5 metode pentru a observa amabilitatea falsă

Uneori persoanele toxice din viața ta îți pot da impresia că sunt foarte interesate de bunăstarea și fericirea ta, dar realitatea este cu totul alta. Află cum poți ști dacă amabilitatea lor este falsă ori reală.
Dacă te întrebi din ce în ce mai des dacă toate complimentele primite sunt sincere sau de ce un prieten amână tot timpul planurile pe care le-ați făcut împreună în ultimul moment este posibil ca amabilitatea falsă să facă parte din viața ta. Dacă ești foarte atentă poți învăța să deosebești prietenii reali de cei care nu te apreciază în mod sincer. 
Prietenii adevărați te vor sprijini în orice situație, le va păsa de clipele dificile prin care treci și vor fi alături de tine. Nu-i va deranja dacă îți plac lucrurile obișnuite și nici nu vor încerca să-ți umbrească orice succes. Își fac timp pentru tine și știu să ierte pentru că au realizat că prietenia voastră valorează mai mult decât orice greșeală.

 
Iată care sunt semnele că prietenia cu o anumită persoană nu este bazată pe apreciere reciprocă:

 
1. Agresivitatea pasivă

Prietenii falși transformă adesea amabilitatea într-o armă. Pot găsi întotdeauna o modalitate de a te insulta chiar dacă aparent tocmai ți-au făcut un compliment.
În timp acest obicei îți va reduce încrederea în forțele proprii și este posibil să nu-ți dai seama ce se întâmplă.

 
2. Dezamăgirea constantă

Prietenii falși vor iniția adesea planuri, dar nu le vor respecta și nici nu-și vor face timp pentru tine. De exemplu, ar putea să cadă de acord să organizați împreună un eveniment iar apoi să lase totul în grija ta. Vor avea de fiecare dată o scuză perfectă pentru a explica de ce nu au putut să ajungă la o întâlnire astfel încât să nu se simtă niciodată vinovați că nu se țin de cuvânt.

 
3. Se așteaptă să lași baltă totul pentru ei

O astfel de persoană se va aștepta mereu să o pui pe primul loc. Își închipuie că viața ta se învârte în jurul ei și că lucrurile prin care trece contează mai mult decât orice altceva.
Are impresia că este mereu într-o competiție, iar când te face să renunți la ceea ce-ți doreai să faci este un fel de victorie secretă.

 
4. Bârfesc tot timpul

Dacă vezi că prietena ta îi bârfește constant pe cei din jur ar trebui să fie un semnal de alarmă major. Dacă discută în acest mod despre ceilalți, ce crezi că spune despre tine când nu ești lângă ea? Cu toții avem nevoie din când în când să ne exprimăm liber, dar dacă acest lucru presupune ridiculizarea sau criticarea celorlalți, afirmațiile nu au cum să provină de la o persoană amabilă cu adevărat.

 
5. Își accentuează propria importanță

Chiar dacă ai început un nou job sau ai fost promovată, prietenii falși vor găsi mereu o cale de a fi mai presus decât tine. Scopul lor este să te depășească întotdeauna, iar veștile bune de la tine vor fi în plan secund pentru că noutățile lor vor fi întotdeauna mai interesante. 
Nu este deloc o idee rea să excluzi persoanele toxice din viața ta.
Una câte una vor lua cu ele gândurile negative și nu vei simți lipsa unui grup de susținere care de fapt își urmărește propriile interese. Nu uita aceste indicii data viitoare când un prieten te dezamăgește. Poate că trece doar printr-o perioadă dificilă sau este posibil să fie nevoie să îl ții la distanță de acum încolo. Prietenii pe care te poți baza vor lua mereu legătura cu tine pentru că le pasă de ce se întâmplă cu tine și vor să te vadă fericită, dar cei falși te vor contacta în mod distant și te vor folosi ca punct de comparație pentru a arăta că sunt mai buni, mai interesanți sau au obținut mai multe reușite.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod