Care sunt formele discriminarii?

Cui te adresezi Daca te confrunti cu un comportament discriminatoriu din partea unei persoane sau a unui grup de persoane, fizice sau juridice, daca ai luat cunostinta de un act, o fapta de discriminare cu care se confrunta o alta persoana, sesizeaza Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), in scris, venind personal sa o depui sau trimitand-o prin fax, e-mail sau posta. Trebuie sa stii ca datele personale sunt confidentiale. De asemenea, poti sesiza faptele de discriminare direct instantelor de judecata.

Datele de contact CNCD sunt:
Adresa: Piata Valter Maracineanu, nr.
1-3, sector 1, Bucuresti;
e-mail: cncd@cndc.org.ro,
site: www.cncd.org.ro;
telefon/fax: 312.65.78/79/85


Petitia trebuie sa contina urmatoarele date obligatorii:

  • Numele si prenumele tau (a persoanei care sesizeaza);
  • Adresa pe care doresti sa primesti raspuns, adresa de contact pentru a se putea lua legatura cu tine, pentru informatii suplimentare, necesare solutionarii cazului;
  • Numar de telefon, pentru a putea fi contactat pentru informatii suplimentare;
  • Continutul plangerii, in care vei scrie detaliat faptele pe care le consideri discriminatorii.
    Trebuie scrisa cat mai detaliat si prezentate cat mai multe argumente in favoarea cazului tau pentru demonstrarea faptei de discriminare, imprejurarile in care s-a petrecut fapta, martorii care au asistat;
  • Datele de identificare ale persoanei pe care o acuzi de discriminare (adresa, eventual telefon, etc), necesare pentru contactarea acestuia in vederea audierii de catre Colegiul Director al CNCD sau pentru investigatii suplimentare.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anonim pe 29 Sep 2008, 15:50

    Articolul e foarte bun, sper ca-l vor citi citi mai multi, pt.ca scrie de o tema foarte actuala, se intimpla des sa fim discriminati, cine pentru un motiv, cine pentru altul, si e foarte important sa facem ceva, nu sa trecem peste.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod