De ce ar trebui să laşi pe altcineva să-ţi aleagă poza de profil

Nimeni nu ştie mai bine decât tine cum ar trebui să arate contul tău de Facebook sau de pe alte reţele de socializare.
Este important să ştii ce vrei, iar când vine vorba de poza de profil, cu siguranţă ai ales-o pe cea care ţi se pare perfectă. Dar ţi s-a întâmplat să-ţi faci o poză despre care prietenii şi rudele să-ţi spună că arăţi foarte bine, deşi ţie nu îţi place deloc?

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii britanici, se pare că nu avem o percepţia prea bună asupra propriului chip. Felul în care te vezi diferă mult de felul în care te văd ceilalţi.

În cadrul studiului citat de byrdie.co.uk, fiecare persoană participantă a fost rugată să aducă un set de 12 fotografii cu ele, salvate de pe contul de Facebook.
Pozele au fost decupate astfel încât să rămână numai portretul. Apoi oamenii de ştiinţă le-au cerut subiecţilor să aleagă poza pe care ar vrea să o posteze pe diferite conturi, de la site-uri profesionale, la conturi de socializare sau matrimoniale.

De asemenea, i-au mai rugat să aleagă pozele care inspiră cel mai bine diferite calităţi precum atractivitate, încredere în sine sau responsabilitate.

Un alt grup separat de voluntari a fost rugat să evalueze aceleaşi fotografii, iar diferenţele au fost majore.
Pozele pe care fiecare persoană le-a ales să o reprezinte au fost notate ca fiind destul de slabe în ceea ce priveşte prima impresie, iar pozele pe care alţii le-au ales pentru ele au avut rezultate mult mai bune.


Înainte de a te grăbi să crezi că poza de profil nu are atât de mare importanţă, trebuie să ştii şi alte detalii oferite de oamenii de ştiinţă care au realizat studiului. Cercetările arată că prima impresie făcută de poza de profil a unei persoane îi influenţează serios pe ceilalţi atunci când vine vorba de decizii importante.
Oamenii decid în funcţie de poza de profil cu cine să se împrietenească, cu cine să aibă o întâlnire amoroasă sau pe cine să angajeze. Astfel că poza de profil îţi poate afecta atât viaţa personală, cât şi pe cea profesională.

În numai câteva secunde, ne formăm o părere despre caracterul unei persoane privind o fotografie cu portretul acesteia. Ar putea părea superficial, dar efectele sunt importante şi ne afectează şi viaţa reală, nu doar pe cea virtuală.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod