vis

Visezi des? E semn de inteligență și creativitate

Data viitoare când ți se atrage atenția că te uiți în gol în timp ce faci o prezentare alături de colegi, îi poți spune șefului tău că visatul cu ochii deschiși te face un angajat mai inteligent și mai creativ. Potrivit unui nou studiu, este bine să visezi des.

Care este motivul pentru care visezi des?


Oamenii care au creierul eficient s-ar putea să aibă o capacitate prea intensă a creierului pentru a-și împiedica mintea să rătăcească, după cum a explicat Eric Schumacher, un profesor asociat la Institutul de Tehnologie din Georgia. Această descoperire este diferită de studiile mai vechi, care asociau frecvent visarea cu ochii deschiși cu note mici la testele de memorie și examenele de liceu.

Folosind scanările RMN, Schumacher și colegii săi au monitorizat activitatea creierului a peste 100 de voluntari cărora li s-a spus să se concentreze pe un punct staționar timp de cinci minute.
Cercetătorii au reușit să stabilească ce zone ale creierului lucrează împreună atunci când corpul este într-o stare de visare cât este treaz.

Apoi, participanții au fost rugați să completeze testele care le-au măsurat abilitățile intelectuale și creative, precum și un chestionar cu privire la tendința lor de a visa cu ochii deschiși.

Comparând rezultatele, oamenii de știință au descoperit că persoanele care au avut note mai mari la testele de capacitate visau cu ochii deschiși mai mult decât colegii lor mai puțin creativi.
Aceste rezultate au fost susținute de RMN-uri, care au arătat că persoanele care visează des cu ochii deschiși au un sistem al creierului mai eficient.

În momentul în care creierul este mai eficient, este mai probabil să visezi cu ochii deschiși în timpul sarcinilor din fiecare zi. Acest lucru se datorează faptului că ai mai mult spațiu de gândire. Aparent, există o modalitate ușoară prin care îți poți da seama dacă ai un creier eficient. Dacă poți să îți închizi atenția în timpul conversațiilor sau sarcinilor și să reiei fără să pierzi ceva important, înseamnă că te numeri printre oamenii cu un creier eficient.


Până în prezent, această asociere este corelativă, nu bazată pe cauză și efect, iar oamenii de știință recunosc că legătura dintre visatul cu ochii deschiși și eficiența creierului (inteligență și creativitate) ar putea fi însoțită de o a treia variabilă încă necunoscută. Oamenii au tendința de a considera visatul cu ochii deschiși ca fiind ceva rău. Încerci să fii atent la ceva și nu poți. Însă se pare că mitul nu este adevărat. Pur și simplu, unii oameni au un creier mai eficient.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod