De ce le place atât de mult femeilor să se îmbrace în negru?

Fiecare sezon sosește cu noi culori care devin populare pentru câteva luni. În ciuda diferitelor trenduri, unele femei ignoră complet nuanțele favorizate și poartă mereu negru. Află care este motivul real al acestei preferințe.
Primăvara nuațele pastelate sunt în prim plan și vezi peste tot modele de haine cu flori. Vara intră în vizor culorile intense, care evidențiază bronzul atractiv. Galbenul cald, tonurile de verde, roșu și ruginiu sosesc odată cu frunzele de toamnă, iar iarna predomină albastrul închis și movul, în contrast cu bejul și albul. Totuși, există și femei care nu țin cont de variația culorilor care se poartă în fiecare anotimp, ci revin mereu la negru pentru a crea o ținută pe placul lor.
Această tendință ar putea părea ciudată, dar există o explicație pentru acest fenomen. Negrul predomină în alegerile vestimentare ale unor femei și nu este deloc întâmplător.

 
Un studiu al percepției

Fiecare culoare pe care alegem să o purtăm ne face să ne simțim într-un anumit fel, chiar dacă nu realizăm imediat. Acest aspect a constituit obiectul numeroaselor studii, în cadrul cărora participanții au fost chestionați cu privire la percepția pe care o aveau asupra diferitelor culori.
De asemenea, s-a analizat și ce culori li se păreau cele mai bune alegeri în anumite situații specificate.
Negrul a predominat de fiecare dată, 56% dintre participanți asociind această culoare cu seriozitate, maturitate, responsabilitate și încredere în forțele proprii. În alte domenii precum puterea de atracție și inteligența alegerea universală a fost tot negrul. Astfel, participanții au indicat că negrul este cea mai utilă culoare pentru întâlniri, interviuri, nunți, petreceri, excursii și multe alte ocazii.

 
Femeile vor să se simtă mai puternice

Având în vedere că majoritatea persoanelor asociază o ținută în negru cu prestigiul și încrederea în sine, nu este de mirare că femeile se simt bine atunci când optează pentru această culoare. Vor să arate că sunt pline de entuziasm și gata de noi provocări, iar negrul este ideal pentru a transmite aceste idei.
În afară de aceste considerente negrul le dă femeilor și sentimentul de siguranță.
Multe dintre ele aleg o ținută de această culoare pentru că le face să se simtă protejate de sentimentele pe care consideră că nu le pot controla. În plus, purtarea hainelor negre le ajută să fie sigure de puterea lor de atracție și să arate elegant în orice context. 

 
Poate fi vorba și despre modă

În majoritatea cazurilor femeile poartă negru pentru că le dă un sentiment de bine și se potrivește mai ușor în fiecare moment al zilei. Totuși, nu este vorba în mod exclusiv despre emoții, sentimente și percepții. Decizia de a purta negru poate fi motivată și de argumente mai simple. Ar putea fi pur și simplu o alegere dictată de modă.
Negrul este o culoare care se potrivește cu toate celelalte nuanțe, așa că este logic ca atunci când merg la cumpărături femeile să ia și haine negre pentru a le putea potrivi cu ceea ce au deja în dulap.
În acest fel nu se vor stresa căutând nuanța exactă a pantalonilor sau a fustei și nici nu vor fi dezamăgite când ajung acasă și constată că sunt diferențe semnificative între cele două tonuri ale aceleiași culori. În plus, există un consens cu privire la faptul că negrul te face să pari mai slab, iar acest deziderat este în topul listei femeilor.
 
Există foarte  multe motive pentru care vei continua să vezi ținute de acest tip în jurul tău. Indiferent dacă este vorba despre siluetă, un plus de încredere în sine sau confort este clar că negrul va continua să fie mereu nou și în tendințe pentru că îți oferă șansa de a te reinventa în permanență, chiar dacă aparent nu faci schimbări majore la nivel cromatic.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod