Stresul: prieten sau dusman?

Stresul la serviciu Printre factorii de stres de la locul de munca se regasesc: climatul, conflictele interpersonale, perceptia asupra unor sarcini dar pot fi incadrate si diferite evenimente din viata.

Prin acumularea acestor factori angajatul poate ajunge la asa-zisul Sindrom Burnout. Potrivit specialistilor la acest sindrom ajung mai ales persoanele carora le place foarte mult ceea ce fac, motiv pentru care muncesc mai mult timp, ajungand repede la epuizare.

Termenul de burnout se foloseste in general pentru anumite profesii care implica interactiune sociala si empatie si care se manifesta prin extenuare emotionala, dereglarea reactiilor fata de ceilalti, negativism, subapreciere.


"Se descriu simptome somatice (gastrice si de alimentare, de somn, dureri de cap), psihice (vinovatie, sentimentul de incapacitate, de insucces, negativism) si comportamentale (reactii intarziate, absente sau inadecvate, tendinta de evitare a contactelor sociale, retragere). Este practic o depasire a capacitatilor de interactiune sociala, de empatie, de contact interuman si de aceea caracterizeaza anumite profesii", precizeaza psihologul Anca Pietraru.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lily pe 3 Iul 2009, 12:23
    stresul

    daca esti stesat nu mai poti scrie 10 motive de fericire pe zi,pai ce motive de bucurie sa ai caci stresul apare cand ai numai necazuri, ghinioane

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod