"La Blouse Roumaine" by Valentina Vidrascu si tendintele noului sezon

Valentina Vidrascu, creatoare de moda din Basarabia, a ales sa-si prezinte colectia "La Blouse Roumaine", la Plaza Romania, in cadrul evenimentului "Style Up - Believe in fashion", organizat zilele trecute.
Valentina Vidrascu, creatoare de moda din Basarabia, a ales sa-si prezinte colectia  "La Blouse Roumaine", la Plaza Romania, in cadrul evenimentului "Style Up - Believe in fashion", organizat zilele trecute. Alaturi de creatiile ei au mai urcat pe scena piese din colectiile celor de la 1.2.3, Cortefiel, Debenhams, Kipling, Palmers, Peter Murray, Sacoor Brothers, Lussile.

Invitata de onoare la eveniment, Valentina Vidrascu a adus o colectie care pune  accentul pe simbolurile portului popular. Ia, fota, catrinta - toate acestea reinterpretate, au intrat ca piesa in colectie propusa de Valentina.


In afara acestei surse de inspiratie, creatoarea de moda a incercat sa "fure" cate ceva din colectiile lui Matisse sau ale lui Yves Saint Laurent, adaptandu-le pentru "La Blouse Roumaine".

"Consider colectia ei exceptionala. A fost pentru mine o surpriza extreme de placuta, impresionandu-ma prin culoare, fantezie, materiale de foarte buna calitate si diafane, dar si prin armonia detaliilor: cusaturile si aplicatiile sunt impecabil lucrate.

Totul este foarte atent si ingrijit lucrat, cu multa pasiune"
, marturiseste Maria Andrei, director artistic al evenimentului.




Alte colectii, alte interpretari


In afara colectiei prezentate de Valentina Vidrascu, pe podium au fost prezentate si cateva piese din colectiile marilor branduri de haine si accesorii din Romania. Cum am aflat deja care sunt tendintele internationale si piesele de rezistenta ale sezonului ce tocmai a inceput, "Tendintele sezonului primavara-vara 2009" e timpul sa vedem, concret, ce ne ofera brandurile reprezentate si in Romania.


In aceasta primavara, Debenhams imprumuta influente din intreaga lume si realizeaza colectii nonconformiste, glamour sau exotice, semnate atat de designerii Debenhams, cat si de brandurile proprii.

Cortefiel a prezentat cele trei linii ale colectiei de primavara-vara 2009: Negru Natural, Via Veneto si Amberes. Paleta de culori a colectiei Negru Natural subliniaza trecerea de la iarna la primavara. Tinutele propuse de Cortefiel pentru barbati au o nota subtila de lejeritate, materialele folosite contribuind la imprimarea unor tipuri specifice de textura.

Colectia propusa in acest sezon de Kipling reflecta arta de a arata altfel, fara a iesi in evidenta.
Geanta Kipling este trendy, practica si informala, definind femeia urbana de astazi.

Colectia Palmers primavara-vara 2009 se adreseaza in special femeilor moderne, rafinate si care stiu ce inseamna eleganta. Colectia prezentata de 1.2.3  este definita de eleganta pariziana prin croiuri impecabile, costume si rochii absolut fermecatoare care redefinesc tinutele vestimentare ale femeii moderne. Aceasta isi doreste sa fie in permanenta eleganta, feminina si foarte chic.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Diana pe 11 Apr 2009, 22:19
    Haine si accesorii

    Pentru cei interesati de moda,dati un search pe google pentru LAVINTAGEMANIA,o sa gasiti lucrusoare superbe acolo.

    0
    0

  • Mita Cristina pe 25 Mar 2009, 22:08
    despre creatie vestimentara

    Ma numesc Cristina , si am talent,imi place sa creez modele, sa desenez modele, as fi foarte bucuroasa daca mi-ati da o sansa. Modelele dumneavoastra invaluie in mister si frumusete orice trup.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod