Crema de ochi: Cât de importantă e și ce ingrediente trebuie să conțină

Pielea din jurul ochilor este cea mai sensibilă zonă a tenului. De aceea, trebuie să-i acordăm o atenție sporită. Această zonă nu are glande sebacee, nu are hidratare naturală de la sebumul produs de glandele sebacee, tocmai de aceea este mai uscată decât restul feței.

Pielea din jurul ochilor este cea mai sensibilă zonă a tenului. De aceea, trebuie să-i acordăm o atenție sporită. Această zonă nu are glande sebacee, nu are hidratare naturală de la sebumul produs de glandele sebacee, tocmai de aceea este mai uscată decât restul feței.

După vârsta de 25 de ani, femeile au parte de riduri fine, cearcăne, pungi și alte "semne" de care nu poate scăpa decât cu ajutorul cremelor. Însă, este foarte important să știm de ce avem nevoie pentru a scăpa de inesteticele semne ale trecerii timpului.



Care este diferența?
Poate vă întrebați care este diferența dintre o cremă de față și o cremă de ochi. Ce sens are să cumpărați două creme diferite. Problema e că zona ochilor are o sensibilitate mai mare. Tocmai de aceea, unele creme care vă sunt bune pentru față, vă ustură atunci când le folosiți în jurul ochilor. Cremele pentru ochi sunt testate oftalmologic pentru a se asigura că au același PH ca și lacrimile. De asemenea, nu trebuie să conțină parfumuri și trebuie să fie mai emoliente ca o cremă normală.

Ingredienți

Mai mult, cremele pentru ochi conțin diverși ingredinenți (cofeină, mușețel sau castravete, retinol, acid alpha hidroxid) care controlează nivelul de apă, asigurând hidratarea necesară, repară pielea.

Sunt bogate în vitamina E, colagen și elastina, astfel redau pielii suplețea pierdută în timp, ajută la înlăturarea cearcănelor și a pungilor de sub ochi, țin ridurile departe.

Atunci când te hotărăști să-ți cumperi o cremă pentru zona ochilor, este important să știi ca sunt pentru mai multe probleme.

Creme antirid

Conțin ingredienți (acid hialuronic, ceramide, colagen, retinol etc) care previn sau reduc ridurile fine deja formate. Revitalizează pielea, accelerează reînnoirea celulară, măresc aportul de oxigen, produc o creștere a nivelului de colagen din piele.

Creme anticearcăne

Se găsesc sub formă de geluri, creme sau serumuri.

Dezumflă pungile de sub ochi și înlătură cearcănele. Conțin substanțe anti-inflamatoare sau pigmenți care reflectă lumina, estompand semnele oboselii, dar și substanțe speciale care pun în mișcare microcirculația sanguină din jurul ochilor.

Creme lifting

Cel mai des, se găsesc sub formă de serumuri și au un efect de întindere a pielii, insa pot fi gasite si sub forma de creme sau geluri. Produsul formează o peliculă subțire care atunci când se întărește, intinde pielea.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Flavia Style Source pe 2 Apr 2013, 02:36
    Crema de ochi, cit de importanta este

    @Irina: Multumesc mult pt. sugestie. Voi cauta crema indicata si o voi incerca.

    0
    0

  • Irina pe 31 Ian 2013, 13:42
    Crema ochi

    Flavia iti recomand sa incerci crema de ochi anti-ageing de la ren. Nu pot sa zic ca aveam riduri foarte adanci dar pe cele fine mi le-a sters dupa vre-o 3-4 saptamani de folosire. O gasesti pe skinmagia sau in uk daca ai drum pe acolo :)

    0
    0

  • Flavia Style Source pe 28 Ian 2013, 08:04
    Creme pentru ochi

    Multumesc mult pentru clasificarea cremelor de ochi! Sint foarte importante, pielea de pe pleoapa inferioara imbatrineste cel mai repede, intr-adevar. Mi-as dori si o clasificare a cremelor pe brand-uri, daca aveti in proiect, ajuta f. mult clientele. Stim ca sint creme prea grele (chiar daca sint seruri) si e adesea dificil sa gasesti un esantion din crema potrivita.

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod