Testul Szondi: Află care este latura ascunsă a personalității tale

Testul Szondi a fost conceput în anul 1935 de psihiatrul maghiar Leopold Szondi şi are ca scop descoperirea celor mai adânci impulsuri reprimate ale unei persoane pe baza simpatiei sau aversiunii cauzate de fotografiile unor psihopaţi.
Specialistul maghiar era de părere că aceste alegeri pot spune foarte multe despre o persoană. Caracteristicile care ne deranjează la ceilalţi sunt cele care ne-au creat un sentiment de aversiune faţă de noi înşine într-un stadiu timpuriu al vieţii şi de aceea au fost suprimate, potrivit learning-mind.com. 

Instrucţiuni: Priveşte cu atenţie cele opt chipuri din imaginea de mai jos şi alege-l pe cel care îţi provoacă teamă. Alege persoana de care ţi-ar fi cel mai teamă dacă ai merge noaptea singură pe stradă şi v-aţi întâlni faţă în faţă.
Citeşte apoi interpretarea cu numărul înscris în dreptul figurii.



Atenţie! Nu interpreta greşit rezultatele acestui test, care nu indică faptul că suferi de o boală psihică. Acest test face presupuneri asupra unor posibile impulsuri suprimate ale fiecărui tip de personalitate, în concordanţă cu teoria psihanalizei.

1. Sadicul

Este posibil să îţi fi reprimat unele experienţe din primii ani ai vieţii tale asociate cu un comportament autoritar faţă de ceilalţi, nevoia de a domina şi de a provoca rău celorlalţi. Dar ai reprimat astfel de porniri şi cel mai probabil eşti o persoană paşnică şi inofensivă.
Nu ai o relaţie prea bună cu persoanele care au autoritate asupra ta. Atunci când nu vrei să faci ceva, creezi anumite bariere cum ar fi, de exemplu, să întârzii sau să le arăţi că ai o dispoziţie proastă. Când trebuie să te aperi, alegi de obicei un tip de rezistenţă pasivă şi sfidarea, care în timp îi obosesc pe cei care îţi fac probleme.

2. Epilepticul

Atunci când se vorbeşte despre tulburările de personalitate asociate cu afecţiuni ale creierului, aşa cum se întâmplă uneori în cazul epilepsiei, unele dintre simptome sunt impulsivitatea, irascibilitatea, excesele de furie şi agresivitatea. Dacă ai ales chipul cu numărul doi, este foarte probabil să fi reprimat astfel de sentimente şi reacţii în prima parte a vieţii tale.
Eşti o persoană paşnică, amabilă, care pare responsabilă şi stăpână pe sine. Ai sentimente stabile şi te ataşezi cu uşurinţă de oameni, idei şi obiecte.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod