Cum recunoști o persoană introvertită

Dacă tu nu ești introvertită, este posibil să ai niște dificultăți în a-i înțelege uneori pe cei din jurul tău, fie vorba de rude, prieteni, colegi de birou.

Dar cum procedezi când vine vorba de cineva cu care nu ai apucat încă să te cunoști? Află cum recunoști un introvertit și cum gestionezi interacțiunea cu el.

Introvertit nu înseamnă nici timid, nici mizantrop

Introvertiții sunt oameni care au o viață interioară mai bogată și prioritară. Nu se exprimă ca extrovertiții și nu comunică la fel, dar asta nu are nicio legătură cu personalitatea, principiile, valorile sau comportamentul lor. Este vorba pur și simplu de un stil de viață ușor diferit și de o percepție asupra lumii care include mai multă solitudine decât în cazul extrovertiților. 

Cum recunoști o persoană introvertită: Solitudine versus singurătate

Introvertiții se simt bine singuri și își doresc adesea mici pauze de la socializare. O zi în care pot sta în casă îi relaxează, și nu le dă nicio angoasă.
De aceea, nu este vorba de singurătate în cazul lor, ci de privilegiul solitudinii. Ei nu trebuie invadați în acele momente, când au nevoie de spațiu pentru ei. Se vor întoarce și vor fi bucuroși atunci de socializare.

Tăcut, dar eficient

Introvertiții fac parte din categoria de oameni care, deși nu își etalează talentele și victoriile și nu le place să se promoveze, sunt foarte eficienți și pot stârni potențialul în colegii sau partenerii lor. Stilul lor mai calm și mai blând calmează de cele mai multe ori efervescența extrovertiților, care tind să se piardă în detalii.
De asemenea, îi poți vedea ținând un discurs minunat, după care se ascund de mulțimi și preferă iarăși propria companie. 

Cum recunoști o persoană introvertită: Decodând discreția

Pentru a determina dacă un introvertit este disponibil pentru socializare, nu va funcționa ca în cazul extrovertiților, ci mai degrabă prin limbajul corpului. Poți intui ce are chef să facă un introvertit prin poziția membrelor, prin contactul vizual și prin zâmbet. Uneori, pentru el o invitație înseamnă să își ridice haina de pe scaunul alăturat. 

Nu este o specie extraterestră

Introvertiții urăsc să fie tratați cu mănuși, ca și când ei sunt oaia neagră a circuitului social. Nu trebuie făcut mare caz în jurul personalității lor.
Pur și simplu trebuie ajustat stilul de comunicare și păstrată o distanță, pentru a nu le afecta sensibilitatea sau independența. Dacă doi introvertiți între ei pot fi uneori reci sau mai puțin comunicativi, o interacțiune între un extrovertit și un introvertit se poate dovedi rodnică și sănătoasă pentru amândoi, pentru că au de învățat despre lume și viață de la celălalt.
adnana-costandache
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod