Cum arată viaţa unei mame cu depresie postpartum. Fotografii şocante

Naşterea unui copil este un motiv imens de bucurie pentru orice femeie. Dar imediat după naştere, schimbările hormonale, transformările organismului şi schimbarea radicală a stilului de viaţă pot provoca instalarea depresiei postpartum.
Este o stare cu care se confruntă 1 din 7 proaspete mame, unele dintre ele chiar fără să realizeze sau fără să vorbească despre asta.

Este o altă faţă a vieţii de mămică pe care cei mai mulţi dintre noi nu o văd. Tocmai de aceea, o mamă din Statele Unite a decis să le arate tuturor ce înseamnă să suferi de depresie postanatală. Sătulă de imaginile perfecte cu proaspete mămici care inundă reţelele de socializare, Kathy DiVincenzo a decis să realizeze o şedinţă foto în care să arate faţa mai puţin cunoscută a vieţii unei mame care suferă de depresie postnatală.




Kathy suferă de depresie postpartum, anxietate şi tulburarea obsesiv-compulsivă.
Şi pentru că era conştientă de faptul că nu este singura mamă care se confruntă cu această problemă apărută după naştere, Kathy a decis să-şi împărtăşească povestea pe Facebook pentru a atrage atenţia asupra depresiei postnatale.

Mamă a doi copii mici, Kathy DiVincenzo i-a cerut ajutorul prietenei sale, fotografa Danielle Fantis, pentru a realiza o şedinţă foto tulburătoare. Imaginile arată cât de dificil este pentru o mamă care suferă de depresie postnatală să facă lucruri aparent banale şi cât de mult diferă starea sa de la o zi la alta.




Dacă în unele zile se simt bine şi încrezătoare, în altele abia găsesc puterea pentru a se da jos din pat. Postarea inspiraţională a tinerei mămici a fost distribuită de peste 70.000 de ori pe Facebook, potrivit boredpanda.com. Iar mesajul său este acela că nicio mămică nu trebuie să sufere în tăcere.

"Ambele ipostaze îmi reprezintă viaţa, în funcţie de zi. Dar aş distribui în mod normal pe reţelele de socializare numai una dintre aceste realităţi şi asta e adevărata problemă.
Cea mai epuizantă parte a depresiei postnatale este aceea că trebuie să o ascund. Mă străduiesc foarte tare să ascund această realitate pentru că ai putea crede că sunt slabă, nebună sau o mamă îngrozitoare şi sunt convinsă că nu sunt singura mamă cu depresie postnatală care are aceste gânduri
", a scris Kathy DiVincenzo în postarea sa.


Tânăra le sfătuieşte pe toate mamele care se regăsesc în povestea ei să vorbească despre depresia postnatală, să ceară ajutor şi să nu se ruşineze că trec prin această situaţie.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod