Machiaj dupa o noapte nedormita

Machiajul după o noapte nedormită: cum să arăți mai puțin obosită

Trucuri simple de machiaj te vor ajuta să ascunzi oboseala de pe chipul tău după o noapte nedormită.
Vei arăta la fel de fresh ca după ore bune de somn! Iată ce să încerci:

Exfoliază

Pe timpul nopții, în timp ce dormi, întregul tău organism intră într-un proces de reînnoire celulară. Acest lucru este valabil și în cazul pielii tale. Dar dacă pierzi ore importante de somn, rata de regenerare scade, iar pielea ta are de suferit. Iar ca efectele oboselii să nu fie foarte vizibile, exfolierea te va ajuta să îndepărtezi stratul de celule moarte, ceea ce face ca tenul să pară mai proaspăt și mai luminos. Folosește puțin zaț de cafea sau o linguriță cu bicarbonat de sodiu pentru a-ți masa tenul, apoi clătește-te.

Hidratează intens

Oboseala se vede pe tenul tău și printr-un aspect mat, lipsit de acea strălucire naturală. Dar îi poți reda suplețea după o noapte nedormită dacă îl hidratezi intens.
Folosește o cremă cu efect puternic hidratant sau un ser special pentru pielea uscată. Machiajul va arăta apoi excelent pe pielea ta și nimeni nu-și va da seama că de fapt ești foarte obosită.

Ascunde cearcănele

O metodă inedită de a ascunde cearcănele este cea propusă de vloggerul Deepica Mutyala, potrivit stylecaster.com. Aceasta recomandă folosirea unui ruj roșu pentru a camufla cearcănele vineții. Iar metoda sa este confirmată de makeup artiști. Se pare că pigmenții roșii reușesc să îi neutralizeze vizual pe cei violeți care dau aspectul de ochi încercănați. În cazul în care nu ești dispusă să aplici ruj roșu sub ochi, atunci folosește un anticearcăn clasic, dar pe care să-l aplici sub forma literei V imediat sub ochi.

Curbează-ți genele

Genele curbate îți fac ochii să pară mai mari și mai larg deschiși, un beneficiu excelent pentru zilele în care ești foarte obosită. Folosește un clește clasic pentru gene, dar nu uita să-l încălzești puțin cu foehnul înainte de a curba genele.
În acest fel efectul va fi de lungă durată.

Aplică mascara negru intens

O mascara de un negru intens va face un contrast puternic cu albul ochilor, ceea ce oferă luminozitate privirii și maschează faptul că ești obosită. De aceea, de fiecare dată când pierzi ore bune de somn este de preferat ca a doua zi să aplici pe gene un rimel negru intens. Mascara maro nu are același efect.

Evită fardurile de pleoape în culori intense

Nuanțele puternice aplicate pe pleoape pot scoate în evidență faptul că ești obosită. Acestea accentuează cearcănele și atrag atenția asupra capilarelor de sânge care devin mult mai vizibile după o noapte nedormită.
Optează pentru nuanțe delicate de șampanie, piersică, bej și farduri în nuanțe deschise cu o strălucire discretă.

Colorează-ți buzele

Dacă în mod obișnuit nu folosești ruj sau aplici nuanțe subtile, discrete, atunci când ești obosită este de preferat să optezi pentru culori ceva mai puternice. Un ruj roșu, roz sau cu tentă violet va distrage atenția de la ochi, cei care trădează imediat lipsa somnului. De asemenea, un strop de culoare îți va lumina chipul și va ascunde faptul că ești obosită.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod