Cum își îngrijește Jane Fonda tenul pentru a arăta impecabil chiar și la 83 de ani

De-a lungul timpului, până la vârsta de 83 de ani, actrița Jane Fonda a încercat numeroase produse, tratamente și trucuri de îngrijire.
Este una dintre puținele actrițe de la Hollywood care se pot lăuda că au îmbătrânit cu grație, acceptând cu naturalețe trecerea anilor. Jane demonstrează că poți arată bine indiferent de vârstă, dacă îți îngrijești corect tenul. 

Pașii ritualului său de îngrijire sunt destul de simpli. „Tot ce fac este să am grijă ca pielea mea să nu fie uscată”, a declarat vedeta pentru Glamour. „Pe măsură ce am îmbătrânit, pielea și părul meu au devenit tot mai uscate. Deci hidratarea și folosirea cremei de protecție solară sunt foarte importante”, a adăugat starul american.

Jane Fonda recunoaște cu sinceritate a încercat diferite operații estetice și injecții cu fillere, dar a renunțat la ele cu mult timp în urmă, din dorința de a se accepta pe sine în totalitate. „Nu pot pretinde că nu sunt vanitoasă, dar nu vor mai exista operații estetice - nu am de gând să mă mai tai.
Trebuie să lucrez în fiecare zi cu mine însămi pentru a mă accepta așa cum sunt; nu este ușor pentru mine să fac asta
”, a declarat actrița anul trecut, într-un interviu pentru Elle Canada.

Citește și: Elizabeth Hurley, sexy ca la 20 de ani. A purtat o rochie transparentă la câteva zile după ce a împlinit 56 de ani


În documentarul „Jane Fonda in Five Acts”, lansat în anul 2018, ea a declarat că ar fi vrut să nu se simtă obligată să apeleze la operații estetice. „Urăsc faptul că am simțit presiunea să-mi schimb aspectul fizic ca să simt că sunt OK. Îmi doresc să nu fi fost așa. Îmi plac chipurile bătrâne. Îmi plac fețele care arată că au trecut prin timp. Îmi place chipul lui Vanessa Redgrave. Îmi doresc să fi fost mai curajoasă. Dar sunt așa cum sunt”, a declarat Fonda.

În prezent, rutina sa de îngrijire este una simplă.
În afara faptului că apelează regulat la tratamente faciale realizate de cosmeticiana Mila Moursi, există câteva reguli de îngrijire pe care Jane Fonda le urmează cu stricțete pentru a avea un ten frumos, indiferent de vârstă. Iată care sunt:

Își curăță tenul cu atenție


Actrița își curăță tenul în fiecare seară folosind o loțiune delicată pentru spălarea feței. „Dacă nu sunt machiată prea mult, folosesc șervețele demachiante pentru curățarea tenului”, a declarat ea.

Alternează produsele pentru hidratarea pielii


„Catherine Deneuve mi-a spus în urmă cu foarte mult timp, cred că prin anii '60, că alternează cremele pentru hidratarea pielii și nu folosește tot timpul același produs”, a dezvăluit Fonda. „Am auzit apoi în deceniile următoare oameni care făceau același lucru pentru că are un efect pozitiv asupra pielii.
Prin urmare, și eu fac asta. Fac totul pentru a evita uscarea pielii”, a adăugat actrița.

Își hidratează intens și pielea corpului


Anii de expunere excesivă la soare și-au pus amprenta asupra pielii sale. Actrița a dezvăluit că în cazul său, semnele degradării pielii din cauza expunerii la soare se văd în special pe brațe, picioare și piept. De aceea folosește cu regularitate loțiuni de corp pentru a-și păstra pielea hidratată.

Merge cu regularitate la medicul dermatolog pentru control


Vedeta a spus că în tinerețe era o „adoratoare a soarelui”, ceea ce și-a lăsat amprenta asupra pielii sale. De fapt, în anul 2018 a avut o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unei leziuni maligne de la nivelul buzei. În prezent merge la medicul dermatolog o dată la șase luni pentru a se asigura că nu există leziuni la nivelul pielii care ar putea să indice un cancer de piele.

Expunerea la soare este cumulativă, iar acest lucru înseamnă că efectele negative asupra pielii se acumulează în timp.
Deși pielea revine la culoarea inițială după o arsură solară sau după ce te-ai bronzat, degradarea celulară la nivelul pielii nu dispare. Un nou episod de bronzare sau arsură contribuie și mai mult la degradarea ADN-ului celular, ceea ce în timp poate să ducă la apariția cancerului de piele. Razele UV sunt factorul principal care duce la îmbătrânirea pielii, de aceea este atât de importantă folosirea cremei de protecție solară zilnic, indiferent de vreme sau anotimp.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod