De ce ți se exfoliază pielea?

Exfolierea pielii mâinilor și picioarelor este o problemă frecvent întâlnită. Deși această problemă nu pune în pericol sănătatea, cauzează neplăceri în viața de zi cu zi. Însă știi de ce ți se exfoliază pielea și cum poți scăpa de această afecțiune?

Care este motivul pentru care ți se exfoliază pielea?


  • Exfolierea pielii mâinilor și a picioarelor poate apărea din cauza mai multor factori. Printre aceștia se numără și:
  • Inflamațiile cauzate de expunerea la substanțe chimice, săpun, detergenți, var, ciment și metale grele;
  • Dermatita atopică (apare la persoanele cu alergii);
  • Factori patologici (psoriazis, eczeme, scabie);
  • Alți factori: transpirație excesivă, tulburări neurologice, alimentație necorespunzătoare și lipsa vitaminelor A, B.

Cum poți ameliora exfolierea pielii?


În momentul în care observi că ți se exfoliază pielea, ar trebui să te consulți cu medicul tău pentru a trata această problemă cât mai curând posibil. Cu toate acestea, dacă nu ai timp, poți încerca mai multe modalități de tratare acasă.

Poți folosi o cremă hidratantă sau vaselină de două ori pe zi, pentru a hidrata și înmuia pielea, ajutând în acest fel la reducerea inflamațiilor și iritațiilor.
În cazul exfolierii și mâncărimilor, ai putea folosi atihistaminice, pentru ameliorarea simptomelor. De asemenea, și suplimentele de vitamina A și vitamina B îți pot fi de folos.

Iar dacă vrei să alegi calea naturală, există și câteva remedii naturiste pentru a combate exfolierea pielii. În primul rând, ar trebui să eviți contactul cu substanțele chimice, detergenții, săpunurile și metalele grele pentru a preveni avansarea exfolierii. Nu exfolia pielea de pâini sau picioare și nu încerca să freci această piele cu sare, deoarece pot apărea infecții și sângerări.
Încearcă să nu speli haine de mână, vase și nu face alte activități care presupun contactul direct cu substanțele enumerate mai sus.

Adaugă o varietate mare de legume verzi, rădăcini și fructe proaspete în dieta ta, pentru a furniza organismului vitaminele și mineralele de care are nevoie. Poți face și smoothie-uri, dar este foarte important să bei multă apă.

Remedii naturale pentru pielea uscată


Folosește ulei de măsline pentru a-ți hidrata pielea şi pentru a evita exfolierea pielii. Vitamina E regăsită în uleiul de măsline ajută la hidratarea și calmarea pielii și împiedică apariția iritațiilor.
Prin urmare, masează-ți mâinile și picioarele cu ulei de măsline.

De asemenea, poți cumpăra usturoi proaspăt, pe care îl poți freca pe mâini și picioare pentru aproximativ 20 de minute. Fă acest lucru de două ori pe zi, iar în decurs de o săptămână vei vedea rezultatele pe pielea ta.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod