Implica-te activ in viata ta!

De cate ori te-ai plans ca ceva nu merge bine in viata ta, ca in ultimul timp esti lipsita de satisfactii? Cu toate ca nu esti activa, crezi ca este normal sa fii fericita. Fericirea insa...
De cate ori te-ai plans ca ceva nu merge bine in viata ta, ca in ultimul timp esti lipsita de satisfactii? Cu toate ca nu esti activa, crezi ca este normal sa fii fericita. Fericirea insa nu vine din senin.

In realitate, lipsa de activitate este benefica doar in momentele de relaxare, necesare pentru refacerea efortului depus. Altfel, daca ne odihnim in permanenta, intervine plictiseala si devenim apatici.

Pentru a ramane cat mai plini de viata si fericiti, avem nevoie de activitati captivante, de ocupatii interesante, care sa ne mentina entuziasmul pentru o perioada lunga de timp.

Iar a te indragosti reprezinta una dintre formele principale de a fi implicat activ; a trai cu adevarat inseamna a face, a actiona, a iubi, a crea, a gandi.

Daca faci parte din categoria oamenilor care considera ca e greu sa se angajeze in activitati care ii solicita si ca e mai usor sa stea si sa nu faca nimic, incearca sa te implici in diverse indeletniciri si vei ajunge sa simti avantajele actiunii, sa iti placa si sa renunti la pasivitate.

Este posibil ca lipsa ta de activitate sa aiba la baza frica de esec, sa eviti anumite lucruri din teama ca nu vei avea succesul scontat si sa ajungi sa te minti ca nu esti interesata de ele.
In acest fel, vei sfarsi prin a nu mai avea nicio placere, vei deveni indiferenta si plictisita, iar acest drum duce catre depresie.

Increderea in propriul succes se leaga strans de activitate - pentru a avea incredere in tine, este necesar sa actionezi mai intai, pentru a obtine succesul dorit si pentru a-ti dovedi ca te poti descurca. Inertia si lipsa de activitate blocheaza dezvoltarea increderii in propriul succes si a increderii in dragoste.

Cu cat eviti mai mult o activitate, cu atat te obisnuiesti mai mult sa nu o incepi si cu atat iti va fi mai dificil sa te apuci de lucru.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod