Dezvolta-ti carisma, ca sa ai lumea la picioare

Te-ai intrebat de ce dupa unele persoane, nu neaparat frumoase, se intorc toate capetele?
Te-ai intrebat de ce dupa unele persoane, nu neaparat frumoase, se intorc toate capetele? De ce unii oameni cuceresc asistenta, aparent fara niciun efort, in timp ce altii sunt transparenti ca un geam proaspat lustruit? Se numeste carisma si tine de resorturi foarte intime. Are legatura cu ceea ce specialistii numesc incredere in sine, dar este mai mult decat atat.

Ce este carisma? Dictionarele spun ca este "darul facut de zei oamenilor". Intrebarea este daca te nasti cu acest dar sau il poti cultiva? Raspunsul este de doua ori afirmativ: este un dar innascut, dar in acelasi timp ceva ce poti cultiva.
De retinut este faptul ca oamenii carismatici, sunt cei care cuceresc lumea.

Observa persoanele care iti plac


Iti place o persoana din anturajul tau? O admiri? Te domina? Sigur este vorba despre o persoana cu farmec, o persoana carismatica. Nu-ti ramane decat sa o observi. Invata de la ea ce anume face pentru a obtine simpatia celor din jur. Vezi cum reuseste sa-si impuna punctul de vedere. Nu trebuie sa o copiezi, ci sa intelegi care sunt mecanismele pe care le aplica. Carisma nu tine nici de aspectul fizic, nici de pregatirea profesionala, nici de pozitia din societate.

"Carisma, farmecul personal se poate descompune in elementele lui cheie. Capacitatea de a asculta, arta de a vorbi, talentul de a produce efecte, de a pune presiune, cum se spune, pe cei din jur. Sefii adevarat sunt carismatici. Statutul lor intr-o ierarhie sociala este in buna masura efectul farmecului lor personal", spune Tony Alessandra,  in cartea "Dezvolta-ti carisma".

Ia exemplu de la Sharon Stone


Un specialist, capabil sa vada dintr-o privire o personalitate carismatica, James Lipton, producatorul emisiunii "Studioul actorului", vorbeste despre Sharon Stone: "Chiar daca nu este singura femeie blonda, cu trup frumos si minte sclipitoare, Stone, este altceva. Nu poate lasa pe nimeni indiferent.
Are atitudine, se vede ca este permanent 'intr-un rol', care i se potriveste perfect. Cucereste fara niciun fel de efort, cu o naturalete dezarmanta pentru orice este in preajma ei. Si sunt convins ca nu este vorba doar despre  inteligenta"
, spune Lipton. Aceste continua si sustine ca Sharon Stone este cel mai bun "obiect de studiu" pentru cei care sunt interesati despre cum functioneaza farmecul personal. "Indiferent ce ar fi facut, femeia asta era in top. Are aspectul unei persoane care debordeaza de incredere in sine, este degajata, dar in acelasi timp fiecare muschi este tinut sub control.
Cred ca secretul ei este acela ca ea insusi crede in capacitatea ei. Daca vrei sa convingi, trebuie sa fi in primul rand tu, convins de farmecul tau personal"
, sustine James Lipton.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod