Implica-te activ in viata ta!

Implicarea activa reprezinta un sprijin important pentru o viata fericita, iar prin inertie iti autosabotezi posibilitatea de a obtine satisfactii.

Iata cateva tipuri de activitati pe care le poti face, pentru a trai din plin:

1. Incearca sa fii preocupata in mod substantial de anumite persoane sau lucruri din exterior; oamenii din jur te vor recompensa cu atitudinea lor si vor ajunge chiar sa te iubeasca.

2. Intereseaza-te de oamenii din jurul tau doar de dragul lor, pentru ca tii la ei, si cauta exact oamenii care te stimuleaza sa faci acest lucru, datorita personalitatii lor.

3. Dedica-te unui domeniu care necesita efort si alege-ti un proiect solicitant, de lunga durata, care poate fi fascinant pentru tine.

4. Nu astepta sa-ti descoperi dintr-o data preocupari esentiale; acorda-ti suficient timp pentru a incerca o anumita activitate, pana devii captivata de aceasta.

5. Diversifica-ti interesele si cauta cat mai multe alternative: schimba genul de carti pe care le citesti de obicei, largeste-ti cercul de prieteni etc.

6. Lupta impotriva inertiei, inlocuind gandurile negative si frica de esec cu ganduri care te stimuleaza in diverse activitati.

7. Impulsioneaza-te sa actionezi intr-un anumit fel: invita o persoana la dans, vorbeste cu seful tau fata in fata etc.

8. Adopta, pentru o perioada, un comportament diferit fata de cel obisnuit, pentru a exersa schimbarea si pentru a observa avantajele obtinute.

Daca nici una dintre aceste metode nu a avut succes in cazul tau, apeleaza la un psihoterapeut, care te va orienta spre alte activitati placute si iesirea din starea de inertie, care te impiedica sa simti satisfactiile vietii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod