Importanța ouălor și laptelui pentru dezvoltarea copiilor

Consumul ouălor de către copii, începând cu vârsta de șase luni, îi poate ajuta pe aceștia să crească, conform unui nou studiu. Mai multe despre cum influențează consumul ouălor și laptelui dezvoltarea copiilor poți afla mai jos.

Relevanța ouălor și laptelui în dezvoltarea copiilor


Se pare că ouăle introduse în dietă la o vârstă fragedă nu cresc riscul reacțiilor alergice. Un al doilea studiu, publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a constatat că persoanele de 2-6 ani care beau lapte de vacă sunt mai înalte decât copiii care consumă băuturi pe bază de plante sau alte tipuri de lapte de origine animală.

Lora Iannoti, profesor la Universitatea Washington, a afirmat că ouăle și laptele de vacă sunt surse naturale de proteine, grăsimi, vitamine și minerale.
În primul studiu, Iannoti și colegii acesteia au comparat modelele de creștere și alimentație pentru un eșantion de 163 de copii din Ecuator, care aveau vârstele cuprinse între 6 și 9 luni la începutul studiului. Timp de șase luni, jumătate dintre aceștia au fost hrăniți cu un ou pe zi, în timp ce cealaltă jumătate a consumat alte alimente. La sfârșitul studiului, copiii din grupul care a consumat ouă au avut o creștere mai sănătoasă cu 47%, iar 74% dintre ei au prezentat un risc scăzut de a fi subponderali pentru vârsta lor, comparativ cu grupul care nu a consumat ouă.
Iannoti spune că ouăle reprezintă o modalitate ușoară de a ajuta copiii să crească și să câștige în greutate în țările sărace și subdezvoltate, deoarece aceste alimente sunt disponibile pe o scară largă și costă mai puțin decât carnea sau peștele. Sunt, de asemenea, bogate în colină, un nutrient important pentru creștere, aminoacizi și proteine. Cercetătorii au descoperit și un alt beneficiu al dietei cu ouă: copiii care au consumat un ou pe zi au mâncat mai puține alimente îndulcite cu zahăr.

Desigur, ouăle nu sunt singurele alimente care ajută copiii să crească.
Laptele reprezintă o parte importantă a dietei unui copil. Un studiu care a implicat aproximativ 5.000 de copii cu vârstele cuprinse între 2 și 6 ani a constatat că, pentru fiecare cană cu lapte de vacă băută zilnic, copiii au fost cu 0,2 centimetri mai înalți decât media pentru vârsta lor. Copiii care au băut lapte de migdale, soia, orez sau capră au fost mai scunzi cu 0,4 centimetri decât media vârstei. Diferența de înălțime pentru copiii de 3 ani care au băut trei căni cu lapte de vacă versus cei care au băut alt tip de lapte a fost de 1,5 centimetri.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod