Cu ce probleme se confruntă tenul tău la 30 de ani şi cum le rezolvi

La 30 de ani, tenul tău se "loveşte" de noi probleme pe care nu le avea în urmă cu ceva timp. Pete pigmentare, riduri fine, piele uscată şi multe alte "minusuri" cu care pielea ta se confruntă în această perioadă.

Nevoile tenului tău sunt altele, de aceea ritualul tău de îngrijire trebuie să se schimbe după ce ai trecut de pragul de 30 de ani.

Apar ridurile

Una dintre problemele cele mai grave cu care te confrunţi la această vârstă este apariţia primelor riduri. Acele linii fine pe care începi să le observi la coada ochiului sau în jurul gurii nu-ţi sunt deloc pe plac. Explicaţia este una simplă, cu trecerea timpului pielea nu mai are aceeaşi elasticitate, aceeaşi capacitate de regenerare, producţia de colagen şi elastină scade foarte mult şi aşa apar ridurile. De aceea avem nevoie de creme care să ne menţină hidratarea şi elasticitatea.

Produsele antirid trebuie să conţină acid hialuronic, vitamine, enzime, extract de ceai. 

Citeşte şi:

Ce ingrediente trebuie să conţină crema ta antirid pentru a avea efect

De asemenea, foarte importantă este zona ochilor care trebuie hidratată cu creme speciale în fiecare seară. Foloseşte o cremă de ochi bogată care va hrăni intens pielea uscată pentru a preveni apariţia liniilor fine de expresie şi a ridurilor, dar şi pentru a le estompa pe cele deja existente.

Tot în această perioadă ar trebui să introduci în rutina ta de îngrijire crema de noapte. În timpul somnului, tenul nostru se regenerează şi are nevoie de hrănire.

Scade capacitatea de regenerare


După vârsta de 30 de ani celulele se regenerează mult mai greu, de aceea ai nevoie de un gomaj blând care să te ajute să îndepărtezi celulele moarte şi să ai o piele frumoasă şi strălucitoare.

Exfolierea nu trebuie făcută decât o dată pe săptămână, iar produsele pe care le foloseşti nu trebuie să-ţi usuce tenul. Printre ingredientele gelului tău exfoliant trebuie să găseşti şi acizii de fructe (AHA). Aceştia au proprietăţi exfoliante, stimulând eliminarea stratului superficial de celule îmbătrânite şi regenerarea pielii din profunzime.

Tot la această vârstă puteţi începe şedinţele de peeling chimic care vă vor ajuta să scăpaţi de liniile fine, dar şi în procesul de regenerare celulară.  

Petele pigmentare

Tot după vârsta de 30 de ani îşi fac apariţia şi primele pete pigmentare. Acele pete inestetice care apar pe faţă din cauza expunerii prelungite la soare.
De aceea, este atât de important să ne protejăm tenul cu factor de protecţie, în fiecare zi. Crema de zi pe care o folosim sau fondul de ten trebuie să aibe factor de protecţie dacă vrem să ţinem departe petele.

Citeşte şi: 

5 ingrediente care-ţi luminează faţa. Încearcă-le şi tu!

Îşi pierde din strălucire

După trecerea pragului de 30, din cauza faptului că celulele se regenerează mult mai greu, tenul îşi pierde din strălucire şi din luminozitate. De aceea avem nevoie de exfoliere, dar şi să introducem în rutina noastră de îngrijire zilnică produse care ne redau frumuseţea tenului (în special cele care conţin vitamina C).

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod