Alanis Morissette transforma neimplinirile sentimentale in succes

Fac parte din generatia care asculta in liceu Alanis Morissette. Recunosc! Era o perioada de razvratire adolescentina, iar muzica si, mai ales, versurile melodiei "You Oughta Know"...
Fac parte din generatia care asculta in liceu Alanis Morissette. Recunosc! Era o perioada de razvratire adolescentina, iar muzica si, mai ales, versurile melodiei "You Oughta Know", ma faceau sa imi exprim mai bine acea furie a varstei. Sper sa pot sa ma "razvratesc" si pe 4 iulie, in prima zi de B'Estfest, cand compozitoarea si cantareata canadiana Alanis Morissette va concerta la Bucuresti, alaturi de Cypress Hill, UNKLE si Apollo 440.

Muzica dance, rock si actorie


Nascuta pe 1 iunie 1974, in Ottawa, Canada, Alanis si-a facut debutul muzical la varsta de zece ani, cand a inregistrat primul sau cantec, "Fate Stay with Me", pe care l-a trimis unui solist local de muzica folk, Lindsay Morgan, care a luat-o pe Alanis sub apripa lui protectoare, pentru a o lansa pe piata muzicala.

In 1986, Morissette si-a facut debutul ca actrita si a jucat 18 episoade intr-un show de televiziune pentru copii, numit "You Can't Do That on Television".

A urmat, la 14 ani, semnarea primului sau contract cu o casa de discuri, iar in 1991 a lansat albumul "Alanis", al carui succes i-a adus discul de platina in Canada si un Juno Award (echivalentul premiului Grammy in Canada), la categoria "Cea mai promitatoare vedeta feminina". In 1992 a lansat un alt album dance-pop de succes, "Now Is the Time".

In aceasta perioada, Alanis Morissette a cantat in deschiderea concertelor ce faceau parte din turneul rapper-ului Vanilla Ice.

Si-a continuat, in paralel, si cariera de actrita, aparand, in 1993, in filmul "Just One of the Girls", alaturi de Corey Haim.  

Debutul international a avut loc in 1995, odata cu lansarea albumului "Jagged Little Pill", care a intrat in istoria muzicii drept cel mai bine vandut album de debut al unei artiste solo - peste 55 de milioane de albume in toata lumea.

"You Oughta Know", primul single al albumului, a atras atentia publicului prin versurile destul de explicite, marcate de dorinta de razbunare, iar, mai tarziu, videoclipul piesei a inceput sa fie difuzat de toate canalele muzicale. Dupa succesul imens al acestei piese, au urmat alte hit-uri, precum "You Learn", "Hand In My Pocket". Cel de-al patrulea single lansat de pe acest album, "Ironic", a devenit cel mai mare hit al lui Morissette.

Albumul "Jagged Little Pill" i-a adus artistei patru premii Grammy: "Albumul anului", "Cea mai buna performanta rock feminina", "Cel mai bun cantec rock" si "Cel mai bun album rock". Acest material discografic a fost numit de revista Billboard "Cel mai bun album din ultimii zece ani", o distinctie oferita pentru cele mai bune vanzari si cea mai buna difuzare la radio din anii '90.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod