Cum să te comporți cu oamenii care cerșesc atenție?

Ai observat vreodată cum unii oameni vor să fie mereu în centrul atenției? Fie că este vorba de muncă sau interacțiunile sociale, aceștia cerșesc atenție. Ai de-a face cu acești oameni în mod regulat. Însă știi cum să te porți cu oamenii care cerșesc atenție?
Ce atitudine ar trebui să ai în interacțiunea cu oamenii care cerșesc atenție?

Oamenii care cerșesc atenție pot suferi de tulburarea de personalitate histrionică. Aceasta este caracterizată prin comportamente și emoții care cer atenția celorlalți. Iată cum te poți comporta în preajma acestor persoane!

1. Păstrează-ți calmul atunci când interacționezi cu ele

Persoanele acestea pot deveni agitate cu ușurință. În momentul în care îți păstrezi calmul când te afli în preajma lor, vei putea să le faci să nu adopte comportamente emoționale exagerate.

2.
Păstrează distanța


Fie că stai jos sau în picioare, este important să păstrezi o distanță rezonabilă față de persoanele care suferă de tulburarea histrionică. Acest lucru se datorează faptului că aceste persoane nu înțeleg foarte bine granițele. Dacă te apropii prea mult, acestea ar putea acționa necorespunzător față de tine.

3. Pune-le la îndoială comportamentul

Pentru ca această metodă să dea roade, trebuie să le pui la îndoială comportamentul într-o manieră blândă și prietenoasă.
De exemplu, dacă ți se pare că nu s-au îmbrăcat potrivit pentru un eveniment important, le poți pune întrebări. Ai putea prezenta problema astfel: "Hainele tale sunt uimitoare, dar nu crezi că s-ar potrivi altceva pentru acest eveniment?"

4. Recomandă-le clasele de meditație sau yoga

Meditația și yoga sunt cunoscute pentru ameliorarea stresului și pentru inducerea calmului. Acestea sunt comportamente pozitive, care pot fi deosebit de benefice pentru pacienții care cerșesc atenție.
Dacă tu faci deja meditație sau yoga, de ce nu le sugerezi persoanelor în cauză să te acompanieze?

5. Sugerează-le sfatul unui psihoterapeut

Dacă interacțiunea ta cu astfel de persoane ți se pare prea intensă, atunci ai putea să le sugerezi să caute consiliere profesională. Un psihoterapeut calificat îi va putea ajuta pe oamenii care cerșesc atenție să-și controleze simptomele. Căutarea excesivă de atenție poate fi un semnal de alarmă că o persoană suferă de tulburare de personalitate histrionică.
Prin buna cunoaștere și înțelegere a simptomelor asociate acestei tulburări, poți identifica persoanele afectate. Odată ce îți dai seama că unul dintre prietenii tăi suferă de această tulburare, poți urmări pașii de mai sus pentru a-l ajuta și chiar și pe tine în relația cu persoana respectivă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod