De ce este șamponul o iluzie în cazul bărbaților

Un frizer specialist din Boston, Van Capizzano, dezvăluie motivul pentru care șamponul este o iluzie în cazul bărbaților și de ce nu și-a mai spălat părul de la vârsta de 12 ani.
De ce cred experții în hairstyling că șamponul este o iluzie în cazul bărbaților?

Ceea ce cred cei mai mulți bărbați despre șampon este greșit, conform lui Van Capizzan. Acesta susține că au fost dezinformați, deoarece se crede că scalpul bărbaților produce grăsime sau că părul murdar miroase urât. Uneori, aceștia se spală cu șampon pentru a încerca să controleze podoaba capilară. Însă Van afirmă că uleiurile pe care le produce scalpul sunt aceleași uleiuri care sunt produse la antebraț sau coapse.
Însă grăsimii de pe scalp îi acordăm mai multă atenție.

În prezent, aproape toți bărbații se spală pe cap. Iar primul ingredient al șamponului este lauril sulfatul de amoniu. Cu această substanță se curăță podelele. Din această cauză, părul tău are probleme. Punem amoniac și sulfați pe diferite lucruri pentru a le da acel aspect curat, însă aceste ingrediente îți ard părul. Bineînțeles că nu fiecare șampon are această reacție în combinație cu părul tău, însă majoritatea sunt echivalente.
Primele trei ingrediente pe care le vezi de cele mai multe ori pe cutiile de șampon sunt: lauril sulfat de amoniu, lauril sulfat de sodiu și glicerină. Singura diferență la spălarea corpului cu gelul de duș este faptul că glicerina este primul ingredient. Iar părul tău nu recunoaște glicerina ca fiind o soluție hidratantă.

Pe lângă teama că li se îngrașă părul, bărbații folosesc șamponul ca pe un instrument care să-i ajute să-și controleze părul. Iar bărbații cărora nu le place cum le stă părul, se spală aproape în fiecare zi pe cap, pentru un aspect perfect, și îl aranjează într-un mod greșit.
Van Capizzano spune că le recomandă clienților săi să renunțe la substanțele chimice dure și să se îl aranjeze în direcția care pare naturală. Van spune că a observat că în 90% din cazuri părul clienților săi crește de la stânga la dreapta, însă aceștia îl aranjează de la dreapta la stânga.

Dar dacă vrei să renunți la șampon și să ai părul curat și lipsit de mătreață în continuare, ce ar trebui să faci? Poți folosi niște perii mici și ovale, cu peri scurți, pentru a-ți exfolia scalpul.
Fă un duș fierbinte și exfoliază-ți scalpul cu peria, de câteva ori pe săptămână! Aplică același procedeu de curățare a părului și după ce mergi la sală sau faci exerciții și transpiri!
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod