Săptămâna Modei de la Paris: Cum arată colecția Chanel haute couture primăvară-vară 2024

Ca în fiecare început de an, polul modei din lume este la Paris, la Paris Fashion Week, eveniment-reper pentru industria de profil și nu numai.

Dacă vrei să-ți faci o idee despre trendurile din acest an, e de ajuns să privești imaginile de la defilările din cadrul Săptămânii Modei de la Paris!

Colecția Chanel haute couture primăvară-vară 2024 

Spre deosebire de piesele prêt-à-porter, care se adresează publicului larg, ținutele haute couture sunt adevărate bijuterii textile, croite din materiale fine, preţioase sau rare, fiind realizate întotdeauna pe comandă, iar costurile sunt pe măsură. 

În plus, nu oricine poate realiza colecţii haute couture, ci numai casele de modă acreditate: care îndeplinesc anumite condiţii şi au primit această titulatură reglementată de către Ministerului Francez al Industriei și Federația Franceză de Croitorie. 

 

Virginie Viard, creatoarea colecției haute couture primăvară-vară 2024 și directoarea de creație a casei Chanel, s-a inspirat din balet, pentru că dansul evocă, pentru ea, emoțiile și poveștile care îi ating sufletul și pe care vrea să le spună cu plăcere.

Colecția de față subliniază finețea trupurilor și hainelor, prin tul și dantelă în multe pliuri, volane și suprapuneri.

Vedeți toate piesele Chanel haute couture primăvară-vară 2024 în galeria de mai sus! 

Citește și povestea casei Chanel: 

Coco Chanel, o amantă inteligentă: Cum a ridicat legendara creatoare un imperiu într-o lume a bărbaților

Faimoasa creatoare de modă și-a dat seama că bărbații din înalta societate pariziană îi puteau deschide drumul spre succes. Ea a folosit din plin privilegiile pe care aceștia i le ofereau, însă relația cu un ofițer nazist a fost cât pe ce să o distrugă. Citește mai departe...


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod