Stresul: prieten sau dusman?

Este stresul o boala? "Stresul nu este o boala, ci un raspuns absolut normal al organismului, influentat de modul nostru de raportare la mediul inconjurator. Stresul este rezultatul unui complex de reactii neuro-biologice interne, care ne avertizeaza asupra factorilor externi perceputi a fi nocivi si care ne pregateste pentru a le face fata", a declarata Mihai Popa-Radu de la Seeds for Succes.

Mai mult acesta precizeaza ca stresul nu trebuie confundat cu anxietatea sau depresia, acestea  fiind manifestari psihice care apara in urma expunerii indelungate la factorii de stres.


Totodata, oamenii trebuie sa faca deosebirea intre stres si oboseala fizica si psihica.
"Oboseala este o stare specifica si usor de recunoscut dupa un efort corespunzator (oboseala fizica dupa efort fizic, oboseala intelectuala dupa examene, perioade de invatare etc). Stresul este o reactie generala a organismului care se manifesta in multe aspecte ale functionarii, fiziologice, intelectuale, mentale, emotionale etc. Este o reactie generala si nespecifica si de aceea mai dificil de recunoscut, diagnosticat, tratat sau prevenit", precizeaza psihologul Anca Pietraru. 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lily pe 3 Iul 2009, 12:23
    stresul

    daca esti stesat nu mai poti scrie 10 motive de fericire pe zi,pai ce motive de bucurie sa ai caci stresul apare cand ai numai necazuri, ghinioane

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod