4 trucuri din dormitor care îți pot îmbunătăți somnul

Poate nu ți-ai dat seama până în prezent, dar îți petreci o mare parte a vieții tale în dormitor.
Gândește-te la toate acele ore petrecute dormind sau la numărul de ore în care ai fost trează în timp ce erai în dormitor. Dormitorul este conceput pentru a transforma somnul într-o experiență bună. Este important să te poți odihni, pentru a-i oferi corpului energia necesară unei noi zile. Mai jos, poți găsi câteva trucuri din dormitor care îți pot îmbunătăți somnul. Iată care sunt acestea!

Ce trucuri din dormitor îți pot îmbunătăți somnul?


1. Iluminarea din dormitor


Lumina reprezintă un factor important, în orice încăpere în care te-ai afla. De aceea, trebuie să te asiguri că există un echilibru perfect între lumina naturală și cea artificială, în interiorul propriului dormitor.
Lumina soarelui ar trebui să pătrundă în cameră în anumite ore din zi. Acest lucru este important, deoarece lumina naturală poate elimina microorganismele din interior. Când vine vorba de lumina artificială, alege un bec care poate lumina toată camera, astfel încât să poți citi fără a-ți strica ochii. De asemenea, poți apela și la o lampă lângă pat, perfectă pe timp de noapte.

2. Pune câteva plante în dormitor


Nu ar trebui să aduci câteva plante în dormitor de dragul esteticii. Acestea pot îmbunătăți calitatea aerului din interiorul camerei.
Plantele transformă dioxidul de carbon pe care îl expirăm în oxigen. Acest lucru înseamnă că plantele din cameră te vor ajuta să respiri mai bine pe timp de noapte. Poți alege câteva plante micuțe pentru dormitor.

3. Investește într-un pat potrivit pentru tine


Există o varietate mare de modele și stiluri de paturi, iar cel pe care îl ai în prezent poate că nu este perfect. În cazul în care îți permite bugetul, poți investi într-un pat perfect pentru nevoile tale și care îți poate îmbunătăți calitatea somnului. 

4. Încearcă să izolezi fonic dormitorul pe cât de mult se poate


Există o multitudine de factori care ne pot perturba somnul, printre care se numără și: lătratul câinilor, claxoanele mașinilor și alte zgomote din afara casei. Acesta este motivul pentru care este important ca dormitorul tău să poată suprima zgomotul exterior.
În cazul în care dormitorul tău are pereți subțiri, poți instala diferite elemente pe pereți, care îți pot îmbunătăți somnul. Aceasta este opțiunea mai ieftină, însă poți apela și la o izolare fonică profesionistă, dacă este nevoie și dispui de un buget mai mare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod