Ce efect are zăpada asupra ta? Magie, calm și amintiri

Odată cu temperaturile foarte scăzute și vântul rece, zăpada transformă complet decorul și creează un peisaj cu totul diferit de restul anului. Află ce efect are marea de alb asupra ta.
Cu siguranță este mai greu să fii optimist când afară se întunecă devreme și este foarte frig, dar există un element al iernii care te face să zâmbești în continuare: zăpada. De îndată ce peisajul după-amiezilor de iarnă este înlocuit de nămeți și oameni de zăpadă, sentimentul de respingere a frigului și tendința de a sta cât mai mult timp în casă sunt învinse de bucurie. Aspectul zăpezii elimină resentimentele, grijile sau emoțiile și te face să ai o perspectivă nouă, mult mai optimistă. Indiferent dacă alegi să privești decorul feeric de la fereastră sau să arunci bulgări și să construiești oameni de zăpadă, nu se  poate nega că fulgii de zăpadă ne transformă total starea de dispoziție și nimeni nu poate ignora sosirea lor.

 
Iată ce avantaje vei obține dacă urmează să ningă în zona în care locuiești:

 
1. Creează un sentiment de magie și entuziasm

„Zăpada aduce cu ea schimbarea, elementul de noutate și o nouă vizune asura lucrurilor care te înconjoară. Călătoriile pot fi întrerupte, vacanțele sunt mai deosebite sau reuniunile sunt anulate.
Această modificare a ritmului obișnuit revigorează mintea, te face să privești obiectiv ceea ce se întâmplă și să-ți rezervi timp pentru a savura ciocolată caldă sau pentru a face un om de zăpadă”
, explică dr. Sandi Mann, terapeut.

 
2. Stimulează calmul și relaxarea

„Zăpada care cade silențios în timpul nopții, creând un strat pufos și alb, îți va umple inima de speranță și bucurie. Chiar și în momentele extrem de stresante, zăpada are o putere remarcabilă de a instaura calmul asupra minții, corpului și sufletului”, scrie Novala Takemoto.

 
3. Te conectează cu amintirile din timpul copilăriei

„Fulgii de zăpadă și nisipul sunt cele două substanțe pure care sunt asociate cel mai des cu perioada copilăriei. Majoritatea persoanelor creează o conexiune între stratul neatins de zăpadă și momentele fericite, fără griji, din timpul copilăriei”, spune dr.
Mann. Specialiștii care analizează memoria emoțională, în cadrul căreia amintirile devin emoții, au concluzionat că atunci când zăpada ne evocă amintiri plăcute și emoțiile asociate cu ele devin la fel de reale. Dacă în copilărie te jucai vesel în zăpadă și râdeai de fiecare dată când apăreau fulgii mari și pufoși, cu siguranță acele amintiri te vor susține și acum, în momentele în care ești obosit sau îngrijorat ori ai nevoie de un plus de optimism.

 
4. Îți oferă ocazia ideală să te joci

Nu contează ce vârstă ai! Nu este niciodată prea târziu să construiești un om de zăpadă, să arunci cu bulgări sau pur și simplu să te plimbi în timp ce privești copiii care se joacă veseli prin nămeți.

 
5. Te învață să apreciezi momentul prezent

Fulgii de zăpadă cad, fiecare ca o piatră prețioasă, asemeni gândurilor care vin și pleacă. Este o experiență deosebită să fii primul care pășește în stratul neatins de zăpadă.
Inspiră adânc, observă cum s-a schimbat aerul peste noapte și lasă-te cucerit de priveliștea zăpezii. Întinderea albă elimină gândurile negative fără efort și te readuce în prezent, unde vei descoperi multe motive pentru care ești recunoscător că te afli aici și acum.

 
6. Apropie oamenii

Nimeni nu poate nega puterea zăpezii după o zi plină de activități precum săniușul, schiul sau construirea oamenilor de zăpadă. Îți oferă ocazia ideală pentru a petrece clipe deosebite alături de partenerul tău, cu animalele de companie sau alături de copii. Șemineul, șosetele pufoase, cănile de ciocolată caldă și persoanele dragi din jurul tău creează o atmosferă aparte care are drept bază zăpada de afară.

 
7. Îți arată că trebuie să apreciezi fiecare moment

Zăpada nu durează foarte mult timp. Soarele va străluci din nou, temperaturile vor crește sau poate începe ploaia, astfel încât nu vei avea la dispoziție decât un timp limitat pentru a te bucura de peisajul feeric.
De fiecare dată când decorul revine la cel obișnuit, apare iarba și vezi florile de sub stratul de nea, ai șansa unui nou început și poți elimina rapid orice gânduri care te îngrijorează.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod