5 motive pentru care atragi persoanele toxice

Poate că nu vrei decât să îi ajuți pe ceilalți și să fii alături de prietenii care au nevoie de sprijin, dar există anumite calități care te pot transforma într-un adevărat magnet pentru persoanele toxice.
Felul în care te porți, atenția și timpul dedicat celorlalți sunt calități des vânate de persoanele toxice care nu au drept obiectiv decât să obțină avantaje fără să ofere nimic în schimb. Trebuie să alegi cu atenție în cine ai încredere și cui îi dedici energia și afecțiunea ta pentru a nu fi dezamăgit atunci când treci printr-o perioadă dificilă și așa-zișii prieteni se fac nevăzuți.

 
Iată principalele lucruri care pot atrage persoanele toxice spre tine:

 
1. Ești un ascultător foarte bun

Deși dispozitivele electronice ne ocupă o mare parte din timp, este foarte plăcut să găsești pe cineva care te ascultă cu atenție. Problema este că persoanele toxice duc lucrurile foarte departe. Vor discuta ore întregi cu tine dacă reușesc, ignorând semnalele subtile pe care le transmiți că trebuie să pleci sau că ar fi bine să scurtați discuția. De fiecare dată când te văd îți vor comunica spontan lucruri negative despre viața lor și nu sunt deloc interesate de ceea ce ai de spus pentru că vor să aibă mereu dreptate.
 
Soluția: Când te întâlnești cu o astfel de persoană stabilește exact cât timp va dura discuția și nu ezita să fii tranșant la finalul intervalului.
Gândește-te din timp la ce vei spune când este momentul să pleci și nu-i lăsa șansa de a prelungi întâlnirea sub diferite pretexte. Nu ai de ce să te simți prost pentru că trebuie să ții cont de viața ta și de celelalte responsabilități pe care le ai.

 
2. Ești foarte generos cu timpul tău

Generozitatea este o trăsătură pozitivă, dar fii atent să nu exagerezi în cazul persoanelor toxice. Dacă observă că ești dispus să lași baltă totul pentru a le ajuta nu vor ezita să te sune la orice oră, să-ți trimită email-uri constant și să te preseze cu noi rugăminți în fiecare zi, până când vei simți că nu ai timp nici măcar să respiri.
 
Soluția: Renunță la generozitatea fără limite pentru că vei perpetua prieteniile toxice. Creează limite care îți protejează sănătatea și spațiul personal. Pentru a putea să-i ajuți pe ceilalți ai nevoie de un anumit interval dedicat sentimentelor și nevoilor proprii. La început ți se poate părea dificil sau chiar egoist să-ți rezervi timp doar pentru tine, dar trebuie să ai grijă de propriul organism.
Definirea clară a limitelor va fi un lucru pozitiv atât pentru tine, cât și pentru cei din jur. În acest mod vei putea împărtăși ceea ce te definește cu mai multe persoane, creând prietenii care vor dura mult timp de acum încolo, în loc să te dedici exclusiv persoanelor toxice care te lasă fără energie.

 
3. Ești deschis, sincer și dezvălui ce vise ai

Din păcate mulți oameni sunt mulțumiți într-o stare de stagnare, iar dacă tu aspiri spre un ideal mai greu de atins precis vei atrage atenția unor persoane toxice. Dacă le împărtășești ce obiective ai te pot considera agresiv, nostalgic, egoist, lacom, naiv sau lipsit de simțul realității. Vor căuta să te descurajeze cu orice preț tocmai pentru că se tem că vei reuși ceva ce nu au putut să facă și ele. Te vor face să ai dubii sau să te îndoiești de ce vrei să obții.
 
Soluția: Fii atent cui îi dezvălui dorințele tale, chiar dacă vezi că o anumită persoană îți pune astfel de întrebări în mod constant. Este bine să fii precaut în special cu persoanele care își expun adesea opiniile, dar nu sunt deschise la alternative sau puncte de vedere opuse.
Pentru a contracara negativitatea lor înconjoară-te de oameni care au dorințe similare cu tine și care te pot motiva în momentele dificile.

 
4. Ai multă răbdare și ești tolerant

Probabil îi consolezi des pe cei din jur, știi ce glume să spui sau cum să salvezi orice situație. Liniștea ta interioară este foarte atractivă pentru persoanele toxice, care vor apărea destul de rapid pentru a încerca să te tulbure. Vor interpreta greșit atitutinea ta pacifistă și răbdarea, considerând că ești ușor de manipulat și controlat.
 
Soluția: Fii atent la persoanele care iau cuvintele tale amabile drept o invitație de a se comporta așa cum vor. Nu le spune automat „da” pentru că vor profita de tine din ce în ce mai des, ci acceptă numai una din 4 rugăminți. Este formula recomandată de specialiști pentru a evita prieteniile toxice.

 
5. Îi vezi pe ceilalți într-o lumină pozitivă

Interacțiunile zilnice ne pot confirma cum sunt oamenii de fapt, dar tu vrei să crezi că fiecare are o parte pozitivă și că narcisismul și lăcomia sunt doar întâmplări ocazionale? Poate te împrietenești chiar cu asemenea persoane crezând că se pot schimba? Dacă petreci mult timp cu ele poți ajunge să crezi că au un comportament normal, dar trebuie să te retragi înainte de a încuraja abuzurile la adresa propriei persoane.
 
Soluția: Poate că ești foarte optimist, dar intuiția îți va spune de fiecare dată cum sunt persoanele din jurul tău. Nu lăsa politețea sau jena să te împiedice să te îndepărtezi pentru că nu-ți vei face rău decât ție.
Persoanele toxice nu se vor schimba, dar vor fi dornice să te includă în cercul de persoane pe care le pot manipula după bunul plac.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod