Cand iti place sa flirtezi

Flirtul reprezinta arta de a sti sa fii seducator si irezistibil, de a recurge cu subtilitate la un intreg arsenal de priviri piezise, aluzii fine si gesturi pline de inteles...

Flirtul reprezinta arta de a sti sa fii seducator si irezistibil, de a recurge cu subtilitate la un intreg arsenal de priviri piezise, aluzii fine si gesturi pline de inteles; e un joc placut, un mod de  a spune "imi placi".

Cand flirtezi cu cineva, este nevoie sa folosesti atat tehnici verbale, cat si non-verbale de a-i trasmite potentialului partener ca i-ai remarcat prezenta.

Flirtul este o modalitate de a-ti petrece timpul si de a starni o reactie pozitiva din partea celorlalti, un joc amuzant, fara reguli prestabilite, prin care provoci: un zambet imbietor, mana trecuta cu dezinvoltura prin par, un joc de cuvinte sau miscari provocatoare ale trupului, o vaga atingere ca din intamplare.

Exista persoane carora ideea de flirt le starneste temeri, insa flirtul in sine nu este periculos, cu conditia sa te afli intr-un loc public, in mijlocul oamenilor, iar daca partenerul de flirt devine vulgar, e foarte simplu sa te retragi si sa pui capat jocului. Flirtul este o metoda rapida si eficienta de a-ti cunoaste partenerul - poate crea o amicitie intre doua persoane, fara a le impune constrangerile unei relatii unilaterale.

Exista diverse temeri si prejudecati in legatura cu flirtul: unele persoane se jeneaza sa fie vazute de cei din jur in aceasta postura, se tem sa nu fie considerate usuratice sau sa nu profite altii de ele.

Daca esti indrazneata si sigura pe tine, poti flirta fara teama la orice varsta - te vei impune in fata celorlalti si vei deveni irezistibila - si nu in ultimul rand, vei cunoaste persoane de sex opus, fara a te angaja in nici un fel. Ce poate fi mai frumos? Important e sa ai deplina incredere in tine si sa te placi asa cum esti, cu toate calitatile si toate defectele tale.

Scapa de complexe, temeri, ganduri negative si spune-ti in fiecare dimineata, cand te trezesti: "Voi reusi in tot ce mi-am propus, stiu ca pot!"; invata sa fii cel mai bun prieten al tau si sa te incurajezi de cate ori ai nevoie. Esti o persoana grozava, puternica, extraordinara si nimic nu te impiedica sa-ti atingi scopul - deci, il vei atinge!

Pana la urma, scopul evenimentelor sociale este sa te distrezi, asa ca, ce mai astepti? Distreaza-te, pastreaza-ti entuziasmul si buna dispozitie si include si flirtul in distractia ta. Daca nu stii sa flirtezi, invata, observandu-i pe ceilalti cu atentie.

Flirtul este o modalitate de exprimare, de afirmare a propriei personalitati, si de aceea tehnica folosita este specifica fiecarui individ, in functie de talentele pe care le poseda. Iata cateva sfaturi pentru a-ti proiecta o imagine pozitiva asupra celorlalti:

  •  Implica-te in actiuni menite sa-ti evidentieze latura pozitiva a personalitatii.
  •  Stabileste prietenii cu persoane influente.
  •  Inscrie-te in organizatii a caror activitate starneste admiratia.
  •  Fii buna cu tine insati si indeplineste-ti singura mici capricii; invata sa te auto-rasfeti.
  •  Imbraca-te cu hainele care iti plac oricand, caci ocaziile speciale apar doar de cateva ori pe an.
  •  Ingrijeste-ti corpul si fii atenta la detalii: incearca o pieptanatura noua, un parfum nou.
  •  Fii dinamica, arata tuturor ca iti place viata.
  •  Zambeste cat mai des si cei din jur iti vor zambi.


Flirtul inseamna sa folosesti contactul vizual si limbajul pentru a exprima prietenia si a-l face pe interlocutor sa se simta bine in compania ta; el dovedeste ca esti o persoana neinhibata si plina de umor. Este un joc placut si amuzant, care te ajuta sa capeti incredere deplina in propriile forte, sa te exprimi, sa te simti bine si sa starnesti o reactie favorabila.

Deci, de ce n-ai flirta?

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • corina pe 30 Mar 2012, 17:15
    interesant

    Este frumos si amuzant sa filrezi

    0
    0

  • Cristina pe 30 Iun 2008, 13:58
    Flirtul

    Deci in primul rind buna ziua!Ma numesc Cristina si va povestesc scurt povestioara mea.Ma intalnesc cu un baiat de sase ani,si in timpul acestuia mi-a atras atentia un prieten din gasca noastra,adica imi facea ochi dulci.Timp de un an am inceput sa flirtez cu el si era foarte placut,pana cand m-am indragostit de el complet,si eu simt ca si el e indragostit de mine,dar nu poate sa o spuna deoarece e prieten cu prietenul meu.Si iata am ajuns la o stare grava,nu pot dormi,nu pot sa maninc nu am pofte,si chiar pot spune ca si pling uneori.Eu in fiecare seara ma vad prietenii si il pe cel iubit in secret.Mi-e greu mult,foarte mult,rog am nevoie de sfatul psihologului.Multumesc anticipat!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod