O rețetă ULTRA fine dining: Piept de rață cu piure de sfeclă și sos de vin

Seria de rețete Xiaomi se încheie cu un preparat ULTRA fine dining. Chef Cristian Boca te învață pas cu pas cum să faci un piept de rață cu piure de sfeclă și sos de vin. Pentru realizarea acestora fostul semifinalist “Chefi la cuțite” s-a folosit de cel mai performant smartphone din 2021, flagship-ul Xiaomi - Mi 11 Ultra.
Chef Cristian Boca îți poate vorbi ore în șir despre fine dining. Este capabil să facă din orice farfurie o adevărată operă de artă. După experiența “Chefi la cuțite” din sezonul 8, Cristian a decis să le arate tuturor fanilor săi rețete ieșite din tipare. Chef-ul este foarte activ pe rețelele de socializare, unde are câteva mii de urmăritori. Este creator de conținut, iar tehnologia îl ajută foarte mult în bucătărie. 
 
În timp ce a realizat ultima rețetă din seria Xiaomi, Cristian Boca s-a folosit de flagship-ul Mi 11 Ultra pentru a se filma și a face fotografii. Este cel mai bun smartphone lansat în 2021 la toate capitolele. Pe lângă ecranul principal AMOLED WQHD+ de 6.8 inchi, Mi 11 Ultra are și un display secundar amplasat pe spate, care afișează data și ora și care poate fi utilizat pentru previzualizarea selfie-urilor. Setup-ul de camere este format din: o cameră wide de 50MP (dotată cu un senzor Samsung GN2 de aproape un inch), o cameră ultra-wide de 48MP și o camera telephoto de 48MP cu zoom optic 5x, zoom hybrid 10x și zoom digital 120x. Încărcarea este și ea de top, iar bateria generoasă de 5,000mAh ajunge la 100% în mai puțin de 36 de minute. La capitolul sunet, Mi 11 Ultra este dotat cu difuzoare duale, calibrate de experții Harman Kardon. Telefonul este echipat cu cel mai puternic procesor al momentului, Snapdragon 888. 
 
Și pentru că vorbim de un telefon ULTRA, Chef Cristian Boca a decis să încheie seria de rețete Xiaomi cu un preparat pe măsură. Iată de ce ai nevoie pentru a face un piept de rață cu piure de sfeclă și sos de vin:
 

Ingrediente:

 
1 piept de rață (250gr)
3 bucăți de sfeclă
210gr unt 
1/2 țelină
1 morcov
1 rodie
4-5 frunze de kale (nap)
350ml suc de portocale
300ml vin roșu dulce
1 legătură cimbru
2 crenguțe de magheran
microplante
alune de pădure prăjite
2 căței de usturoi
1 crenguță de rozmarin
ulei pentru prăjit
sare 
piper
 

Mod de preparare carne:

 
Se crestează pieptul de rață pe partea cu pielea în carouri după care se pune într-o tigaie rece cu pielea în jos și se lasă până când se va rumeni, pentru aproximativ 2-3 minute, la foc mediu. Se adaugă un cub de unt (30gr), 1 crenguță de rozmarin și un cățel de usturoi, după care se întoarce pe cealaltă parte. Cu ajutorui unei linguri se pune untul aromat deasupra cărnii să se aromatizeze, pentru 2 minute. Se ia pieptul de rață, se pune într-o tavă în cuptor la 170 grade, pentru 6-7 minute, după care se scoate și se lasă la odihnit pentru încă 3-4 minute.
Carnea este gata de servit!
 

Reducție de vin:

 
Într-o oală mai mică se pun 300 ml vin roșu dulce și 300 ml suc de portocale. Acest amestec trebuie ținut la un foc mediu aproximativ 30 minute, până când se va obține un fel de glazură. Când ajungem în acest punct, adăugăm 50gr unt și o crenguță de rozmarin, amestecă și obținem un sos.
Atenție: dacă vinul nu este destul de dulce, puteți să adăugați și două linguri de zahăr.
 

Piureul de sfeclă:

 
Se pun 3 bucăți de sfeclă medii în folie de aluminiu cu sare, piper și cimbru, după care se vor pune în cuptor la 180 grade timp de 3 ore.
După aceste 3 ore, se curăță de coajă și se taie în bucăți. Cu ajutorul unui blender, alături de 80gr unt rece, 15 ml suc de sfeclă, sare și piper se face un piure fin. Dacă vreți să fie și mai fin, puteți să îl dați printr-o sită.
 

Morcovii rulați:

 
Se ia un morcov și se curăță în așa fel încât să se obțină fâșii care pe urmă se pot rula. Într-o tigaie se pun 50gr de unt topit, 1 cățel de usturoi, sare, piper, o crenguță de magheran și se gătesc fâșiile de morcov până când se vor înmuia după care se rulează. 
 

Chipsurile de kale:

 
Într-o tigaie se pune ulei, după care la o temperatură de 190 de grade se vor prăjii frunzele de kale (nap). Se scot pe o hârtie absorbantă și se sărează.
 

Tuburile din țelină:

 
Se pune jumătate de țelină la cuptor într-o folie de aluminiu cu sare, piper și magheran, la 180 de grade, pentru aproximativ o oră și jumătate.
Cu ajutorul unui inel cu diametru de 3 cm decupăm tuburile, după care, în untul aromat în care am gătit rața, le prăjim pe ambele părți și le condimentăm cu sare și piper.
Pentru decor puteți folosi:
- microplante
- alune coapte 
- rodie
- segmenți de portocale
 
 
 
 

Specificații Mi 11 Ultra

 
Ecran principal WQHD+ 6.81” AMOLED Quad-curved DotDisplay 
Ecran spate 1.1” AMOLED
Procesor Qualcomm® Snapdragon™ 888
Setup de camere: Cameră wide de 50MP (Samsung GN2, dimensiunea senzorului 1/1.12", f/1.95, lentilă 8P, dimensiune pixel 1.4μm, 2.8μm 4-in-1 Super Pixel)
Cameră ultra-wide de 48MP Sony IMX586( dimensiunea senzorului 1/2.0”, 128° FOV,f/2.2, dimensiune pixel 0.8μm, 1.6μm 4-in-1 Super Pixel, PDAF, lentilă 7P)
Cameră telephoto 48MP Sony IMX586 (dimensiunea senzorului 1/2.0”, zoom optic 5x, zoom hibrid 10x, zoom digital 120x, f/4.1, dimensiune pixel 0.8μm, 1.6μm 4-in-1 Super Pixel)
Cameră selfie in-display de 20MP (f/2.2, dimensiune pixel 0.8μm, 1.6μm 4-in-1 Super Pixel, 78˚ FOV, FF)      
Încărcare: baterie 5,000mAh (typ), încărcare cu fir turbo la 67W, încărcare wireless turbo la  67W, încărcare inversă la 10W
Audio: Difuzoare duale SOUND BY Harman Kardon

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod