4 lecții pe care le poți învăța de la copii

Copiii nu primesc doar afecțiune și grijă din partea adulților, ci de multe ori acțiunile și atitudinile lor pot constitui adevărate lecții pentru persoanele care vor să aibă o viață mai sănătoasă, liniștită și productivă.
Poți prelua lecții prețioase din felul în care se comportă copiii pentru că atitudinea lor nu este constrânsă de reacțiile celor din jur și nici nu se gândesc de două ori înainte să reacționeze spontan. Candoarea, simplitatea, autenticitatea emoțiilor și multe alte detalii te vor ajuta să înțelegi de ce nu trebuie să renunți niciodată pentru că oricând există noi șanse de a deveni altfel sau de a regăsi lucrurile care îți plac, într-o formă veche sau mai nouă.

 
Iată ce lecții poți învăța de la copii:

 
1. Să exprimi ceea ce simți

Copiii arată ce simt în majoritatea situațiilor. Când sunt bucuroși râd, sar sau dansează. Când sunt triști sau se află într-o situație neplăcută plâng sau stau într-un colț. Indiferent ce simt, își exprimă starea fără să îi îngrijoreze părerea celorlalți. În acest mod nu se acumulează la nivel subconștient emoții reprimate, care dau o stare negativă.
Din acest motiv majoritatea copiilor sunt relaxați și pot zâmbi liniștiți.
Adulții însă nu se pot exprima întotdeauna așa cum și-ar dori. De multe ori decid să-și ascundă gândurile și sentimentele reale pentru a nu părea vulnerabili. Preferă să adopte un comportament generic etichetat drept „normal” pentru că vor să facă mereu o impresie bună. Acest lucru se întâmplă pentru că în multe situații adulții care plâng sau sunt triști sunt considerați slabi, iar dacă își exprimă bucuria prea exuberant ar putea fi suspectați de nebunie. Din cauza reacțiilor care îi înconjoară, își creează un fel de mască pentru a ascunde adevărata lor personalitate. Este nevoie de foarte multe eforturi pentru a menține această imagine falsă și de aceea apar tulburările psihice, anxietatea sau depresia.

 
2. Să te bucuri de momentul prezent

Pe măsură ce înaintează în vârstă adulții se obișnuiesc să aibă un program repetitiv și își respectă mereu orarul fixat. Acest lucru îi face să se gândească mereu la următorul lucru pe care îl au de făcut, la termene limită sau la diferite reuniuni de afaceri.
Organizarea eficientă a timpului este esențială pentru a avea succes, dar dacă vei lucra în acest stil nu vei avea niciodată răgazul necesar pentru a savura prezentul și tot ce înseamnă momentul de acum pentru tine. 
Timpul unui copil nu este împărțit la fel ca al unui adult, nefiind limitat de programări la dentist sau alte activități. Cel mic ajunge la școală sau la grădiniță cu mintea liberă, bucurându-se de momentul în care intră pe poartă și implicându-se în tot ceea ce se întâmplă chiar atunci. Dacă alegi să vezi și tu viața în acest fel te vei putea implica în tot ceea ce are loc exact acum, în loc să ai mereu în minte lista cu următoarele activități pe care trebuie să le realizezi.

 
3. Să te joci mai mult

Indiferent dacă se joacă alături de animalele de companie sau cu alți copii, cei mici adoră să-și petreacă timpul în acest fel. Joaca este foarte distractivă și este o modalitate inedită de a dobândi noi cunoștințe.
Obișnuiește-te și tu să te joci fără un motiv precis, pur și simplu pentru a te simți bine, uitând de lucrurile care te îngrijorează. Nu ai de ce să fii mereu serios și să elimini activitățile care te fac să zâmbești.

 
4. Să realizezi că există miracole în jurul tău

Sunetele plăcute, mirosurile deosebite, soarele, culorile ... toate reprezintă un mister care nu poate fi exprimat în cuvinte. Copiii admiră ce este în jurul lor și se bucură de fiecare dată când descoperă ceva nou. Sunt curioși, vor să exploreze, să învețe și să afle tot mai multe informații. 
Din păcate mulți adulți și-au pierdut capacitatea de a admira natura și toate lucrurile mărunte care se întâmplă zilnic. S-au obișnuit să fie tot timpul stresați și cu un echilibru emoțional precar, încât le vine foarte greu să se oprească și să observe frumusețea din jurul lor.
Contează foarte mult să iei o pauză uneori și să înveți să apreciezi ce îți oferă natura, în loc să crezi că tot ce este normal este plictisitor.
 
Viața în sine este un dar minunat și copiii ne aduc aminte că trebuie să fim recunoscători că avem șansa de a experimenta fiecare minut din zi.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod