Gătești acasă? Ai riscuri mai mari de sănătate!

Persoanele care gătesc acasă nu sunt mai sănătoase decât populaţia generală, contrar opiniei tradiţionale, întrucât ele prezintă riscuri mai mari de a dezvolta maladii cardiace şi de a suferi accidente vasculare cerebrale (AVC), potrivit unui studiu american.

Cu cât aceste persoane petrec mai mult timp în bucătărie, pregătind diverse feluri de mâncare, cu atât se înrăutăţeşte starea lor de sănătate, afirmă autorii studiului. Rezultatele cercetării contrazic opinia generală potrivit căreia preparatele gătite în casă sunt mai sănătoase, informează ziarul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

De asemenea, studiul sugerează că mâncărurile nu devin "mai sănătoase" doar pentru simplul fapt că sunt gătite în casă.

Printre motivele invocate de cercetători care ar putea să explice aceste riscuri medicale se află faptul că persoanele care gătesc acasă sunt mai generoase în ceea ce priveşte cantităţile de ingrediente nesănătoase, precum unt, zahăr şi sare.

De asemenea, aceste persoane mănâncă mai mult, întrucât se simt îndreptăţite să facă acest lucru deoarece au cheltuit mult timp şi energie preparând mâncarea.

Gustând des din preparatele culinare, în timp ce acestea sunt pregătite, persoanele respective se îngraşă de-a lungul timpului.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ana pe 17 Dec 2014, 15:22
    prostii

    ce tampenie de studiu..ne bazam un studiu serios pe ideea ca "este posibil ca alimentele comercializate în lanţurile de magazine să fi devenit mai sănătoase" ??? parca stiam ca studiile stiintifice serioase nu se bazeaza pe presupuneri ci pe date reale!!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod