Cum să dresezi un șef nesuferit. 5 soluții


3. Nu lăsa ineficiența șefului tău să fie o scuză pentru a ta

În corelație cu punctul anterior, o modalitate productivă, cu rezultate pozitive în viitor, de a face față în prezent unui șef nesuferit este aceea de a te preocupa, în permanență, de propria ta evoluție.

Nu îți permite să te lași pe tânjala din punct de vedere profesional doar pentru că șeful tău este incapabil să fie un bun lider. În schimb, adoptă tu atitudinea de care ai vrea să beneficiezi din partea șefului tău direct, șlefuindu-ți astfel calitățile care te pot recomanda, la un moment dat, pentru o poziție de conducere.

4.
Comunică-ți nemulțumirile


Poate fi greu să îți aduni curajul - și să găsești abordarea potrivită - pentru a-i spune șefului tău ce te nemulțumește, dar inițiativa ta ar putea avea rezultate neașteptat de bune. Menținând o atitudine profesională, transmite-i superiorului tău ce anume te determină să fii un angajat demotivat în momentul de față și nu uita să îi oferi și soluții - în conformitate cu valorile lui, bineînțeles. S-ar putea să ai surpriza ca vorbele tale chiar să fie "înregistrate" și schimbarea în bine pe care ți-o dorești - chit că asta poate însemna și mutarea în alt departament, sub "oblăduirea" altui șef - să aibă loc mai devreme decât sperai.

5.
Cercetează atent viitorul loc de muncă


Dacă ai ajuns la concluzia că varianta optimă pentru tine în acest moment este să îți schimbi jobul și să scapi de șeful tău nesuferit, ai grijă să nu sari din lac în puț: investighează cu atenție companiile unde speri să te angajezi, politicile lor interne și stilul de management al celor aflați pe poziții de conducere. Abia dacă valorile sale sunt similare alor tale, ia decizia finală de a te îndrepta către o companie anume.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Emil pe 28 Ian 2015, 00:43
    cum sa dresezi un sef nesuferit

    Cel mai bun mod de a-l dresa pe șeful tău este să-l lingușești, cam asta ne sugerează acest articol! http://eymilus.blogspot.ro/2014/03/linguseala-frana-progresului-social.html

    0
    0

  • anonimescu pe 27 Ian 2015, 21:23
    cum sa dresezi un sef nesuferit

    La ce să-l "dresezi" e mai bun așa oricum orice i-ai sugera in general așa zisi șefi sufera de paranoia.Cuvintul șef e o exprimare total greșita in general cineva iți plateste timpul sacrificat din viața ta in folosul lui,din asta nu rezultă că-ți este ȘĂF blea...

    0
    0

  • filimon felicia pe 27 Ian 2015, 12:54
    cum sa dresezi un sef nesuferit

    Oricine poate fi domolit daca cunosti un pic de psihologie si posezi un pic de diplomatie. Orice om are si puncte slabe si forte, daca le descoperi pe cele slabe ai castigat jumatate de victorie. Cealalta jumatate o rezolvi cu diplomatia pentru ca si cel mai mare razboi s-a incheiat tot datorita diplomatilor.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod