem rosesc instantaneu si e foarte nasol.Cred ca toata clasa si-a dat seama ca-mi place de el si mi-as dori sa pot socializa normal macar 1 data:((.(TIMIDITATEA E UN BLESTEM)

    1
    0

  • betivan_ratat pe 24 Oct 2010, 21:15
    Singur

    Suna aiurea.Am familie,ies printre oameni dar asa ma simt.Pana acum nu am gasit climatul potrivit pentru mine.E clar ca eu sunt de vina dar ce sa fac?Cu ce sunt eu de vina ca exist.M-a intrebat cineva daca vreau sa ma nasc? Mi-e sila de viata asta.Majoritatea o considera un dar .Si inca unul pretios pentru ca e unic.I-as face eu cadou unuia care spune lucrul asta viata mea.Sa o duca in spate sanatos mult timp pana cand va intelege ce simt eu.Astept sfarsitul.Cred ca e mai buna moartea decat viata asta mizerabila.

    1
    0

  • betivan_ratat pe 21 Oct 2010, 12:25
    Pentru darkgirldude

    Salut.Nici eu nu am baut ,respectiv fumat in copilarie si adolescenta.De inrosit la fata ma inroseam din cauza emotiilor puternice.S-ar putea ca asta sa fie explicatia si in cazul tau.Dar de asta doar tu iti poti da seama.Pe de alta parte reactia de inrosire a fetei cauzata de timiditate,nu o poti controla.Ea vine din subconstient si are legatura cu intamplarile din trecut,educatia parinteasca s.a.m.d.Iti recomand sa citesti un articol din ziarul Adevarul:"Este bine sa-l invat sa roseasca?".Este cel mai pertinent punct de vedere legat de rusine din cate am citit eu pana acum.

    0
    0

  • betivan_ratat pe 21 Oct 2010, 10:35
    buna

    Id-ul meu este: greseala_naturii .

    0
    0

  • eu pe 20 Oct 2010, 23:25
    buna

    "betivan ratat" tare mi-as dori si eu id tau daca se poate :)....sa discutam mai multe ...am si eu aceeasi problema la fel ca tine si am intrat intr-o depresie din care imi este foarte greu sa ies......

    0
    0

  • darkgirldude pe 20 Oct 2010, 01:48
    salut...

    am citit ca daca te inrosesti la fata tb sa nu bei alcool sau sa nu femezi... iar eu sunt o persoana care nu bea alcool sau sa fumez...si de aia tot ma inrosesc la fata. Oare de ce? poate cineva sa imi raspunda?

    0
    0

  • betivan_ratat pe 12 Oct 2010, 08:56
    viata asta e mizerabila

    Nu reusesc sa gasesc nici o explicatie logica pentru venirea mea pe Pamant.Dar ca bataia de joc la adresa mea sa fie maxima sunt si nemuritor.Ce dracu' se intampla cu lumea asta?S-a dilit de tot?Pana si '' Doamna cu coasa'' cred ca se drogheaza si isi face treaba in bataie de joc ca urmare a faptului ca i s-a taiat din salariu si sporuri.Pai cum altfel se explica faptul ca mor o gramada de copii si tineri ,a caror viata promite,e plina de satisfactii ,iar un rebut nefolositor ca mine traieste vesnic.M-am saturat pana peste cap de faza asta cu rositul.Oare cat mai trebuie sa sufar ?Sper sa-mi cedeze inima inaintea creierului...Asa gandeste un rusinos trecut de treizeci de ani.Imi doresc ca niciunul dintre cei care aveti aceasta problema acum in copilarie,adolescenta,sa nu ajunga la varsta mea,fara sa fi scapat de faza cu rositul ,caci e groaznic.Ce e mai naspa,e ca a murit pana si speranta.In copilarie,chiar si in adolescenta desi in mai mica masura,speram ca odata cu maturizarea voi scapa de handicapul asta.Dar nu a fost asa.

    0
    0

  • emma pe 29 Sep 2010, 17:22
    e greu

    eu de fel ma inrosesc cand colegele mele vrbesc de orice baiat fie ele frumos sau urat cu spume nu mai spoooorrrttt ma inrosesc shi knd un baiat imi ziec k am picioare frumoase ma inrosesc ca racul:(( nici nu pot sta in preajma baietzilor k ma inrosesc shi zimt k nu mai pot sa repir imi bate inima cu multa putere, nu mai suport shi e foarte nashpa va intzeleg :(( knd incerc sa ma abtzin sa fiu calma parka mai rau patzesc

    1
    0

  • ella pe 27 Sep 2010, 17:09
    timiditatea se poate rezolva!

    contactati o pe rodica prichici.va poate ajuta sa scapati de aceasta problema!id ul ei este pricrodica.eu am apelat la ajutorul ei si sunt alta pers acum.o zi buna!

    0
    0

  • betty pe 20 Sep 2010, 13:50
    aceeasi problema....:(

    Buna....sunt noua pe aici...dar ca si voi,am aceeasi problema....rosesc ft ft des din motive de nimic....daca un strain se uita putin la mine,gata!! :">....si e foarte frustrant X( :( ....chiar nu m-am gandit ca sunt atatea persoane cu aceasta `boala`,sa zic asa....am citit postarile voastre si chestia cu relaxatul cand simt ca rosesc e o idee foarte buna....sper sa mearga in cazul meu....va pup pe toti si sper sa depasim aceasta problema.numai bine :)

    0
    0

  • Oana pe 15 Sep 2010, 22:49
    continuare

    Parerea mea este ca de ce ne gandim mai mult la problema noastra, gen cluburi de oameni sau bautura, de ce o sa'i dam mai multa importanta cand se va intampla.. trebuie tratata cu indiferenta: iti spune cineva " ce te-ai inrosit!!" tu:"si ce daca, asa sunt eu :P". uite asa o sa uiti incet incet de asta fiindca n'o sa mai fie asa important pentru tine. De maine atitudinea asta o voi adopta iar daca are progrese va voi anunta .

    0
    0

  • Oana pe 15 Sep 2010, 22:28
    relax nu e nimic rau, e mai bine decat sa ai cosuri permanent:))

    aceasi problema...si eu ma inrosesc dar cand sunt intre prieteni pot sa revin la normal in nici 2 minute..cel mai mult ma enerveaza ca aceasta ne limiteaza posibilitatea de comunicare..de multe ori am vrut sa vorbesc ceva interesant cu persoane abia cunoscute sau profesori dar de fiecare data ma gandeam ca nu voi putea termna din cauza rosetii. asta e! am incerat chiar sa ma dau si cu mai mult fond de ten dar m'am inrosit si mai tare. NU!! cred ca o sa incerc de acum sa ma relaxez si sa gandesc ca Marius- e ff bun sfatul tau :) nu trebuie sa facem o catastrofa din asta ce daca m'am inrosit un pic trece si'mi continui viata linistita ssi poate cu satisfactia ca sunt mai deosebita :P

    0
    0

  • fack that pe 15 Sep 2010, 19:41
    CE SA FACI CAND ROSESTI ;)

    DAK ESTI BAIAT FAI CE FAC EU... COMENTEAZA SI RADE UNU LA SCOALA PE TEMA CA ROSESC IN 3 SECUNDE ARE RACHETA BAGATA PE GAT MAI PE ROMANESTE PUMNU ;) SI ATUNCI SA VEZI CE SE ROSESTE EL DE FRIKA :))) ASA AM FACUT EU SI MERGE VA GARANTEZ :) PS = PTR BAIETI METODA ASTA ;)

    1
    0

  • dannyella15 pe 11 Sep 2010, 12:10
    am si eu aceasi problema ca si voi

    sallut,prieteni! Am si eu aceasi problema ca si voi,si sincer nu stiu ce solutii sa mai gasesc.Ma simt penibil intotdeauna cand rosesc,si ideea e ca dureaza ceva timp pana imi revin.Ma consider si sunt considerata de catre profesori,colegi,o persoana inteligenta,capabila sa-si exprime punctul de vedere in public.Ei bine,doar stiind ce trebuie sa fac,anume sa vorbesc,rosesc imediat,ma emotionez si imi pierd tot curajul.Oare nu se poate face nimic pt asta,deoarece stiu ca sunt o multime de alti oameni in situatia mea?

    1
    0

  • dana pe 10 Sep 2010, 17:53
    m-am izolat

    m-am izolat de toata lumea nu mai ies aproape deloc.Cum vb cineva cu mine rosesc si cand realizez ca rosesc parca iau foc ,caut motive sa plec,am cateva luni de cand stau numai la calculator e singurul loc in care ma simt confortabil. Am avut o prietena care era mai tupeista. Stand pe langa ea mai imi trecuse socializam mai bine. eram mai sigura pe mine

    1
    0

  • betivan_ratat pe 10 Sep 2010, 12:33
    continuare

    Nu ma pot intelege.Am momente cand nu rosesc orice ar fi,alteori rosesc fara motiv.Creierul meu cred ca este bulversat cu totul.Raul vine,cred,din subconstient.Mi-as face o spalare de creier.Cred ca as fi un nebun fericit.

    0
    0

  • betivan_ratat pe 10 Sep 2010, 12:27
    buna deea si celorlalti frati de suferinta

    Imi cer scuze pentru sarcasmul afirmatiilor mele.Intentia mea nu a fost sa jignesc.A fost o rabufnire cauzata de frustrarile mele.

    1
    0

  • cucu pe 10 Sep 2010, 12:23
    ce se intampla

    Nu ne mai lasa sa adaugam comentarii?

    0
    0

  • Blush pe 8 Sep 2010, 20:52
    ...

    Am vazut zilele trecute la tv un psihoterapeut care vorbea de un "tratament" prin hipnoza pt. anumite probleme, gen: frica de avion. Ea spunea k hipnotizeaza pacientul si afla ce sentiment ii cauzeaza frica sau emotia rspectiva si k se poate bloca.Nu am inteles exact cum anume procedeaza dar oricum imi pare rau k nu am retinut numele ei sau a procedurii respective pt. k ma gandeam k ar putea functiona si cu inrositul.Chiar as incerca asha ceva...daca voi cunoasteti psihoterapeuti buni eu zic k merita sa intrebati.NU mai suport faza cu inrositul...si cel mai nasol e cand rad persoanele de tine din cauza asta...as vrea sa simta si ei ce simt eu atunci...

    0
    0

  • veronik pe 6 Sep 2010, 09:43
    ai dreptatea Ela...

    Ideea Elei ar fi super....o terapie de grup cu noi astia mai "speciali"...pacat k nu e cine sa o coordoneze....ce ziceti incercam?putem face un blog sau asa ceva....veniti cu idei.....

    0
    0

  • veronik pe 6 Sep 2010, 09:37
    roseatza asta:((((

    da...aceeasi problema....nush ma gandesc k asta ne face mai speciali intr-un fel...cum spunea cineva mai sus "credeam k is singura care roseste"...asa credeam si io dar se pare ca nu...desi nu mai cunosc pe nimeni in situatia mea in cercul meu de prieteni...nush e penibil cand stii ca urmeaza sa rosesti...cand stiu k am de mers undeva deja stiu k o sa rosesc asa ca mai bine incerc sa stau acasa...sau sa gasesc tot felu de motive sa aman...de multe ori as vrea sa intervin cu idei, sfaturi da cand stiu ce urmeaza mai bn nu...si e pacat....vreau sa inceteze k m-am saturat:((

    0
    0

  • deea pe 31 Aug 2010, 01:43
    buna betivan_ratat

    mi se pare ca esti 'putin' cam drastic...viata merita traita chiar si pentru putinele minute de bucurie, fericire, daca vrei...si pentru mancare buna:-). Oricum...nu baga in seama oamenii care nu fac parte din viata ta(cred ca am mai spus asta:-) , iar cei care te cunosc iti stiu problema si banuiesc ca te ajuta...putin sprijin moral nu strica deloc....chiar daca spunem noi ca nu avem vindecare. Si eu am trecut prin perioade cand imi doream sa dispar, sa nu mai exist, dar...acum imi retrag cuvintele:-). Nu stii niciodata ce vine, asa ca...oricum ma bucur ca ai mai revenit cu comentarii, sper ca data viitoare cu unele MAi optimiste :-)...mai umplem si noi pag. astea poate ne baga si pe noi cineva in seama si ne ajuta cu ceva.

    1
    0

  • betivan_ratat pe 24 Aug 2010, 14:04
    O rezolvare ''de moment''

    Mi-ar placea sa am totusi de ales intre a trai ''la infinit'' viata asta de rahat,ratat,rebut si a disparea pur si simplu de pe scena vietii.Asta mi se pare mie cea mai buna rezolvare de moment.Sper ca Dumnezeu sa-mi auda rugamintile si sa-mi daruiasca somnul etern,pentru ca zilele pe care eu le irosesc ar fi de folos altora.Faptul ca te obisnuiesti cu ideea ca asa esti tu nu o sa te consoleze tot timpul.Totul are o limita.Pana si rabdarea si anduranta la ironiile celor din jur nu sunt nelimitate.Pe langa asta si frustrarea ca nu-ti poti evidentia calitatile din cauza fricii de a nu rosi.Cam de asta au parte cei care rosesc.De asemenea este destul de greu sa iti gasesti un loc de munca.Uitati-va ce calitati se cer:indrazneala,tupeu,nesimtire.Televiziunea e la tot pasul.In scurt timp o sa traim ca la Big Brother.Si noua,rusinosilor nu ne place asta.Asa-i ca viata e frumoasa?Merita traita nu-i asa?De cine ar mai face misto smecherii daca nu am fi noi?Imi pare rau ca profetesc un viitor negru pentru noi rusinosii dar din pacate simt asta.Nu ne va fi usor deloc.Am putea ajunge ''boschetarii'' societatii.Va urez succes in lupta cu voi insiva.Ce daca rad de voi:rudele,prietenii,colegii,profesorii,sefii,strainii(in fond toata lumea)? Radeti si voi cu ei folosind autoironia ''vai ce m-am rosit''.O sa va simtiti perfect.Sa n-o faceti cu gura deschisa insa.O sa va curga din gura saliva plina de fierea dezgustului pentru voi insiva.Iar daca sunteti in apropierea unui oropsit al sortii pe seama caruia se face misto ca a rosit radeti si voi cu parere de bine ca de data asta ati scapat.Asta este de fapt rezolvarea acestei probleme.Pentru a scapa de rusine trebuie sa te inraiesti,sa devi ca ceilalti,sa intri in clubul celor care rad de cei sensibili.Asa vei scapa de rusine,devenind nesimtit,nedrept,insensibil,fals pana si in dragoste.Te vei schimba radical.Credeti-ma ca am vazut schimbarea asta la cativa cunoscuti de-ai mei.Eu unul nu am putut sa aleg calea asta...

    0
    0

  • PiperGirl pe 14 Aug 2010, 22:12
    Welcome in the club!

    De ce mereu am crezut ca sunt singura care se confrunta cu aceasta problema? Ar fi interesant sa discutam mai amplu despre aceasta tema poate pe un blog, sau forum special creat pentru cei care se confrunta cu astfel de probleme. E bine sa stii ca nu esti singur. Cred ca toti asteapta solutii minune care sa functioneze instantaneu. Dar... din experienta va spun ca lucrurile iau timp si depind de felul in care gandim. Cauza: complexele legate de noi insine, d efelul in care ne privim, de felul in care credem ca ceilalti ne judeca, de unele probleme neconstientizate din copilarie, de anturajul care nu ne sprijina in unele momente in care avem nevoie. Solutii de moment, care iti pot da mai multa incredere in tine : piele bronzata, fond de ten, coafura potrivita, exercitii fizice si de relaxare, inspiratul adanc cand simti ca "vine", autoironia "Vai, ce m-am rosit" etc...

    0
    0

  • oana pe 13 Aug 2010, 16:08
    si eu rosesc ... :(

    am aceeasi problema ca si voi ...ma simt tare oribil cand ma intreaba cineva de ce sunt asa rosie la fata..sau intrebari de genu ...mereu ma inrosesc cand vorbesc cu o persoana mai straina ..e tare rau ..as vrea sa fiu sigura pe mine si sa nu`mi fie rusine ca asta sunt da nu pot .. :( e rau ca ceilalti vad asta ca o gluma ...si isi bat joc de noi..

    0
    0

  • and pe 7 Aug 2010, 02:02
    Ce aiurea..

    vad k din ce in ce mai multi se confrunta cu prob asta...si yo am aceias prob din paakte:( d vreun 1 an..si e ff nasol,nush ce a mai fac..:-< am inceput sa stau numa in casa..nu doresc nimanui asa cv..asta e:|

    0
    0

  • Adi pe 27 Iul 2010, 21:50
    mda...

    aceeiasi problema o am si eu ... CAPUL SUS , VIATA MERGE INAINTE !!!! bucurati-va de tot ce puteti voi , ganditi-va ca sunteti unici , aveti toata viata in fata . si da suntem speciali , cine o sa ne iubeasca , o sa ne iubeasca si cu si fara roseata din obraji :) ! va salut si pe fete le pup , sa auzim de bine !!!!

    0
    0

  • Ana pe 13 Iul 2010, 14:06
    si eu rosesc

    Am 20 de ani si ma confrunt cu problema 'rositului' de curand.Sunt o persoana sociabila,prietenoasa,am o multime de prieteni si cunostinte,intotdeauna am fost indrazneata si niciodata nu roseam cand vorbeam in public,cand cineva imi facea un compliment sau cand ma intalneam cu o persoana publica;insa cam de o jumatate de an am inceput sa rosesc cand ma aflu in situatiile mentionate mai sus.Nu inteleg de ce am inceput sa rosesc tocmai acum la 20 de ani.Sunt o fire emotiva ,am fost dintotdeauna insa nu mi s-a intamplat sa rosesc pana acum o jumatate de an.As dori o explicatie la problema mea daca stie cineva.MUltumesc.

    0
    0

  • alexandra pe 13 Iul 2010, 10:05
    nu e chiar asa de rau

    stiu ca e nasol cu rositul asta!! si eu sufar de aceeasi "boala", dar am invatat cu timpul ca cei care indraznesc sa rada de faptul ca anumite persoane dau dovada de mai mult bun simt decat ei nu merita respectul meu. Eu una nu ii mai bag in seama. recunosc ca de fiecare data cand trebuie sa vorbesc cu cineva necunoscut trag aer in piept de mai multe ori ca sa fiu sigura ca nu o sa rosesc...dar pana la urma toti suntem oameni si trebuie sa ne acceptam asa cum suntem. Am avut si eu perioadele mele proaste cand nu mai vroiam sa ies din casa din cauza ca roseam imediat si nu doar in obraji, ma faceam ca un rac...dar acum la doar 22 de ani nu ma mai intereseaza..doar nu o sa ma inchid eu in casa cand sunt atatea de facut si de vazut ..doar din cauza faptului ca rosesc.. In ziua de azi ar trebui sa ne MANDRIM ca rosim pentru ca aratam si altora ca mai exista oameni SENSIBILI SI CU BUN SIMT :)) Multumesc frumos O zi buna tuturor!!!

    0
    0

  • yo.. pe 5 Iul 2010, 18:28
    Roseata asta..nui asa usor cum cred astia.sati spui ceva in minte..nu ajuta

    si la mn..la fel..e chiar enervant..mam saturat pur si simplu! numa de le o simpla privire ma inrosesc ..ditamai sa mai si vb...ma simt bn doar cand is yo singura .atunci is alba si nam o problema.....da ..nu poti trai asa singur..si asta...ma intreaba lumea...da ce ai?ceai patit? de ce esti asa rosie?...yo.ce sa le zik.....nuj ..mie una..imi distruge viatza.ma ascund mereu pe sub par..ca poate nu se mai vede asa tare...incerc sa nu vb..sa nu rad..sa nu zambesc delok..sau sa nu stau in soare ..ca dak mai stau si in soare..mai ales cku vara..deja pot sa ma pun pe ceva si sa incep sami plang de mila..

    0
    0

  • Betivan ratat pe 1 Iul 2010, 21:32
    Speciali?

    Imi pare rau ca unii dintre noi iau in deradere aceasta problema.Pe de alta parte sunt obisnuit.(Ce nu te omoara te intareste-nu-i asa?).Mai oameni buni,voi nu vedeti ca ''astia" vor sa ne extermine?Nu au nevoie nici de oameni cu bun simt si in nici un caz de oameni destepti.Suntem ca ereticii de odinioara.Din pacate,la un moment dat o sa va dati seama de asta.Ce facem noi aici e de fapt un strigat de disperare,pentru ca de terapie nici nu poate fi vorba.Asa ne-am nascut si asa vom muri.Inainte de a ma contrazice asteptati sa impliniti 30 de ani,sa fiti de sex masculin(in cazul femeilor nu ma pot pronunta) si sa aveti contacte dese cu o mare varietate de categorii sociale."Vae victis".

    0
    0

  • Marius pe 28 Iun 2010, 13:56
    speciali

    lasă ma ca noi ăștia care ne înroșim suntem mai speciali :) mai rar ca noi :> faza e ca uneori chestia asta ne da de gol când încercăm sa ascundem ceva ...

    0
    0

  • Blush pe 24 Iun 2010, 23:36
    Si eu patesc la fel...

    Maria inteleg ca e urata si situatia ta dar noi ne referim la faptul ca ne inrosim in anumite situatii si asta cauzeaza destul de multe glume de prost gust la adresa noastra si comentarii care ne fac sa ne simtim cat se poate de penibil. Nu sunt specialista dar probabil problema ta se poate rezolva daca ai cere parerea unui doctor, insa din pacate, a noastra e mai mult o problema la nivel de psihic. Va inteleg foarte bine pe toti, si la fel ca voi credeam k nu exista multe persoane ca mine. Mai rau e ca de multe ori am atatea de spus dar stiu ca daca voi incepe sa vorbesc in fata mai multor persoane ma voi inrosi si atunci renunt...Usor am inceput sa imi accept acest "defect" si sa le spun prietenilor mei k e ceva ce nu pot controla oricat de mult mi-as dori.

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod